October 6, 2016

The Battle of Five ArmiesViikko ennen 40K-kampanjamme ensi-iskua piipahdimme War Head Crew'n ja hyvien ystäviemme kesken myös Warhammer-universumin fantasiapuolella ja pelasimme pitkään suunnitellun megapelimme. Valmistelut matsia varten olivat olleet käynnissä jo viikkoja, kun pelin isähahmo Hese oli laskenut armeijalistoja, kirjoitellut tehtäviä ja taustatarinaa sekä tietysti maalannut joukkoja kuumeisesti. Viimeisestä kunnon Fantasy Battle -pelistämme oli jo ehtinyt vierähtää hieman aikaa, joten asianmukainen panostus oli tarpeen. Peliä varten valmistui parin kuukauden sisään uusi maastosetti ja lähes kolmesataa (klassikko)miniatyyriä, jotka jaoteltiin viiteen erikokoiseen armeijakuntaan. Vetovastuu maalailussa oli Hesellä ja Edulla, joiden kokoelmista figut olivat pääasiassa peräisin. Kuten meidän yhteispeleille on tyypillistä, oli mukana jälleen salassa rakennettuja yllätysyksiköitä, jotka paljastuivat vasta taistelun alussa tai sen aikana.

Pelin inspiraationa oli Hobitin "Viiden armeijan taistelu", jonka tarinan Hese oli game masterina siirtänyt löyhästi Old Worldin maailmaan. Jokaisella osapuolella oli oma pelaajansa ja kaikilla oli pelin piiritysmiljöön lisäksi myös oma henkilökohtainen (ja salainen) tavoitteensa. Käytimme pelissä 9th Agen sääntöjä, sillä eritoten sen armeijalistat on varsin tunnelmalliset ja ottaa hyvin huomioon myös vanhempien Citadel-figujen aseistusta ja jo aikaa sitten varsinaisesta FaBasta unholaan jääneitä yksiköitä. Linnaan asettuivat synkät kaaoskääpiöt (Teemu), joita hiisien susiarmeija (Hese) saapuisi pian vahvistamaan. Hyviksien liittouma joukossaan kääpiöt (Scott), suurhaltiat (Jesse) ja bretonnialaiset (Eric) piirittivät linnoitusta. Lisäksi kentän laitamilla järjestyi myös outoja, itsenäisiä osastoja...

Peli oli hieno koko päivän kokonaisuus, joka oli kyllä kaiken vaivan arvoista. Valmistelujen laajuudesta kertoi se, että vaikka Hese oli maalannut figuja monta viikkoa yötä päivää, oli pelipäivän aamuna vielä kymmeniä figuja beissaamatta. Nyt tarinaa varten valmistui kuitenkin monta armeijarunkoa, joilla voidaan jatkossa pelata ilman päiväkausien valmisteluita - ja tietenkin jatkaa megapelissä alkanutta stooria. Siivottuamme figut ja maastot matsin jälkeen pois, kertasimme pelin tapahtumia vielä koko kotimatkan ja pitkään iltaan Whatsappin välityksellä. Yksi legendaarinen seikkailu oli taas koettu yhdessä!

Taistelusta jäi monien uusien armeijoiden lisäksi muistoksi myös Mika Selvisen ottamia valokuvia ja Hesen oitis taistelun jälkeen kirjoittama tarinamuotoinen, englanninkielinen kuvaus tapahtumista. Kertomus on niin mittava, että omistimme sille oman sivunsa, jonka löydät linkin takaa. Tervetuloa Old Worldiin!No comments:

Post a Comment