October 4, 2012

Lunar Prime

Vapaaillan ja loistavan Force on Force -session päätteeksi on kiva syventyä hetkeksi blogikirjoitteluun. Kuukin ehti vaihtua ja projektisyksy sen kun kiihtyy erilaisten rakenteluhankkeiden parissa ja Turku Fanaticin lähestyessä. Syyskesä on ollut tasapainottelua omien armeijoiden ja palkkaduunien työstämisen välillä. Päivittelyssä oli taas pikku paussi, mutta oikeastaan hauskasti siksi, että War Headin parissa on pitänyt kiirettä muuten! Kuviot etenevät kulisseissa ja sivusto on ihan yhtä paljon projekti, kuin monet sen sisällöstäkin!

Saimme vastikään pari loistavaa yhteistyökumppania, joista toinen on Tampereelle avattu Puolenkuun Pelit. Uskottavaa ja monipuolista erikoisliikettä vetävät Pelikauppa-organisaatiossakin vaikuttaneet Juhani ja Kari ja miehitys uuden myymälän kassan takana ei voisikaan juuri parempi olla. Pääsin vierailemaan viime viikolla Hämeenkadun myymälässä toista kertaa ja juttelimme pelien ja maalauspuuhien lomassa niitä näitä hiukan tulevaisuuden kuvioita suunnitellen. Toimitin myös myymälään pari War Headin promojulistetta, jotka kundit suostuivat ottamaan esille.

Hyvinvarustettu kauppa vaikuttaakin olevan kuin majakka Tampereen figuskenessä, joka kyllä ansaitsee tarvitsemansa tukikohdan hiljaisien vuosien ja puutteellisen tarjonnan jälkeen. Kaikesta päätellen harrastajat vaikuttavat ottaneen PKP Tampereen hyvin vastaan! Sain tilaisuuden jutella hiukan paikallisten harrastajien kanssa ja tutustuin Reilukerho-tiimin jäseniin. Hyvähenkinen ja aktiivinen porukka harrastaa suurella sydämellä ja näyttävin armeijoin ja voisikin olla hauskaa päästä pelaamaan matsi tai pari kundien kanssa Mansen taistelukentillä jossain vaiheessa.

Lyhyen visiitin yhteydessä otimme myymäläpäällikkö Karin kanssa puheeksi jo hetken suunnitteilla olleen Necron-armeijan työstämisen. Kari fiilisteli mun kevyesti Terminator-vaikutteista Necron-armeijaa ja päätti itsekin kasauttaa jengin 40k-pelejä ja Puolenkuun Pelien vitriiniä varten. Pari prototyyppifigua olikin syntynyt näppärästi väriteemaa ja lookkia hakiessa. Karin figuissa oli makeana konversioelementtinä käytetty tavallisten Warrior-päiden sijasta erilaisia Servo-skulleja toimittamaan pääkopan virkaa, joka antoi figuille aika kieroutuneen ja yksilöllisen ilmeen! Prototyypeissä myös aseet olivat scratchbuildailtu Marine-boksien raskaista aseista. Päätimme, että War Head alkaisi työstää projektia näiden suunnitelmien pohjalta ja sainkin boksikaupalla muinaisia Necrontyrejä "tuliaisiksi" Tampereen reissulta. It's on!

Necron Dynasty of Lunar Prime
Menace beneath the sands

Päätimme, että olisi kätevintä jos työstäisimme armeijan kuntoon pienemmissä viidensadan pisteen osastoissa. Tämä helpottaisi hiukan suunnittelua eikä pienemmistä osista muodostuisi valtavan frame-kasan tapaan stressaavaa taakkaa. Turnauskokoisen armeijalistan pilkkominen palasiin antoi mahdollisuuden keskittyä muutamaan yksikköön kerrallaan. Menettely olisi myös lopullisen armeijalistan kaavailun kannalta aika kätsää, kun valmiita yksiköitä voi pelitestailla ennen lisävahvistusten saapumista. Lähes joka figuun olisi tarkoitus tehdä pientä konversiota ja eritoten asentoja tulee asiakkaan toiveiden mukaan muokata dynaamisemmiksi. Väriteemaksi kaavailtiin hiekkaista, urbaania ja runneltua sotatannerta hiukan Terminator: Salvation-leffan tyyliin. Ensimmäiseksi listaksi muodostui 10 Warrioria, 5 Deathmarkia, 3 Wraithia ja Destroyer lord. Taivailla lentelevät banaanilaivat antavat siis toistaiseksi vielä odottaa itseään. Ensimmäisenä työpöydälle pääsivät Warriorit.


Purettuani Warriorit boksista niitä ei tarvinnut kauaa kädessä pyöritellä, ennen kuin figut alkoivat ottaa muotoaan. Muokkailin tavanomaisen tylsiä haara-asentoja hiukan sotaisammin astuviksi tai polvistuviksi. Lisäksi pääsin nyt viimein kokeilemaan kyyryä asentoa, joka saa hahmot näyttämään sopivalla tavalla luonnottomilta ja painajaismaisilta. Raidailin bits-boksista Grey Knight-sarjan Servo-skulleja päiksi ja modailin "Gauss-karbiinit" normikiväärin pohjalta tekemällä pari ylimääräistä viiltoa ja jättämällä legoputket pois.

Pari sankaria tuomaan väriä yksikköön. "Ryhmänjohtaja" vilkuttelee vastustajalle tai antaa etenemiskäskyä, keskimmäinen kaveri ihmettelee, että tekipä se Heavy bolter kipeää ja koipeliini on jo matkalla objektiiville. Vaikka oon itse realistisen grimdarkin ja tavallaan "vakavien" armeijoiden fani, pienet lennokkaat konversiot tuovat kivasti yksilöllisyyttä ja pilkettä armeijakokonaisuuden "silmäkulmaan".Warriorit jäävät odottamaan beissausta, mutta ensiksi mun pitää neuvotella lähipiiristä pari Servo-skullia lisää jotta saadaan koko ryhmä kasaan. Kaupankäynnin edetessä voikin ottaa vaikka Wraithit työn alle. Lupailin Karille, ettei tämän kannata pidättää henkeään valmista armeijaa odotellessa, mutta näiden kanssa iski kyllä inspis ja kun omiakin proggiksia on jo jonossa, niin mitä nopeammin, sitä nopeammin!

Necronit ovat War Headin yhteisoperaatio, jonka työstämiseen tulee osallistumaan parikin duunaria. We'll be back soon... In color!4 comments:

 1. That Blog is full of win!!! I like the your Liberators and Rust Hulk Grey Knights the most (hey, I'm a sucker for marines, what can I say?) but the overall dedication to the hobby you all seem to have is inspiring. I lost my army in a queer event a couple months ago, but I think your work might give me the motivation I need to start a new one!
  Great job, keep it up!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wow, cheers jpwyrm. :) Keep an eye out for my new Marine project starting during this fall. We're in the middle of painting these commission Necrons as we speak, it's one project after another!

   Thanks for tuning ing and have a great weekend!

   Delete
 2. ... This is fantastic. Great conversion idea .DDD Can't wait to see HQ lords etc to get this kind of look .DDD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks! We've got a lot of Necron stuff coming up soon. ;)

   Delete