October 22, 2016

The Wolf Valley: Armies on Parade 2016

Modernit örkkijoukot edustivat tyylikkäästi Age of Sigmaria tämän vuoden skabassa.

Monta loppukiriä ja unetonta yötä oli taas tullut päätökseensä, kun vuosittainen Armies on Parade järjestettiin vime viikonloppuna Helsingin Warhammer Storessa. Perinteinen kilpailu on ollut aina hyvähenkinen ja inspiroiva, vaikka kilpailutöitä ei olekaan aina ollut jonoksi asti. Hyvät deadlinet, tilaisuus esitellä figuja ja mahdollisuus voittaa kiiltävä mitali toimivat kuitenkin aina maalausinnon nostattajina!

Tänä vuonna War Headia edusti viime vuoden tapaan Olli, joka oli tehnyt jälleen tyhjästä täysin uuden armeijan display-alustoineen armeijaparaatia varten. Pohdin itse pitkään osallistumista, mutta aiempina vuosina järjestäjät ovat olleet tosi tarkkoja display-alustojen koosta ja figuissa käytetyistä osista, joten en uskonut meidän scratch-buildattujen Krootien pääsevän mukaan muiden valmistajien bitsien takia. Päätin, että tehdään ensi vuonna jokin täysin uusi projekti skabaa varten ja keskityin tällä kertaa motivoimaan muita osaavia kavereita osallistumaan omilla kokonaisuuksillaan!

Skaban osallistujamäärästä tulikin huikea ja se ylitti kaikki meidän (ja kaupan henkilökunnan) odotukset! Kilpailutöiden määrä oli moninkertaistunut viime vuoden neljästä displaysta kokonaiseen kahdeksaantoista ja oikeastaan koko Warhammer Storen pöytätila oli display-käytössä paraatipäivänä. Oli hienoa nähdä niin runsasta osallistumisintoa ja päästä katsomaan tarkemmin kaikkia näytille asetettuja kokonaisuuksia. Iso käsi kaikille figujaan kilpailuun tuoneille - aina tärkeintä ei ole voitto, vaan yhteinen harrastehenki, jonka nimissä saadaan luotua iloa ja inspiraatiota kaikille. Kyseessä on kuitenkin paljon muutakin kuin vain maalauskilpailu.

Dokumentaatiosta tulikin laaja ja perustimme kuville gallerian Facebook-saitillemme, jossa otokset ovat näppärämmin selattavissa. Alla siis muutamat maistiaiset, loput yksikkökohtaiset räpsyt löytää linkin takaa!
Ahkerasti örkkien kanssa askarrellut Noa Kaistinen voitti pronssinvärisen Armies on Parade -mitalin kolmannesta sijasta. Noan vaikuttavat örkit kuvataan tarkemmin ensi viikolla, sillä niihin valmistuu vielä lisäyksiä War Headin sunnuntaina 23. päivä pelattavaan Warkamorka-örkkiturnaukseen!

Hopeanvärinen mitali vietiin Ulthuanin aroille tyylikkään High Elves -kokonaisuuden menestyksen johdosta. Samaan armeijaan kuuluvia joukkoja taisi muistini mukaan olla kilpailussa mukana jo 2014 ja oli hienoa nähdä kokoelman kasvaneen ja vastaanottavan viimein ansaittua tunnustusta.

Lopulta frendimme Mikael Laaksosen hyytävät Avaruussudet nielivät kuitenkin muut osallistujat suihinsa vieden kilpailun pääpalkinnon. Vaikuttava display ja vaivalla maalatut, "oppikirjahenkiset" joukot olivat äänestäjien mieleen ja kultainen palkintolaatta lähti Fenriksen suuntaan.

Mutta entäs Olli? Operaattorimme skabatyö ei tänä vuonna sijoittunut kilpailussa, mutta se oli sisällöltään sen verran kipeä, että omistamme sille tyystin oman esittelyartikkelin. Toistaiseksi saatte tyytyä tähän teaseriin!

No comments:

Post a Comment