July 6, 2014

Armor Tower

Kesäkuussa ehdittiin pikku irtiottoon Lontooseen, mikä oli mulle eka kerta kaupungissa ja briteissä ylipäätään. Vaikka kuun loppuun ja mun muuttoon oli enää pari viikkoa (eikä mulla ollut tuolloin vielä uutta kämppää tiedossa) oli kiva päästä vähän rentoutumaan ja tuulettumaan. Kyseessä oli perheloma, joten fanaattiset hobbybongailut ja Warhammer World -ekskursiot jäivät vielä odottamaan sitä War Headin pyhiinvaellusmatkaa. Muutama kuva kuitenkin tuli otettua postattavaksi tällekin puolelle!

Viikon aikana ehti katsastaa nähtävyyksiä, opetella maanalaisella kulkemisen ja tutustua laajan keskustan shoppailukatuihin. Asuimme hotellin sijaan hyvinvarustetussa ja makeessa asunnossa vain parin pysäkin päässä keskustasta ja päivät starttasivat aina metromatkalla milloin mihinkin. Vaikka metrokartta voi alkuun näyttää vähän sekavalta, oli reissuja viikon mittaan oikeastaan aika hauskakin suunnitella.Fudiksen MM-huuma näkyi kisojen juuri startattua katukuvassa selkeästi, mestat pubeja ja ruokakauppoja myöten oli koristeltu lipuin ja asiaankuuluvin fiilistelyin. Englantilaiset joutuivat taas pettymään, mistä muistan lukeneeni koituneen miljoonien menetyksiä paikallisille yrittäjille, jotka olivat panostaneet ohjelmaan ja kotimaan pudottua skaboista aikaisessa vaiheessa valtava asiakaspotentiaali jäi toteutumatta. Noh, aina on ensi kerta!

Yksi kaupunkipäivien viehätyksestä olivat makeat rakennukset ja erilaiset monumentit.

Hienoja patsaita ja muistomerkkejä oli siellä täällä.

The Gurkha soldier!

Mun lemppari kulttuurikohde (Arsenalin Emirates-stadionin lisäksi) oli tällä kertaa London Tower. Tower Bridgen naapurissa kaupungin sydämessä edelleen sijaitseva linnoitus on kuuluisa kuningattarien teloituksista, vuosikymmenien vangitsemisista ja muista synkistä keskiaikaisista harrasteista. Olin katsonut viime vuonna The Tudors -sarjan, mistä tuli ihan hauska pikku tietopohja historialliselle visiitille ja "kertaukselle".

Tower!

Muureille oli rakenneltu teräsvillasta apinoita ja panttereita linnoituksessa aikoinaan säilytettyjen eläimien muistoksi.

Kävimme kompaktilla ja tosi hauskasti juonnetulla Yeoman Warden -kierroksella ympäri linnoituksen ennen kuin lähdimme tutustumaan eri "museo-osastoihin" kuten kruununjalokivien näyttelyyn ja varustetorniin. Pihamaalla päivystivät heittokoneen varjossa ritari ja linnanneito.

Haarniskojen fiilistely oli yksi reissun mieleenpainuvimpia juttuja!

Niin ratsuille kuin ratsastajillekin väännettiin muinoin vaikuttavia suojuksia.

Henrik VIII:n raskastekoinen sotisopa. Sikamakee!

Jotkin ratsuväen haarniskat peittivät toisen käden kokonaan. Ne saattoikin olla tehty vain turnajaisharrastuksia varten.

Koko seinällinen rintapanssareita. Osa varusteista oli hyvinkin yksityiskohtaisia sormien niveliä myöten.

Pikku prinssin kirjailtu, eittämättä seremoniallinen taisteluasu.

Kullanhohtoinen panssari jäi vähän pimentoon.

Haarniskoiden pintaan kaiverretut kirjailut oli uskomattomalla vaivalla tehtyjä ja saivat kyllä arvostamaan entisaikojen käsityöskillejä.

Symmetrisesti toistuvat ornamentit ei tainneet olla ihan yhden yön aikana tehtyjä. 

Tosi makean näyttelyn täydensi hieno ympäristö linnantornissa. Haarniskat oli laitettu esille niin, että niitä pääsi kiertämään ja kuvaamaan aika läheltäkin.

Jalkaväen koristeellinen panssariasu.

Vähän erikoisempia piirteitä.

Jos War Headin Heselle olisi pitänyt valita museosta pikku tuliainen, se olisi varmaan ollut yksi kuninkaan kolmemetrisistä greatswordeista! Niitä käytettiin kai lähinnä paraateissa, sillä tällaisella aseella taisteleminen ei taitaisi onnistua edes Game of Thronesissa...

Olikohan "The Flaming Bladeen" langetettu muinoin jokin loitsu?

Näytillä oli myös britti-imperiumin ympäri maailmaa keräämiä varusesineitä.

Oli vaikuttavaa nähdä, miten eurooppalaisten hapettuneiden ja hiukan ruosteisten teräaseiden vieressä niitä vanhemmat katanat näyttivät vastateroitetuilta. Laatua!

Hilpareita ja keihäitä marssivan jalkaväen käyttöön.

Myös tuliaseita ja niiden mekaniikkaa esittelevälle puolelle oli varattu reilusti tilaa.

Erilaisia kertalaukaistavia.

Tykistö on tosiaan aika massiivista!

Tarjolla oli myös Great Cannoneita useampaakin Empire-listaa varten.

Misfire-heittoja pitää kuitenkin varoa... Taaempi on päässyt vähän vääntymään ja alempi näemmä rollannut sen huonoimman tuloksen.

Säälimättömät historialliset mestaukset olivat Towerin pääteema ja niistä muistuteltiin monesti ohjatulla kierroksellakin. Veritöiden työkalut olivat tietty myös esillä museo-osastoilla!

Kalpa poikineen.

Tower oli hyvä turistikohde, sillä sen opettavan tarjonnan ehti kokea aika näppärästi aamupäivän aikana ja sen keskeinen sijainti tarjosi hyvän mahdollisuuden jatkaa päivää toisaalle. Kaikkialla ei saanut kuvata, joten historiallista ja kuninkaallisteemaista nähtävää jäi paljon otoksien ulkopuolellekin. Suosittelen visiittiä!

No comments:

Post a Comment