October 10, 2012

The Cable guys

Viime lauantaina vietettiin mun kämpän War Headquarters-nurkassa oikea kunnon hobby-päivä, kun väänsimme Ollin kanssa Spotify-kajarit kaakkoon ja istuimme alas yhdessä Karin Necronien kanssa. Olimme keskustelleet väriteemoista ja -tyyleistä jo ennakkoon, mutta pidimme silti lyhyen palaverin siitä, miten jakaisimme työvaiheet ja kirjoitimme myös värivalinnat ylös. Mun mielestä tämä on tärkeää, sillä vaikka vaihejärjestyksestä voi aina poiketa, on hyvä että on looginen suunnitelma jonka mukaan työstää figut kerros kerrokselta valmiiksi.

Necronit ovat todella kiva projekti ja ehdin jo hehkuttaa fiilistä, kun armeijan ideasta ja figuista innostui itsekin ja palkkamaalausprojektista tuli sitä kautta paljon henkilökohtaisempi. Myöskään Ollia parempaa aisaparia on vaikea kuvitella. Mikäli Kari pitää ensimmäisen 500 pisteen satsin työnjäljestä, odottelen mielissäni että päästään laatimaan seuraava kokonaisuus. Perustin armeijaprojektille myös War Headin oikean laitaan projektisivun, johon kootaan kaikki Lunar Prime Dynastyn Necroneihin liittyvät merkinnät sekä ajantasainen armeijasuunnitelma.

Frontside-Olli Warriorien spottivärien kimpussa. Yhteistyö oli tunnelmallista, tehokasta ja ennen kaikkea hauskaa!
Joitakin tarvittuja tarvikkeita ja työkaluja.


Ensimmäisenä oli siis luvassa Warrioreita. Kari toivoi, että käyttäisimme päinä Servo-skulleja, että aseisiin tehtäisiin jotain erityistä ja että figujen staattisia asentoja muokattaisiin mielenkiintoisemmiksi. Väriteeman inspiraationa käytimme asiakkaan omien, hienojen prototyyppifigujen lookkia parilla muutoksella. Rikkomaan hiukan figujen metallisuutta maalasimme kuluneet, kellertävän luunväriset panssaripaneelit jotka sitovat figut hiukan paremmin beissien aavikkoteemaan.

Metallinväristä haarniskaa sävytettiin satunnaisilla oransseilla ruostelaikuilla ja kontrastiväriksi valittiin hehkumaan vastaväri sininen. Lopuksi poimimme vielä joitain johdonpätkiä kirkkaammalla punaisella, joka toi nappeihin pienen ylimääräisen spottivärin jota olisi mahdollista käyttää muissa armeijan yksiköissä tehovärinä.

Aseissa on pieni modaus, jossa piippua on lyhennetty karbiinimalliseksi. Simppeli konversio tekee figuista yksilöllisemmän näköisiä.

Beisseissä haettiin hiekkaan vajonneen kaupungin fiilistä. Jatkossa armeijan baseihin on tarkoitus tuoda entistä enemmän aavikkoteemaista Cityfight-meininkiä. Oikeanpuoleinen Warrior suvaitsee huomauttaa löytäneensä Eldarien reliikin, jonka värit valittiin Karin työtoveri Juhanin Eldar-armeijan perusteella. Näin armeijoille syntyy jo heti kättelyssä yhteistä meininkiä ja ehkä pienen fluffikkaan rivalryn alku!

Asennot ovat lennokkaampia ja mun mielestä figut toimivat hienosti kokonaisuutena. Vaalean beissauksen ja kontrastivärien ansiosta ne eivät myöskään huku maastoihin vähän huonommin valaistulla pelipöydälläkään.

Re-animation protokollat täydessä toiminnassa. Taistelupari antaa suojatulta.

Olkapanssarit maalattiin Dheneb stone-pohjavärin päälle washaamalla pinnat kevyesti Gryphonne sepialla ja korostamalla ne sitten "naarmuttaen" Dheneb stonella ja lopuksi puhtaalla valkoisella.

Ensimmäisen viidensadan pisteen falangin etujoukot on nyt muodostettu. Ylväs Dynastia seuraa pian perässä... Kiitokset Karille loistavasta projektista ja Ollille yhteistyöstä!

6 comments:

 1. Tyylikästä ja inspiroivaa jälleen kerran! Edessä olevat pari vapaapäivää taidankin käyttää harrastuspöydän ääressä! c:

  -Jaska

  ReplyDelete
 2. Go War Head! Tuo teidän tapanne viedä projekteja ja tuottaa hyvää jälkeä on suorastan ammattimainen. Ja tämä projekti on hyvä, inspiroivaa!

  ReplyDelete
 3. Hooah kundit! Hyvällä meiningillä ja ilman kiireen tai puuduttavuuden aiheuttamia paineita figujuttuja on suorastaan ilo duunailla myös palkkaa vastaan. Tämän Necron-porukan voisi kyllä jättää omaankin vitriiniin, mut no can do. ;)

  ReplyDelete
 4. Tosi mageeta! Hauska idea käyttää noita servoskulleja, erittäin siistiä! Väriteemakin toimii!

  ReplyDelete
 5. Aivan mahtavia, tässä kehtaa enää omia necroneita edes maalata! Spyderia odotellessa..

  Tuleekos noita Warhead paitoja johonkin yleiseen myyntiin joskus? Olis mageita.

  ReplyDelete
 6. Kiitokset! Harmi k4meli että laitoit omat Necronisi kiertoon, niitä olisi ollut hauska nähdä lisääkin.

  Noi paidat on varmaan ainakin toistaiseksi tiimitunnus, mut ehkä kun piirit ja kuviot kasvaa... Mistä sen tietää. ;)

  ReplyDelete