June 28, 2014

Return of the LightningPientä tekstiseinä-listafiilistelyä muuttopakkailujen lomassa!

Oon saanut nyt hahmoteltua Necroneille potentiaalisen listarungon, josta lähteä kehittelemään ETC-listaa elokuun sotaretkelle. Tämä on aikamoinen helpotus, sillä puun takaa maantielle poikittain rysähtänyt seiskaedikka muutti meininkiä aika tavalla ja aikaa kisojen listanpalautukseen ei ole liiaksi. Alkuvuoden tulokset superaggressiivisella Cronslaught-kokoonpanolla olivat varsin hyviä, mutta se saattoi olla liian yksioikoinen ja liian suunniteltu Tauta tai muita staattisesti räiskiviä jengejä vastaan. Ainakin mulla oli usein ongelmia monipuolisten ja tasapainoisten kokonaisuuksien kanssa, joista pahimmista löytyi vielä vakuuttava vastapalloelementti.

Seiskaedikan myötä skenaarioiden pelaaminen on tavallaan tullut aiempaa merkittävämmäksi, koska tehtäviä pitää pelata ja objeihin reagoida jo ykkösvuorosta lähtien. Aleksi Lehtiö onkin käsitellyt seiskaedikan skenaariopelaamista ansiokkaasti parissa viimeisimmässä Captain's Logissa, mistä on ollut hyötyä myös mulle. Kaikkein silmiäavaavin kokemus on tietysti pelata itse ja eka single-harkkamatsi 40K:n uutta laitoista antoi heti punaisen langanpätkän käteen. Esimerkiksi oivallus siitä, että armeijalistan tulisi maastosta ja vastustasta riippuen kyetä etenemään useille objektiiveille pelin varhaisessa vaiheessa tai ainakin kyetä vaikuttamaan niihin vuoron varoitusajalla oli tärkeä, vaikka ehkä jokseenkin itsestäänselvä havainto. Ehkä tärkeämpää on vielä se, että myös pelaamista tulee aktiivisesti muuttaa niin, että pääsee kaivamaan korttipakastaan kultaa omien vuorojensa alkaessa. Deployment, liike ja erityisesti pelisilmä objektiivien asettelussa ovat aiempaakin tärkeämpiä.

Testipelin pelasin ETC-tiimin listagurujen ynnäilemällä perinteisemmällä Scarabfarmilla, jossa oli Zahndrekh-vetoisissa maavoimissa yhdeksän Spyderiä ja pari unitia lihoavia Scarabeja. Lisäksi lista pelasi monilukuisia lentokonereservejä, joilla oli tarkoitus tuoda listaan tulivoima ja aktiivinen ulottuvuus. Olin kuitenkin aika skeptinen listan suhteen heti aluksi, sillä tiesin kokemuksesta ettei pelkillä Scarabeilla oikein voi ajaa moniakaan buildeja päin ja pelkät lentsikat ilman Comms Relayta olis vähän köykäinen ratsuväki. Empun Tau+Farsight-lista teki matsissa touhun entistä hankalammaksi ottamalla aloituksen ja heittämällä Warlord Traitiksi Infiltrateavan armeijan. Mun lentsikat tulivat kentälle tipoittain pitkin peliä, enkä oikein saanut hyödynnettyä niitä objektiivien ottamisessa. Scarabit kuitenkin hakivat lopulta matsista tasapelin, mutta se johtui ehkä ennemminkin Taun kompastelusta, kuin oman listan rokkaamisesta.

Laskin vielä samana iltana uutta listarunkoa, jossa olisi enemmän pisteitä ja resursseja pöydällä alusta alkaen (mun jo kutosedikassa kehittynyt listafilosofia, jolle keksii helposti moniakin perusteluita) ja joka pystyy sekä puskemaan, ottamaan keskikentän haltuun ja suorittamaan korttitehtäviä aktiivisesti. Fiilistelin sikana Imotekhin paluuta, sillä se on yksi mun suosikkihahmoja kautta aikain ja salamasamurai oli eeppinen hahmo viime vuoden ETC:ssä ja siihen valmistautuessa. Wraithien spammaaminen näyttää tietty vähän ankealta, mutta niin monipuolinen jengi kuin Necronit onkin, alkaa pehmeäkantisessa kirjassa jo ikä näkyä kompetitiivisella tasolla kamppailtaessa.

Mun alkuperäisessä aihiossa oli enemmän troopeja (3 Ghost Arkia ja yksi Night Scythe) ja vain kaksi Annihilation Bargea, mutta ETC-joukkueen eldarvelho Eetu veisteli rungosta löysät pois ja sai mahdutettua mukaan aika paljon aktiivista suoritusvoimaa. Eetu kuvaili listaa musta aika hyvin, se kestää hyvin, ampuu hyvin, tappelee hyvin, antaa heikosti Kill Pointeja ja liikkuu hyvin, se siis toimii ainakin paperilla. Harkitsin tekeväni listaan pari modausta Cryptekien varustuksissa, mutta ajattelin laittaa listan ensiksi testiin sellaisenaan sunnuntain treeneissä.

HQ 1: Imotekh the Stormlord [225] Warlord
HQ 2: Overlord (90) Warscythe (10) Mindshackle scarabs (15) Phase shifter (45) [160] (in transport 1)
HQ 3: Royal court: 2 Cryptek (2*25) 1 Chronometron (15) 1 Harbinger of Storm (0) [65]
HQ 4: Royal court: 2 Cryptek (2*25) 2 Harbinger of Storm (2*0) 1 Lightning field (10) [60]
Troop 1: 5 Warrior (5*13) [65] (in transport 2)
Troop 2: 5 Warrior (5*13) [65] (in transport 3)
FA 1: 6 Wraiths (6*35) [210]
FA 2: 6 Wraiths (6*35) [210]
FA 3: 6 Wraiths (6*35) [210]
HS 1: Annihilation barge (90) tesla cannon (0) [90]
HS 2: Annihilation barge (90) tesla cannon (0) [90]
HS 3: Annihilation barge (90) tesla cannon (0) [90]
Transport 1: Catacomb command barge (80) tesla cannon (0) [80]
Transport 2: Ghost ark [115]
Transport 3: Ghost ark [115]
Total: [1850]

Rock'n'roll! Samurai on palannut ja sähkötys on nykyaikaa!

Cronslaught-lista ajamassa yli Allun Taudarista N&T Talvisodassa alkuvuodesta.

No comments:

Post a Comment