July 31, 2014

Armour Invasion

Tämän vuoden Ropeconia suunniteltaessa kävi mielessä, että voisimme järjestää pienen figunäyttelyn. Se olisi hauska keino luoda sisältöä tapahtumaan, sillä siitä voisi olla monille iloa ja se olisi iisiä myös järkkärille, sillä näyttelyyn ei liittyisi staattista päivystämistä kuten esimerkiksi demopelauttamiseen. Lisäksi Juha oli jo perinteen mukaan menossa introttamaan Force on Forcea, mistä on alkanut tulla jo aika klassinen Ropecon-ohjelmanumero.

Ensimmäinen idis oli tehdä kaaosteemainen näyttely, koska War Headin "Season of Chaos"-projekti oli lopuillaan ja Ollin viisi Chaos Space Marines -armeijaa demoniliittolaisineen olivat lähes valmiit. Tuntui kuitenkin vähän tylsältä laittaa War Head -näyttelyyn vai Frontside-Ollin figuja, joten päätimme laajentaa spektriä. Loppujen lopuksi suurin osa paraatiin osallistuvista armeijoista oli kuitenkin Ollin käsialaa, sillä kaveri nyt vain sattuu olemaan jengimme ahkerin Power Armor -maalari!

Ropeconin teema oli tänä vuonna valta ja Space Marine -teemainen näyttely sopi siihen mielestämme hyvin. Rautalankaa ei tarvinnut vääntää paljoakaan, sillä Adeptus Astartes käyttää Imperiumissa lähes korkeinta sotilaallista valtaa ja näiden piikikkäät serkut hamuavat valtaa oikeastaan kaiken muun ylitse. Splittasimme siis kymmenen armeijavalintaa puolet lojalisteille ja puolet pettureille ja pakkasimme koko joukon nappeja foameihin Ropeconia varten.

Tällainen siitä sitten tuli. Varasimme saman loistosijainnin jo viime vuoden Conin jälkeen ja spotti oli kyllä hyvä; heti portaiden yläpäässä tultaessa figusaliin ja vastapäätä oli figuinfo sekä maalauskilpailun vitriinit. Ropecon tarjosi pöydät, joten meidän tarvitsi tuoda mukanamme vain rekvisiitta. Sorry, että kuvat on vähän rakeisia, ne on otettu keskellä yötä figusalin vähän heikossa valaistuksessa.

Armeijat oli aseteltu kokonaisuuksiksi lojalistit vasemmalle ja petturit oikealle. Lisäksi kunkin armeijan edessä oli printattu ja laminoitu tunnuskyltti.

Kaikissa kylteissä oli kappale Chapterin tai Legioonan fluffifiilistelyä ja toinen triviaa sen historiasta sekä saavutuksista War Head -armeijana. Loppuun oli merkitty vielä tekijä, kymmenestä armeijasta kahdeksan oli Ollin käsialaa, yksi mun ja yksi Juhan. Jätimme kyllä joitain Marine-armeijoita vitriiniin ja valkkasimme näyttelyyn parhaat kokonaisuudet, Ollin joukot vain on niin makeita et ne pääsi kaikki mukaan!

Koska armeijat asetettiin arvokkaasti mustalle kankaalle, tilasimme niistä myös parisataa valokuvaa pelitilanteissa ja maastolavasteissa. Kuvat ovat samoja tuttuja, joita on näkynyt myös blogissa maalausfiilistelyissä ja battle reporteissa. Lisäksi saimme mukaan muutaman kuvan parhaista hobbypäivistämme ja Work in Progress -kuvia näytteillä olevien Space Marine -armeijoiden valmistumisvaiheista.

Armeijoita oli mukana näyttelyssä Imperial Fists, Space Sharks, Black Templars, Mentors, Pre-Heresy World Eaters, nykyajan Khornate World Eaters, Death Guard, Emperor's Children, Thousand Sons ja Black Legion.

Valokuvat on tosi makeita ja tunnelmallisia, niitä näkee nykyään oikeastaan tosi harvoin. Meillä on hyvän mielen valokuvaseinä myös War Head Fight Clubilla ja sitä katsellessa muistaa aina, mitä kaikkea on tullut yhdessä koettua ja rakennettua.

Uusin kokonaisuus on tyylikkäät Emperor's Childrenit, joihin Olli on hommannut aika paljon Forge World -tavaraa. Näiden Daemonettet ja Demoniprinssit olivat vielä vaiheessa, mutta ne nähdään varmaan syksyn aikana valmiina.

Muinaiset ysärillä maalatut, vihreät Mentorit edustivat näyttelyssä vanhaa rautaa. Pistemääräisesti niitä on kaikkein eniten, mutta koko 7000 pisteen armeijaa ei oikein voinut laittaa näytille! Poimimme siis tunnelmalliset klassikot edustamaan wanhan ajan asennetta.

Näyttelyä kävi katsomassa ja kuvaamassa aika paljon ihmisiä, toivottavasti siitä oli iloa! Ainakin joku sanoi ääneen, että oli ollut siistiä nähdä niin paljon erikoisia Forge World -figuja livenä.

Näyttely oli menestys, eikä mitään rikkoutunut tai kadonnut Conin aikana. Ehkä keksitään jotain vastaavaa myös ensi vuodelle!

Emperor's Children Raptor Lord kiittää ja kuittaa!

2 comments:

  1. Siihen mennessä täytyy tehdä mun Vostroyan osasto valmiiksi!

    ReplyDelete