October 27, 2016

Keys to the BlightkingdomNo nyt kun kiireisimmiltä turnaussuunnitteluilta ja -raportoinneilta ehditään, päivitetään taannoinen Armies on Parade -artikkeli myös War Headin panoksen osalta! Olli on tiimimme ahkerimpia ja luovimpia maalaajia, ja jatkoi vuosittaista osallistumisaktiivisuuttaan rakentamalla jälleen uuden kokonaisuuden GW:n army display -kilpailuun. Tällä kertaa Nurglen hirviömäisistä suojateista koostunut sotajoukko ei yltänyt yleisöäänestyksessä palkinnoille, vaikka mun näkemyksen mukaan se oli tunnelmassa ja tekniikassa monia kilpakumppaneita edellä. Armies on Paradessa kokonaisuus on kuitenkin pääosassa ja esimerkiksi näyttävämmät display-ratkaisut keräävät aina ääniä. Jääpähän nälkää ensi vuodeksi, ehkä tehdään taas jokin yhteisinvaasio!

Ollin armeija oli rakennettu pelattavaksi kokonaisuudeksi säilyttäen mielessä yksikkötyyppien, konversioiden ja beissauksen yhteensopivuuden niin 40K:hon kuin Age of Sigmariinkin. Pikku bitswapeilla on haettu yksilöllisyyttä perusjalkaväkeen ja sankarit on rakennettu ansiokkaasti kitbashaamalla. Armeija on viime vuoden demooonien tapaan varsin painajaismainen kokonaisuus ja noudattaa tällä kertaa tarkkaan tyypillisiä referenssejä kärpästen herran palvelijoista.

Nurglen sotajoukot olivat valmistuneet salassa myös meiltä muilta War Head -operaattoreilta ja GW:lle paraatipäivänä saapuessani havaitsin yllätyksekseni, että mätäkuu ulottuikin tänä vuonna pitkälle syksyyn...

Putrid Blightkings -boksin sisältö on klassisen nurglemainen ja toimii hienosti ryhmänä tai lisäosina konversioita tehdessä. Yksikkö on myös maalausmielessä kiintoisa lisäys demoniarmeijaan, sillä figuja maalatessa pääsee fiilistelemään myös ruosteisia panssaritekstuureita ja repaleisia vaatteita pelkkien ihopintojen ja luuosien sijaan.

Olli on maalannut upeat haarniskat käyttäen vanhaa kunnon hiuslakkatekniikkaa, joka luo näyttävän, halkeilevan maalipinnan panssarien päälle. Myös kiiltävällä lakalla ja Blood for the Blood God -efektimaalilla on luotu vaikuttavia tehosteita figujen yksityiskohtiin.

Näyttäviä figuja, joskin monituisine yksityiskohtineen aika työläitä maalata. Armeijan yhtenäinen beissausteema kuvaa sieni- ja jäkäläpeitteistä suoaluetta.

Armeijan lipunkantaja on ripustanut tankoonsa kohtalokkaan kellon ja pari Blight Drone -kärpäsen siipeä.
Pienemmät demonit on tehty yhdistellen Vampire Countien Ghouleja ja Plaguebearer-osia. 

Vipeltäjissä on heti vähän tavallisista Plaguebearereista poikkeava fiilis.

Varsinaisilla Plaguebearereilla on taas käytetty Ghoulien käsiä. Mun mielestä hyvä ratkaisu, sillä hirviömäiset demonit ei todellakaan tarvi mitään astaloita ollakseen uhkaavia.

Pääasiassa mädästä lihasta ja avohaavoista rakentuvat figut on aika nopsa maalata.

Pikku konversiot luo yksikköön helposti persoonallista ilmettä.

Raskaammasta tuesta vastaa Plague Drone -pohjalta Green Stuff -hännällä rakennettu Beast of Nurgle.

Etanahirviölle taas ruosteinen puukko tuo häijyä särmää.

Myös Nurgle Spawn -konversiossa on käytetty ympärikäännettyä Plague Dronea pohjana.

Armeijan jalkaväkijoukkojen komentaja on sarvipäinen viikatemies. Iso beissi ja ilmapallomainen lemmikki antavat joustavuutta pelata figua joskus ratsastavana tai Palanquinilla matkustavana sankarina.

Joko ällöttää?

Armeijan centerpiece -figu on tietysti jättimäinen Great Unclean One. Forge Worldin version lookkia jäljitellen Olli veisti figun kokonaan muovailumassasta ja eri bitseistä käyttäen runkona foliota. Work in progress -otos antaa kuvan jättiläisen valmistumisvaiheista.

Naamaa lukuunottamatta figun yksityiskohdat menivät mulle aluksi ihan täydestä Forgen versiosta.

Avonaisesta vatsasta puskevassa kuplassa panikoi viattomampi hahmo. Demoninsisäinen konversio on viittaus fluffinpätkään, jonka mukaan Eldar-jumala Isha on ollut Nurglen vankina jo hyvän tovin.

Niljakas kieli, pikku sarvet ja kiihkeä katse ovat tehokas kombo suurdemonin säikyttelyarsenaalissa.

Koko armeija täydentää nyt Ollin ennestäänkin mittavaa kaaoskokoelmaa, johon demonilisäykset on viime vuosina tuoneet personaallista charmia ja liittolaisvaihtoehtoja armeijanrakennukseen. Ehkä figut nähdään myös jossain Age of Sigmar -teemapelissä piakkoin!

Display-kokonaisuus on tavan mukaan laadittu niin, että kulmavuorikappaleen saa käytännöllisesti irrotettua Fight Club -pelien käyttöön. Armeija nähtäneen myös vitriinissä tuota pikaa!

4 comments:

 1. Fantastic guys. Inspirational as usual
  Can you guys get into Wordpress pleeeeeease?!!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Cheers man! Why do you think we should get into Wordpress? I've got no experience of their platform, but so far Blogger has served us well and is pretty straightforward to use.

   Delete