October 31, 2016

Civil Unrest

Viikonloppuna pelattiin taas yksi episodi Suomen pitkäikäisimpien turnausperinteiden joukossa, klassinen Turku Fanaticin yksilöturnaus. Tänä vuonna aikamoisen järjestely- ja palautepyörremyrskyn läpi taistellut tapahtuma keräsi lopulta ihan hyvät pelaajamäärät ja myös 40K-puolelle saatiin reilu helsinkiläisedustus. Ennustin leikkisästi Facebookissa, että eiköhän ne kirkkaimmat mitalit kanneta taas kotiin War Head Fight Club -aktiivien toimesta ja niinhän siinä kävikin. Turnauksen voitti Tau Empire -spesialisti Emppu Niemi, joka on aina hyvähenkinen ja reilu vastapelaaja sekä ansioitunut myös hobby-puolella; tällaisien harrastajien on aina kiva nähdä menestyvän. Lisäksi on aina mukavaa havaita, että treeniaktiivisuus korreloi turnausmenestyksen kanssa.

Muita huomionarvoisia saavutuksia taisivat olla pronssisijalle yltäneen Björn Söderströmin vahvat otteet kaaoksen joukkojen puikoissa, 40K:ssa viime aikoina aktivoituneen Jupi Pääkkösen solid suoritus sekä freesinä listakonseptina Jouni Haaviston Genestealer Cult -show, joka kuitenkin hyytyi tällä kertaa erityisen haastavien matchupien vaikutuksesta TOP3:n ulkopuolelle. Myös Aleksi Meurosen Eldarit kipusivat ekan kierroksen nollatuloksen jälkeen tapansa mukaan kärkisijoille ja listassakin oli havaittavissa jotain omaperäistä, kunhan toipui kolmen Wraithknightin aiheuttamasta järkytyksestä. Kaiken kaikkiaan kärkisijoilla oli myös paljon uusia (tai paluun tehneitä) nimiä, tervetullutta pakan sekoittelua!

Antti Halosen Genestealer Cult esittäytyi jo viime vuoden puolella. Toivon mukaan se nähdään laajempana kokonaisuutena turnauksissa piakkoin!
Seurailin jonkin verran Fanatic-turnauspaketin kehitystyötä ja keskustelua Sotavasarassa ja alkuperäinen suunnitelma kahdesta erillisestä turnauksesta vaikutti kiintoisalta; toinen oltaisiin pelattu kaksipäiväisenä ja kompetitiivisenä settinä ja toinen yksipäiväisenä fluffiseikkailuna. Ainakin keväällä suunnitelmasta kuullessani ajattelin, että kevennetylle meiningille voisi olla kysyntää nykyisessä ilmapiirissä. Nyt Fanaticin järjestämättä jäänyttä fluffiturnausta ei kuitenkaan nähdäkseni osattu profiloida oikein, vaan se saatiin vaikuttamaan normiturnaukselta, jossa pelattaisiin vähän epäoptimoiduilla listoilla ja halutessa maalaamattomin armeijoin. Voi tietty olla, että järjestäjän näkemys fluffikkaammasta pelikulttuurista poikkesi merkittävästi esimerkiksi siitä, mitä War Headin fluffiturnaukset ovat edustaneet, mutta meillä selkeä kuvaus siitä, mitä tapahtumalla haetaan on aina saanut aikaan toivotun ilmapiirin pelaajien asenteissa ja armeijalistoissa ilman komppausta. "Fluffi-Fanaticin" peruuntuminen oli kyllä sääli, koska materiaalit olivat vaivalla laaditut ja tyrmäävä vastaanotto tuskin motivoi yrittämään uudelleen ensi kerralla. Se olisi myös ollut oma valintani, jos olisin lähtenyt Fanatic-reissulle.

Siisteintä on paneutua projektiin kelloa katsomatta
ja hyvässä kaveriporukassa. Asianmukaiset #WRHD
-turnausvalmistelut voivat näyttää esimerkiksi tältä.
Kieltämättä myös kilpailullisempi turnauspelaaminen on alkanut taas vaivihkaa kiinnostaa, mutten toistaiseksi ole löytänyt sellaista lista-arkkityyppiä, jota inspaisi todella ohjastaa. Mitään huikeaa out of the box -ideaakaan ei taida olla lähiaikoina tiedossa, sillä sitä varten pitäisi tuntea nykypeli ja meta paljon mun tänhetkistä rutiinitasoa paremmin. Armeijan kasaaminen ja sutiminenhan ei ole mikään ongelma sitten kun selvillä on selkeä päämäärä; usein paperilla tehokkaalta vaikuttava armeijalista on deadlinen ohella parhaimpia motivaattoreita maalaamiseen. Pitää kuitenki pitää silmällä pk-seudun tapahtumia loppuvuoden ajan ja ehkä katsoa, jos pääsisi taas Oulun turnaukseen. Pohjoisessa on aina ollut hyvä boogie ja vaikuttavia armeijoita.


Pahimpaan pelinälkään saadaan kuitenkin pian fiilistelyturnausten kärkinimi, eli War Headin Civil War III -pikkujoulumättö! Isoissa turnauksissa on hyvää energiaa ja haastavuutta, mutta kaveriporukan yhteisöllisyyttä ja samanmielistä fiilistelyä yksissä tuumin on vaikea peitota. Sunnuntaina 11. joulukuuta kokoontuu Fight Clubille siis kuusi voitonnälkäistä War Head -operaattoria kiivaan sisällissodan merkeissä. Viime vuonna jaoimme bragging rightsit Johanneksen kanssa, mutta tänä vuonna listat ja juonet ovat uudet. Yksi siisteimpiä perinteitä Civil Warissa on, että teemme aina täysin uusia yksiköitä tai detachmenteja muilta salassa ja vakan alla pidetyt projektit paljastuvat muille turnausaamuna. Olli on maalannut jo viikkoja ja munkin on tarkoitus ahkeroida maaleihin jotain ennennäkemätöntä. Joulukuussa nähdään!


Turnauksista puheenollen, sunnuntaina pelataan War Headin ensimmäinen 30K-tapahtuma "Vile Hour", jonka jälkeen jatketaan kampanjahenkisesti inkvisiittori Colferin saagaa Rogue's Journal -turnaussarjassa. Ilmoittautuminen avautuu viikon sisään! Vielä ehtii rakentaa ja maalata jonkin yksikkölisäyksen. 

No comments:

Post a Comment