June 21, 2014

The Snake Circle
Vanha Rautasydän kolisi verkkaisesti alas mutkikasta viidakkopolkua. Matkanteko oli hidasta, sillä maasto oli armotonta ja höyrytankin miehistö joutui vähän väliä jalkautumaan ajopelistään ja katkaisemaan reittiä tukkivia puunjuuria kirveillään. Rautakolossin molemmin puolin eteni hitaasti mutta päättäväisesti Keisarikunnan rykmenttejä värikkäissä univormuissaan hikoillen ja epäluuloisesti sankan aluskasvillisuuden läpi pälyillen. Jalkaväki suojasi höyryvaunun sivustoja, mutta ilmassa oli hiukan pelokasta epävarmuutta jonka ainoastaan lupaus etumaastossa häämöttävän pyramidin rikkauksista riitti tukahduttamaan. 

Rautasydämen komendantti kurkisti ampuma-aukosta hämyiseen viidakkoon nokipoikien vetäessä pitkää tikkua siitä, kumman vuoro olisi lakaista käärmeet ja myrkkysammakot vaunun kannelta. Massiiviset puunrungot ja niiden sankka lehvästö tuntuivat kurottautuvan viidakkopolun ylle ja Keisarikunnan tiedustelupataljoona ohitti huomaamattaan liaanien peittämän pronssitaulun. Osasto oli saapunut alkuperäisasukkaiden pyhälle Käärmekehälle...


Paluu Lontoosta taistelutarinoinnin pariin; ennen juhannuslomaa WRHD-miehistö kokoontui kahden pitkän vuoden tauon jälkeen FaBa-kentän ympärille eeppisissä viidakkotunnelmissa! Kokkailimme kasaan löyhän skenaarion sekä pari kevyttä 1500 pisteen armeijalistaa vitriinifiguistamme ja pinnistimme muistiamme, jos joku vaikka muistaisi jotain Fantasy Battlen säännöistä! Keisarikunnan viiksekkäitä herrasmiehiä edustivat Raunion veljekset Hese ja Eric, joiden armeijaan kuului about Kenraali ratsulla, Battle Standard -kapteeni jalan, insinööri, 20 Greatswordia, 25 Spearmania, 10 Halberdieria, 6 Marienburgilaista Mercenary-Handgunneria, 7 Ritaria ratsain, Great Cannon ja Steam Tank. Tankki olikin testikäytössä ekaa kertaa ja se sopi hyvin myös viidakkotaistelun keskushahmoksi!

Viidakon legendaaristen diskoliskojen divisioonaa komensivat Teemu ja Scott; jengiin oli valikoitunut Oldblood ratsulla, Scar Veteran BSB ratsulla, Skink Shaman, 20 Saurusta keihäin, 20 Temple Guardia, 2x10 Skink Skirmisheria, 8 Kameleonttia, Salamanteri ja Razordon.

Käytimme viidakkotaisteluun hyvin tunnelmaa tuovaa Hidden Deployment -tapaa, jossa molemmat deployaavat armeijansa kaikessa rauhassa vastapuolen näkemättä omalle kenttäpuoliskolleen ja asetelman paljastamisen jälkeen heitetään aloituksesta. Nostimme yhden pelipöydän kentälle näkösuojaksi vakoilutoimilta.

Sermin kadotessa kävi ilmi, että molemmat olivat oikeastaan Refused Flankanneet vastakkaisiin nurkkiin! Meitä vastassa oli ainoastaan Empiren ratsuväkiosasto kenraaleineen kun taas vihollisen tykistö oli tavoittamattomissa kaukana takalaidalla.

Raskaasti varustautuneiden ritarien oli tainnut olla tarkoitus laukata liskoarmeijan kylkeen auttamaan ratkaisutaisteluiden H-hetkillä. Nyt ne joutuivat vastakkain liskomiesten vahvojen jalkaväkirykmenttien kanssa, joita oli vielä tukemassa monenlaisia kummallisia metsän eläimiä.

Väijytys alkoi oitis aloitusheiton mennessä liskomiehille! Ritarirykmentin ja Empiren armeijan väliin Scoutanneet Kameleontit avasivat heti murhaavan puhallusputkikonsertin ja tikkasivat tonttiin kokonaista neljä kuumeista ihmissoturia! Loput ratsukot kauhistuivat ja vauhkoontuneet kaakit olivat karauttaa kentältä heti ekalla vuorolla.

Ritarit kenraaleineen jäivät kuitenkin juuri pöydälle ja viekkaat kameleontit lähtivät jäljittämään näitä viivyttääkseen ratsuväen siirtymistä muun armeijan tueksi.

Muut Keisarikunnan joukoista lähtivät marssimaan hitaasti keskustaa kohti. Steam Tank otti hyökkäyksen vetovastuun ja kolisteli osaston kärkeen. Great Cannon pamautti pari Saurusta päiviltä.

Skinkkiluutnantit johdattivat diverttaavia etujoukkoja parasta mahdollista vauhtia pöydän keskiviivaa kohti meidän laidallamme. Koska meillä ei ollut kunnon vastauksia Steam Tankiin eikä vauhtia juosta tykkejä päin päätimme viedä armeijamme Pyramidin taakse suojaan tulitukselta ja keskittyä vihollisen ratsuväen tuhoamiseen.

Parissa vuorossa saisimme marssitettua joukkomme pyramidin taakse katveeseen tykistötulelta. Insinööri miehistöineen harmitteli, että Mortar oltiin sittenkin jätetty rantaviivan tilapäisleiriin. Palmun varjossa oli kuitenkin hyvä nauttia virkistäviä jalkaväen keskittyessä kahakointiin.

Liskokenraalit taas jatkoivat kaislikossa suhisemista ja myrkyttämistä.

Pian armeija oli jemmassa Pyramidin takana, nyt olisi pari vuoroa aikaa järjestyä uudelleen ja nitistää viholliskenraali henkivartiostoineen. Ammuimme villisti nuolia ratsukoiden suuntaan ja koetimme käristää näitä Salamanterilla, Command Group ja haavoittunut kenraali jäivät kuitenkin henkiin.


Steam Tank päätti äkkiä ladata täyttä höyryä keskustaan ja heitti hurjan kiihdytyksen! Liskojen pitäisi jotenkin reagoida sen läsnäoloon, vaikka toistaiseksi olimme koettaneet vältellä kontaktia tankin kanssa. Swift Reformasimme Temple Guardia komentajineen Pyramidin taakse ja laitoimme Salamanterin sähisemään tankille ja estämään sitä rysähtämästä suoraan temppelivartiostoon.

Toisaalla Empiren epätoivoinen tilanne ajoi nämä rynnäköimään skinkkimuuriin, joka otti pari kuolonuhria ja vetäytyi sitten hallitusti taistelusta. Ritarien overrun ei riittänyt pyydystämään karkureita eikä myöskään kantanut Saurus-rykmenttiin, jolloin pääsimme suunnitellusti counter-chargaamaan ratsuväen omalla vuorollamme.

Haaste! Hesen uljas kenraali veti miekkansa ja käytti synnyinoikeuttaan kunniakkaaseen kaksintaisteluun. Otimme tietysti haasteen vastaan Saurusten ryhmänjohtajalla, sillä samurai ei koskaan kieltäydy kaksintaistelusta. Keisarikunnan komentaja päihitti vastustajansa, mutta Saurukset keihästivät muut ritarit taistelun tiimellyksessä.

Ihmissankarin oli paettava! Saurukset eivät saaneet tätä kiinni overrun-liikkeellä, mutta chargasivat epäonnisen ratsukon vuoroa myöhemmin. 

Toisaalla Steam Tank kuitenkin ajoi Salamanterin yli ja suihkutti kuumaa hyöryä Temppelivartiostoon nitistäen pari kylmäveristä.

Steam Tankin viimeinen havainto ratsuväenkenraalista, joka jäi hetkeä myöhemmin liskokansan sotavangiksi.

Skinkit parveilivat kaikkialla höyryvaunun ympärillä ampuen nuolia ja huudellen kirouksia sen suuntaan. Rautajätille näistä ei kuitenkaan ollut vaivaa ja meidän oli lopulta pantava kova kovaa vastaan.

Väistämätön kohtaaminen! Olimme kunnioittaneet Steam Tankia aika tavalla sillä emme oikein tunteneet sen sääntöjä, mutta meidän oli diilattava sen kanssa nyt kun vaunua tukeva jalkaväki oli vielä kauempana. Höyrytykki ja kanuuna niittivät taas pari temppelinvartijaa, mutta chargemme kantoi perille. Hilparien ja Great Weaponien taikalipun vahvistamat iskut purivatkin tankkiin yllättävän hyvin ja matka kymmenestä woundista nollaa kohti alkoi...

Hese liikutti jalkaväkiosastoja Detachmenteineen täyttä vauhtia vaunun tueksi. Nyt olisi täydellinen sauma iskeä, sillä Temple Guardin sivusta olisi suojaton näiden taistellessa höyryvaunun kanssa. Greatswordit lähestyivät temppelinvartijoita, kun taas Spearmanit lähetettiin marssimaan näiden selustaan pyramidin toiselta puolelta.

Kenraalin lynkanneet Saurukset kiiruhtivat apuun, mutta niihin liittynyt Apina Miscastasi Beast-loitsunsa ja unohti taikavoimansa loppupeliksi. Pari pikku buffia ja debuffia siellä täällä oli ollut hyödyllistä, mutta nyt niitä vasta olisi tarvittu! Karskit Old Blood ja Scar Veteran nuijivat taas rykmenttinsä avustuksella tankkiin pari haavaa.

Greatswordit marssivat läheisistä Skinkeistä välittämättä varmalle chargekantamalle ensi vuorolla! Jännitys tiivistyy!

Toisaalla tappuraa puhkuva Razordon yritti pitää keihäsmiehet loitolla, mutta popsi lopulta kaikki miehistönsä ja jäi niille sijoilleen vahtimaan asemiaan. Viimeisellä vuorolla se otti eläimellisesti vastaan keihäsmiesten rynnäkön ja Unbreakablena piti miehet poissa pyramidilta!

Saurukset saapuvat apuun ja ratkaisuhetki on käsillä!

Ja pellit ruttuun! Steam Tank hajosi juuri ajoissa, että ehdimme reformata rykmentit hyviin asemiin vastaanottamaan Keisarikunnan jalkaväen rynnäköt! Tässä vaiheessa viimeisten yöjunien lähtöön oli kuitenkin niin vähän aikaa, että päätimme kätellä hyvän matsin päätteeksi, olihan taistelun keskuselementtinä toiminut Steam Tankikin jättänyt pöydän. Kenraalinsa ja sotakoneensa viidakolle menettäneet tutkimusmatkailijat joutuivat vetäytymään temppeliaukion Snake Circlelta tyhjin käsin. Hampaitaan kiristelevät sotilaat kuitenkin suunnittelivat jo palaavansa pian palkkasoturien kanssa. Kenraalia ei jätettäisi barbaarien vangiksi!

No comments:

Post a Comment