October 26, 2016

WARKAMORKA!
WAAAAAAAAAAGH!

Fight Clubilla Pasilan Mektownissa pelattiin sunnuntaina kenties yksi Suomen figuturnaushistorian mageimmista tapahtumista, kun joukko warbosseja kokoontui Poromagian pelitilaan War Headin Warkamorka-örkkiturnaukseen. Pelin nimi oli Warhammer 40K, mutta sallitut sääntölähteet olivat Codex Orks ja Waaagh Ghazghkull - koko päivä miteltiin siis örkkien klaanisotien merkeissä klassisen Gorkamorkan viitoittamalla tiellä!

Vaikka säännöt olivat kaikille samat, oli listoissa kuitenkin paljon vaihtelua ja pelaajat olivat panostaneet hienosti tematiikkaan. HC-turnauspelaajinakaan tunnettujen hahmojen ei ollut ollut vaikeaa virittäytyä fluffiturnauksen aaltopituudelle, vaan armeijat sisälsivät hassuja valintoja Wrecking Balleista Weirdboyzeihin. Tavallaan rajatut sääntölähteet myös petasivat kentän tasaiseksi kaikille pelaajille; kukin tiesi toistensa säännöt, perusyksiköt olivat lähtökuopista tasaväkisiä ja kyky käyttää armeijalistan eri ominaisuuksia nousi merkittävään rooliin. Olikohan Warkamorka vuoden 2016 tasaväkisin figupelitapahtuma? ;)

Olimme järkänneet pelitilan valmiiksi edeltävänä yönä ja sodat alkoivat varhain sunnuntaiaamuna. Myöhästyin vähän aloituksesta, kun juna odotteli vastaantulevaa liikennettä melkein joka pysäkillä, mutta onneksi Olli oli ollut paikalla viihdyttämässä hyvissä ajoin saapuneita warbosseja eikä jengi ollut jäätynyt kuoliaaksi oven takana. Fiilis lämpeni kuitenkin kaikkien osalta kun päästiin sisään ja asettelemaan 500:n pisteen Blitzamob-jengejä valmiiksi ensimmäistä kierrosta varten.

Turnauksessa pelattiin siis lopulta neljä kierrosta (tiivistimme lennosta kierrosaikoja ja lisäsimme toisen Blitzamob-pelin yleisön pyynnöstä) jengisotaa. Ensimmäisellä rundilla klaanit olivat lähettäneet parhaat Blitzamobinsa noutamaan tärkeää loottia Mektownin ulkopuolelta ja neljän pelaajan free-for-all carnaget räjäyttivät turnauksen käyntiin. Tämän jälkeen käytiin 1200 pisteen 1vs1 rähinä kunnes kaikki klaanit kutsuttiin takaisin Mektowniin killakansalliskaartin yhteistoimintaharjoituksiin ja sodat jatkuivat 2vs2-asetelmalla. Lopulta käytiin vielä yksi mättö täysillä listoilla ja päivämme örkkeinä oli finaalissa.

Erikokoiset listat ja spessuskenaariot eivät kuitenkaan olleet ainoa erityispiirre Warkamorkassa. Pelaajat nostivat ennen turnauksen alkua Mektownin keskuspankista klaaninsa hammastilin tyhjäksi ja käyttivät tätä örkkivaluuttaa shoppaillen palkkasotureita, kalustoa ja muita metkuja Mek Shop -kioskista. Olimme tehtailleet valmiiksi monenlaisia upgradeja ja unit attachmenteja, joita pelaajat ostivat irtohampaillaan pelkän nimen perusteella - bossit eivät siis voineet olla ihan varmoja mitä olivat viekkailta kioskinpitäjiltä ostamassa. Yllätykset kuten Rebel Grot Lobbin' Krew (armeijaan liitettävä Lobba, jota myös vastapelaajat saivat käyttää omassa shooting phasessaan) Hound Squig (jolla sai paimentaa jonkun muun pelaajan Gretchinit oman armeijan riveihin ennen kierroksen alkua) tai Sneaky Gitz (jolla sai vaivihkaa deployata omat pojat pari tuumaa tavallista pidemmälle) aiheuttivat tasapuolisesti hekotusta ja päänpyörittelyä päivän aikana. Hampaita sai matsien jälkeen lisää lopputuloksesta riippuen, ja tietenkin sillä kaavalla että turpaan ottaneella osapuolella oli sattuneesta syystä vähän enemmän valuuttaa käytettävissään!Eric Anderssonin tunnelmalliset ja upeasti keräillyt Goffit olivat valmistuneet Warkamorkaa varten viidessä viikossa ja lunastivat ansaitusti turnauksen Paras Armeija -palkinnon. Onnittelut!

Lopulta pöly laskeutui ja tunnustimme aplodien saattelemana voittajia. Fluffipelien hengessä pääosa palkinnoista jaettiin muista ansioista kuin pelipisteiden kerryttämisestä ja Death Skull -kardinaali Lassi Palomäki palkittiin ensiksi tsemppipalkinnolla hyvästä pelihengestä. Päästä varpaisiin vihreissä pelannut, kaikki yksikönsä nimennyt ja turnausta varten täysin uuden armeijan ja display basen väsännyt Jouni Haavisto sai Waaagh!-asennepalkinnon ja kunniakirjan tunnustuksena hengennostatuksesta ja paneutumisesta aiheeseen. Retein rekka -kunniamaininta meni Antti Halosen uudelle Evil Sunz -telavaunulle ja lopulta Jouni Haavisto sekä Jere Kortemaa ratkaisivat turnauksen voiton tasatilanteesta warbossiensa välisellä kaksintaistelulla, jonka Haaviston pomon Headwoppa's Killchoppa voitti sen siliän tien! Herrasmiespelaajat kuitenkin jakoivat pääpalkintona toimineen Start Collecting: Orks -figusetin (kenties tässä tapauksessa "Lopeta nyt hyvä mies viimein se keräily"-setin.)

Haluaisimme kiittää erityisesti turnausta varten reissanneita, eli Porin autokuntaa ja Kortemaan klaania, joista osa vieraili ensi kertaa War Headin turnauksissa. Kiitokset panostuksestanne turnauksen eteen ja toivottavasti kokonaisuus täytti odotuksenne. Toivottavasti nähdään teitä kaikkia turnauksissamme myös örkkiskenen ulkopuolella!

Warkamorka-lopputulokset

1. Jouni Haavisto, Death Skulls 52
2. Jere Kortemaa, Evil Sunz 52
3. Antti Halonen, Evil Sunz 49
4. Joonas Kortemaa, Freebooters 47
5. Jarkko Syrjälä, Evil Sunz 46
6. Aleksi Holtari, Evil Sunz 45
7. Jarkko Kortemaa, Evil Sunz 41
8. Pekka Vassinen, Death Skulls 39
9. Eric Andersson, Goffs 36
10. Noa Kaistinen / Jarkko Kallio, Blood Axes/Freebooters 33
11. Juha Kortemaa, Freebooters 33
12. Riku Saressalo, Blood Axes 30
13. Jesse Lehto, Freebooters 29
14. Harri Hokkanen, Blood Axes 29
15. Jami Pulkkinen, Death Skulls 25
16. Lassi Palomäki, Death Skulls 20

Turnauksen armeijalistat löytää täältä: Kliks

Turnauksen laajemman kuvagallerian ja armeijapotretit löytää täältä: Kliks

Makein armeija -palkinto: Eric Andersson, Goffs
WAAAGH!-asennepalkinto: Jouni Haavisto, Death Skulls
Retein rekka -palkinto: Antti Halonen, Evil Sunz
'ere we go again -tsemppipalkinto: Lassi Palomäki, Death Skulls

Jounin vastavalmistuneet örkit olivat huikea yhdistelmä autorakennussarjoja ja 40K-osia. Armeija oli toteutettu suositussa Fury Road -hengessä mustaa sotarekkaa ja ratti-ikoneita myöten ja Jouni oli myös maalannut figuille muuta örkkikokoelmaansa maanläheisemmän ihonvärin. Lisää kuvia jengistä löytää turnauksen laajemmasta kuvagalleriasta täältä.


Ericin klassisella meiningillä toteutetut Goffit olivat todellista silmäkarkkia ja oli hauska nähdä niitä myös pelattavan örkkimäisellä ja aggressiivisella tavalla. Turnauksen doubles-matsissa ovelat Deffskullit yrittivät maanitella Goff-liittolaisiaan pitämään asemiaan taktisten korttipisteiden toivossa, mutta yhtenäinen rintama ei kestänyt kovin kauaa, kun Goffien piti päästä näyttämään ylivertaisuutensa ja iskemään täyttä vauhtia pöydänkeskustaan kunnon tappelun perässä.


Mek Shopin takaseinältä löytyivät tuotekatalogit, josta pelaajat ostivat miesvoimaa tai kalustoa ennen kierrosten alkua. Sääntötekstit oli printattu vihreätaustaisille korteille, jotka irrotimme katalogista hampaat saatuamme ja annoimme lapun pelaajan mukaan taistelun ajaksi. Matsien jälkeen kortit palautettiin kioskiin, eikä samaa upgradea tietenkään saanut ostaa kahta kertaa.

Tiskin alta sai myös mustan pörssin tavaraa. Valkoiset kivet kuvasivat konkreettisesti pelaajien valuuttana toimivia hampaita.


Suomesta löytyy kipeitä konversioita ja teema-armeijoita, joita ei välttämättä nähtäisi pelipöydillä ilman vähän kevyempiä turnauksia ja kannustusta fluffitteluun. Kilpahenkisille turnauksille on Suomessa jo varsin hyvin tarjontaa, joten olemme kuluneella kaudella War Head Grand Tournamentin jälkeen panostaneet tarina- ja teemalähtöisiin tapahtumiin.


Matseja oli kiva seurata, sillä figut olivat hienoja ja kaikki olivat tulleet pitämään hauskaa. Osa armeijalistoista oli ehkä vielä hieman "turnaushenkisiä" yksikkövalikoimansa osalta, mutta ehkä jatko-osassa  kevyempien yksiköiden ja hassuvalintojen osuus kasvaa entisestään, kun kaikki tietävät mitä odottaa. Varmasti monilla oli myös figuteknisiä rajoitteita. Kaikki pelit vaikuttivat kuitenkin olleen varsin tasaisia!

Päätön multiple combat -rähinä aavikkokaupungin syövereissä kuvaa hyvin, mistä sunnuntaissa oli kyse.

Turnaus pysyi reippaiden pelaajien ansiosta varsin hyvin aikataulussa.

Sotapäälliköiden välinen kaksintaistelu sinetöi Warkamorkan lopputuloksen ja tällä kertaa inikalla lyövä puukko oli väkivahvaa klawia mahtavampi. Ensi kertaan!2 comments:

  1. Tää turnaus oli kyllä nyt sitä kuuluisaa hyvää kakkaa! Vaikka en ole kahlannut turnausvesiä paljon, en näe miten tämä joskus putoaisi sieltä "paras turnaus missä olen käynyt"-pallilta. Isot kiitokset järjestäjille. Turpaan tuli niin että kypärä tärisi, mutta hauskaa oli koko matkan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti Lassi! Samalla asenteella mukaan muihinkin turnauksiin, esimerkiksi tulevaan piiritystaisteluteemaiseen osaan Rogue's Journal -kampanjassamme! Ilmoittautuminen avataan näillä näkymin ensi viikon aikana.

      Delete