September 20, 2013

Solar Storm Commandos

Huh! Kiitos kaikille onnitteluista ja selkääntaputuksista eilen. Carcharodonien invaasio White Dwarf Dailyyn oli aika huikea juttu ja kyllähän sitä pitää henkilökohtaisena saavutuksena. Oli muuten aika hauska nähdä, miten WD ei vastustanut konvertoitujen tai isonnettujen Marineiden esilletuontia. Joskus kai valtavirran muovikiteistä poikkeavat meiningit ovat herättäneet vähän närää. Sharkit kuitenkin saivat oman 24 hours of famensa GW:n etusivulla ja fiilis on mitä parhain!

Koko alkuvuoden kestäneen haiprojektin jälkeen päätimme Ollin kanssa aloittaa kevyemmän teema-armeijakokonaisuuden suunnittelemamme Tau-jengin kanssa. Siinä missä hitsasin Space Sharkeja yksittäisinä figuina noin napin illassa, olisi ampuvien muukalaisten kanssa tahti rivakampi. Ideana oli tehdä kivoja pelipöytäfiguja nimenomaan pelikäyttöön ja vitriinihyllyille sekä saada viimein meidän Tau-visioita "baseille". Aloitimme projektin kahden Troops-valinnan ja HQ:n kanssa, kuten oppikirjan mukaiseen armeijastarttiin kuuluu!

Päätimme tehdä metsähenkisen Hunter Cadren, jonka joukot olisivat perinteisiä mekanisoituja ja Battlesuitien vahvistamia, mobiileja taisteluyksiköitä. Alunperin armeija oli beissauksensa ja teemansa puolesta tarkoitus sijoittaa viidakkoon, mutta tulimme siihen tulokseen, että viidakkoarmeijoita on jo aika tavalla ja vaikka se ei ole teemana kulunut, voisi vähän toisenlainen miljöö olla freesimpi ja omaperäisempi. Vaihdoimme siis tunnelman syksyiseen aarniometsään hakien fiiliksiä Wood Elf -tyylisistä, värikkäistä ja umpeenkasvaneista skutseista ilman Lustriamaisia sademetsäviboja. Liukuhihnatuotettujen Fire Warriorien alustoissa nyt ei ole mitään ihmeellistä, mutta isompien figujen alustoihin saa tehtyä laajempia scenic-elementtejä.

Frontside-Olli ja pohjavihreät
Tein yhtenä iltana töiden jälkeen Ollin toiveesta prototyyppifigun konffeineen ja väriteemoineen. Olin alkuvuodesta ostanut turnauslahjakorteilla projektia varten Wargames Foundryn muovisia samuraifiguja, joista ajattelimme käyttää osia Tau-joukkojen yksityiskohdiksi. Parin bitsin lisäämisen ohella päätin hakea figuihin persoonallista ilmettä tummennetulla kupolikypärällä, joka toteutettaisiin vain viilaamalla normikypärästä anturit ja kohoumat pois. Idea on, että näyttämönä toimiva planeetta on niin lähellä aurinkoa (tai sen läheisyydessä on useita tähtiä), että joukot tarvitsevat erikoisvalmisteiset, tummentavat kypärät hurjan kirkkauden vuoksi. Kypärät toimivat siis samaan aikaan "avaruuskypärinä", että "aurinkolaseina" vaarallisessa ympäristössä.

Figujen piti olla nopeita tehdä ja kellotin prototyypin maalausajan niin, että sen saisi tehtyä alusta loppuun ruiskumaalatun pohjavärin päälle noin pariin tuntiin. Tämä takaisi sen, että saisimme Ollin kanssa puskettua kahteen pekkaan noin squadillisen jalkaväkeä illassa taistelukentälle. Koko projektin idea on päästä pelaamaan uutta armeijaa maalatuin figuin ilman puolen vuoden työstöaikaa ja koettaa samalla saada aikaan temaattinen ja persoonallinen kokoonpano.

Aurinkokypärät antavat kivan yksilöllisen silauksen ja sopivat silti hyvin Tau-meininkiin.

Figut on maalattu rytmikkään reseptin mukaan. Kun nappi oli pohjamaalattu vihreäksi, washattiin kaikki vaatteet kahteen kertaan Nuln Oililla ja vihreät panssaripinnat korostettiin sitten kulmista ja laakeammista pinnoista 50/50 Deathworld Forest + Rotting Flesh sekoitelmalla. Ase ja pari muuta yksityiskohtaa maalattiin Charadon Granitella ja washattiin sitten Nuln Oililla, kypärä taas vedettiin suoraan Abaddon Blackilla mustaksi ja lakattiin kiiltäväksi Gloss Varnishilla. Kun pienemmät yksityiskohdat kuten lippu ja miekat oli maalattu, tuputeltiin figun tummiin pintoihin (kypärää lukuunottamatta) vähän weatheringia Tamiyan puuteripaletilla. Tämä on vähän kuin tekisi korostuksia "huijaamalla", eli ei vie juuri mitään aikaa mut ajaa asian kontrastina.

Olli maalasi lippuihin keltaoransseja Sept-kuvioita (merkityksistä kukin voi tehdä omat päätelmänsä). Liput tuo hyvän vaalean elementin muuten vähän tummiin figuihin. Isommissa katana -bonding knifeissa on asennetta!

Jätimme ekalle ryhmälle Pulse Riflet, mutta haluisimme tehdä myöhemmin myös karbiinijoukkoja.

Tau-upseerin tunnistaa aina vimpaimista ja vekottimista.

Figujen alustoihin tehtiin yksinkertainen lehtimatto. En löytänyt rakennuspäivänä vielä mistään syksyllä varisevia, vähän lehdiltä näyttäviä koivunsiemeniä, mutta niillä on tarkoitus täyttää alustoja jälkikäteen ja hyödyntää laajamittaisemmin loppuarmeijan beissaamisessa. Nämä tein yksinkertaisesti murskaamalla ja repimällä kuivuneita lehtiä pienemmiksi palasiksi, jotka pysyvät hyvin kasassa liimapisaralle asetettuina. Lehdenpalasia on muuten näppärä asentaa liimalätäköihin vanhemmalla pensselillä, jota on kostuttanut vähän vesimukista. Lehdenriekale jää kosketettaessa vähän kosteaan siveltimeen kiinni ja sen voi sitten nostaa suoraan liimapisaran päälle.

Eka Battlesuit (tässä tapauksessa jokin komentaja) alkoi myös ottaa muotoa. Harkitsemme vielä taistelupuvuillekin kupolikypäriä, mutten vielä ehtinyt testata mitään konffia. Ajoneuvoihin ja esimerkiksi Droneihin tulee myös kiiltävänmustat visiirit, ovet ja kattoikkunat armeijan teemaelementtinä.

Tavallinen XV8-asento on niin tylsä, että figuihin on modattu vähän lisädynamiikkaa. Todellisuudessahan nämä on mun vanhan Tau-armeijan figuja, joihin maalasimme vain kylmästi uudet pohjat päälle ja kävimme työhön. Ensisijaisesti pelikäyttöön tulevissa figuissa vähän paksut maalit ei haittaa menoa yhtään ja pääasiassa ruiskumaalattujen ja washattujen figujen layerimäärä ei totta puhuen pahemmin alkuperäisestä lihoa.

Ensimmäinen ryhmä on aika makea scifistisen sotilaallinen kokonaisuus joka ei aiheuttanut harmaita hiuksia liukuhihnatuottaa. Hyvä startti projektille!

Fire Warriorit valikoituivat perusyksikkönä ekoiksi maalauspöydälle, mutta aloimme fiilistellä Krooteja aika tavalla miitin aikana. Ehkä suunniteltu armeijalista kokeekin murroksen ennen kuin jatketaan seuraavien yksiköiden pariin...

HQ-valinta ja kaksi Troopia Transporteineen pohjaväreissä. Tästä jatkuu!

3 comments:

  1. Siisti ashigaru teema! Liput ja miekat, hienoo!

    ReplyDelete
  2. Ite jättäisin suitin pään tollaseksi. Se ei kuitenkaan oo sen oikean ohjastajan pää, vaan vain loota missä on kamera yms.

    ReplyDelete
  3. Mahtava idea, ihte käytän saman tyyppisiä kypäriä, linssit viilaten pois .DDD

    ReplyDelete