September 16, 2013

Deep Impact

War Headin Herrasmiesliiga, eli Teemu ja Johannes kävivät sunnuntaina pelaamassa kolmen kierroksen Warhammer 40,000 -herrasmiesturnauksen Lauttasaaren Noppakerholla. Herrasmieshenkisyys näkyi hyvässä ilmapiirissä ja vähän kevyemmissä armeijalistoissa, monet olivat panostaneet teemaan ja valinneet mukaan maalattuja figuja keskeneräisten sijaan. Samana viikonloppuna järjestettiin myös Tomari Games Festival ja pari pienempää turnausta, mikä söi hiukan N&T-turnauksen lopullista pelaajamäärää. Osallistujalistalle jäi kuitenkin lopuksi 17 pelaajaa ja järkkärinä varapelaajan roolissa toiminut Tuomas.

Lähdin valmistautumaan turnaukseen armeijavalintana kesällä valmistuneet Space Sharkit, joiden temaattisen koostumuksen ajattelin sopivan turnauksen henkeen. Eteen tuli valinta siitä, pelaisinko vielä vanhalla Mariinikirjalla, vai lähtisinkö jo testailemaan uutta. Ehdin turnausta edeltäneellä viikolla kuitenkin ottaa huikean "jäähyväismatsin" vanhalle listalle, joten ajattelin, että herrasmiesturnausta voisi uudella kirjalla pelatessa pitää myös kokeilu- ja ehkä oppimiskokemuksena. En kuitenkaan voinut siirtää vanhaa listaa ihan suoraan uuden Codexin muottiin, sillä HQ-valintana aiemmin toiminut Lysander ja Scouttikessu Telion eivät voisi olla samassa Primary Detachmentissa Blood Angels Codexista tulevien teemayksiköiden rinnalla. Rakensin siis turnausta ja jatkokäyttöä varten komentajaksi Space Shark Tiguriuksen (Tiburo Acanthias, the Tideseer) jolla oli hyvät synergiat listan muiden osien kanssa.Space Sharks Task Force Deep Impact

Tiburo Acanthias (Tigurius) [165]
- Stave of Nemo (Rod of Tigurius)
- Psychic Pylon (Hood of Hellfire)

Logan Negaprion (BA Librarian) [125]
- Terminator armor, Force axe
- Unleash Rage, Fear of the Darkness

8 Shark Veterans, Squad Carcharocles (Death Company) [210]
- 2 Power fists, Boltguns

9 Shark Veterans, Squad Cetorinos (Sternguard Veterans) [303]
- 7 Plasma-chargers
- 2 Meltaguns
- Auspex

Carcharodon Ancient Coeus the Great White (Death Company Dreadnought) [125]
- Blood Talons, Meltagun, Storm bolter

Carcharocon Ancient Irbe the Forge Warden (Furioso Dreadnought) [125]
- Blood Fists, Meltagun, Storm bolter

5 Scout Sharks, Squad Predator [123]
- Missile launcher, 3 Sniper rifles
- Veteran Sergeant Thorn (Telion)

5 Scout Sharks, Squad Avalanche [74]
- Missile launcher, 4 Sniper rifles

10 Scout Sharks, Squad Hurricane [128]
- Bolt pistols & Chainblades, Heavy Bolter
- Sergeant Selachii with Combi-melta 

Thunderfire Rocket Battery (Thunderfire Cannon) [100]
Thunderfire Rocket Battery (Thunderfire Cannon) [100]

Drop Pod III of Squad Cetorinos [35]
Drop Pod IX of Squad Carcharocles [35]
Lucius Dreadnought Drop Pod of Coeus [50]
Lucius Dreadnought Drop Pod of Irbe [50]

Aegis Defence Line, Quad-gun Drop-package [100]

Lista näytti mun mielestä hauskalta, sillä se ottaa hyvin aloitteen pelatessa sekä aloittavaa, että tasoittavaa vuoroa. Tigurius toi Lysanderiin nähden Sternguard-kaartilleen luotettavuutta keston kustannuksella ja tärkeät re-rollit myös pudotusvuorolla. Myös taustatuki oli kondiksessa vähän halventuneiden Scoutien ja epäsuoraa tulta ampuvien Thunderfire Cannonien myötä. Pääsin myös tässä turnauksessa pelaamaan Dreadnought Drop Podeja niiden omilla säännöillä, jolloin ne on aika kreisisti Assault Vehicleita. Fear the skies...

Battle I: The Pacific Rim

Ekan pelin pelasin War Head -sisällissotana Johannesta vastaan. Alienideilla oli tällä kertaa meidän laskema "Pacific Rim" -teemasetti, johon kuului Swarmlord, Malanthrope, Tervigon, 3x10 Termagantia, Doom of Malan'tai Sporeineen, 2 Harpya, 2 Trygonia ja Mawloc, siis yhdeksän Monstrous Creaturea! Matsi oli tosi monivaiheinen ja tiukka Johanneksen deployattua aiemman kokemuksen opettamana tosi hyvin ja alpha strike jäi vaisummaksi. Jengiä kuoli molemmin puolin, mutta sain kaikki Johanneksen troopit nitistettyä samalla kun Outflank Scoutit hakivat secondary objektiivin. Turnauksen pisteytys oli aika raaka voitto/häviö -tyylinen setti Ropeconin tapaan, sillä vähänkin viemällä voitti helposti täysin pojoin. Turnaus alkoi haille voitolla, vaikka matsin jatkuessa kutoselle tai seiskalle olisi mulla varmaan loppuneet ukot kesken. Tigurius oli liekeissä ja veti Malanthropea haasteessa dunkkuun!

Shark Attack! Johannes oli jättänyt ihan takanurkkaan spawnatun yksikön Termaganteja, jotka pitivät tukikohtaobjektiivia hallussaan. Nurkkaan olisi ollu kiva pudottaa Drop Pod, mutta laskeutumisaluetta jäi niin vähän, että pöydänreunat alkoivat kuumotella. Sain kuitenkin samalla vuorolla sisään 5 Scoutia Outflankista, joilla keksin tulla sisään samasta reunasta ja "vuorata" nurkan niin, että jalkaväki halaisi Podin kentälle huonollakin scatterilla Inertial Guidance Systemin turvin kunhan Podi ei lentäisi kokonaan Scoutien yli. Setti toimi ja sain kuin sainkin Furioson rähisemään Termagantien kanssa. Scoutien piti kyllä käydä vielä viimeistelemässä loput Gantit Trygonin tultua hätiin...

Battle II: The Menace in the Night

Tokassa matsissa tuli vastaan lisää Tyranideja. Vastapuolella oli lentävä Hive Tyrant, Tervigon, 13 Termagantia, 17 Genestealeria Broodlordilla, 10 Ymgarl Genestealeria, 3 Hive Guardia, 3 Zoanthropea, 4 Shriek Warrioria ja 25 Gargoylea. Tehtävänä oli kerätä kentältä kolme Reliikin säännöillä toimivaa objektiivia ja lisäksi hakea Kill point -johtoa ja Linebreakeria. Tämäkin matsi oli super verinen ja lopuksi molemmilla oli kentällä vain rippeet. Tyranid-troopien ei kuitenkaan onnistunut oikein ottaa avoimelta kantoon reliikkiobjektiiveja, kun Telion heristi Quad-gunin puikoissa sormea ja ampui aina objea kärkkyneet ötökät kuoliaiksi. Itse sain yhden Reliikin ja vaikka hävisin Kill pointit yhdellä, sain toisen Librarianin Linebreakaamaan ja voitin matsin.

Shark Attack! Tässä pelissä eeppinen planetfall toimi kuin elokuvissa, kun DC Dread sahasi kerrasta viisitoista Gargoylea riekaleiksi ja Tiguriuksen Sternguardit ampuivat Tervigoniin miljoona savuavaa reikää. Vastustaja pyöritteli jo päätään, mutta pelasi onneksi matsin loppuun, sillä jännä ja tasainen pelihän siitä loppujen lopuksi vielä tuli. Ymgarlit ja Genestealerit olivat muuten pitkästä aikaa aika jännittäviä vastustajia ja Ymgarlien vaikutus deployaykseen ja yksiköiden committausmahdollisuuksiin on merkittävä.

Battle III: Descent on Alaitoc

Vika peli oli Mika Baljaskinin Eldar + Dark Eldar -allianssia vastaan. Listassa oli Jetbike Farseer, Jetbike Warlock, 9 Jetbikea kolmella kanuunalla, 2 Guardian-ryhmää Wave Serpenteilla, Dire Avengerit Wave Serpentilla, Crimson Hunter, 2 Fire Prismia, Baron Sathonyx, 5 Warrioria Venomissa ja Ravager. Listassa paroni ja Jetbiket-yksiköt muodostivat siis yhden aika lennokkaan iskuryhmän, jolla oli turvanaan Psychic powerit ja Hit and Run. Päätehtävänä oli yksi obje pöydänkeskustassa. Kakkostehtävässä taas piti valita viholliselle tapettavia pisteyksiköitä, Mika valitsi Jetbiket ja yhdet Guardianit ja itse poimin molemmat Thunderfire Cannonit. Deployasin kanuunat ja Quad-gunin linnoitettuihin raunioihin ja Infiltroin Scoutit aika eteen ison, mutta pieni-ikkunaisen talon uumeniin. Yhden jengin laitoin kurkkaamaan nurkalta raketin kanssa. Mika jätti lentsikan ja Raverin reserviin, päätti siezata ja onnistui.

Ekalla vuorolla Eldarit lähtivät liikkeelle, lensivät ja flat-outasivat yössä kaikki koneet ja ampuivat Jetbikeilla ja Venomilla pari Scoutia siivuttajista. Jengi lähti karkuun, mutta pysyivät juuri pöydällä. Tiedustelijat regroupasivat ja lähtivät takaisin päin, lähemmäs lentäneitä Jetbikeja lähti metsästämään myös toinen Scout-tiimi. 

Shark Attack! Mun eka vuoro oli aika merkittävä ja tuhopotentiaali oli kova. Pidin taas Scouttiryhmiä "pehmusteina", kun toin sahadredin Lucius-Podin ihan Jetbike-Starin nenän eteen. Mun suunnitelma oli, että hyvästä kulmasta chargaamalla saisin silputtua niin monta Jetbikea, että vaikka loput iskut osuisivatkin Fortunatun Sathonyxin Shadow Fieldiin, voittaisin combatin isoin modifierein ja voisin rullata koko non-fearless ryhmän pöydältä ennen kuin sillä olisi mahdollista yrittää Hit and Runia. Takakentällä taas oli makea paikka, sillä Mika oli lentänyt vähän ahtaassa maastossa pari Wave Serpentia peräkkäin kohti rauniota. Deeppasin Sternguardin näiden viereen, josta Tiguriuksen olisi eka ollut mahdollista Puppet Masterylla ampua taaemmalla Serpentilla etummaista takamukseen ja sitten Sternguardit olisivat tulittaneet kaikki aseet re-rolleilla taaempaan. Potentiaali jäi kuitenkin toteutumatta, kun Tigurius kämmäsi Psychic testin re-rollinkin jälkeen ja Sternguardit whiffasivat ammunnan tappaen yhden oman äijän overheatiin ja vieden yhden Hull pointin kohdetankista. Sitten toisaalla käynnistyi Assault Phase, jossa mukaan chargannut Scouttitiimi imi Jetbike-lautan overwatchin (en ottanut riskiä, että Guidattu Singing Spear rikkoisi Dreadin vaikka biket saisivatkin hakattua Scouteista resoa) ja chargasivat saha-sakarin mukana ryhmään. Kaksi Scoutia kuoli ja Dreadnought sai paloiteltua vain neljä Jetbikea. Onneksi LD8 checki oli kuitenkin ryhmälle liikaa, Eldarit heittivät inikkacheckiin ykkösen ja The Great White sahasi koko lautan kilon palasiin Keisarin nimissä. Iso swingi ja pelasti Sternguardin kämmäyksen.

Mika reagoi pyörittelemällä vaunuja ja ampumalla Sternguardin kahteen mieheen ja kaksiwoundiseen Tiguriukseen. Myös Ravager tuli reservistä mukaan pyssyttelyyn. Heitin toisenkin Dreadin paikalle kakkosen tasoittavalla ja löin yhden Serpentin hajalle. Tigurius yritti taas Puppet Masterya Wave Serpentiin, mutta voima tietenkin denyattiin. Death Company putosi ampumaan Guardianeita ja löi seuraavalla vuorolla Quad-gunin stunnaaman Wave Serpentin hanurista rikki. Mikakin immotti Dreadin ja ampui neljällä Avengerilla Tiguriuksen pois, mutta momentum oli kyllä siirtynyt mulle.

Pelin lopussa puolikuntoiset Eldar-vaunut kiertelivät keskusobjektiivia väistellen Haitykistön tulitoimintaa, mutta viimeiseksi sovitun vuoron tasoittavalla sain juostua keskusrakennuksesta ekan kolmesta Scouttitiimistä keskustaan ja kättelimme matsin päätteeksi. Eka matsi uusia Eldareita vastaan oli hyvä oppitunti ja matsissa tuli huomattua esimerkiksi että Thunderfire Cannonhan ampuu tosiaan multiple barragea. Näppärä ja hauska peli turnauksen päätteeksi ja kolme voittoa takasi Space Sharkeille ensimmäisen turnausvoiton!

Herrasmiesturnauksen voitonmerkki, Chief-Librarian Tiburo Acanthias sekä maalauspalkinnot. Kiitos järjestäjille ja osallistujille hauskasta pelipäivästä Noppakerholla!

No comments:

Post a Comment