October 17, 2012

The Lord of Formosa

Osana viime viikon Turku Fanatic 2012-valmisteluja maalasin myös Miika Kalliokarin Marinearmeijan liittolaiseksi Inkvisiittori Torquemada Coteazin. Miika tilasi War Headilta pelipöytätasoon maalattavan johtajahahmon aika selkeillä väri- ja beissaustoiveilla hyvissä ajoin. Sainkin Coteazin nopsasti pelikuntoon omia Wraitheja ja Night Scythe-konversioita duunaillessa! Figu itsehän on tosi siisti ja kun inkkari oli koottu valmiiksi, päästiin heti maalauspuuhiin.

Miika kertoi, että liittolaisina käyttämänsä Grey Knightit ovat sonnustautuneet valkoisiin haarniskoihin sinisillä yksityiskohdilla ja kontastiväreillä. Toive inkvisiittorin mustasta ja siten joukosta erottuvasta panssarista tuli myös asiakkaalta. Miniatyyrissä ei ollut mitään konversioita ja ajattelin Coteazille sopivan myös tietynlaisen vähäeleisyyden, joten en lähtenyt säätämään väriteemassa tai yksityiskohdissakaan mitään erityisen poikkeavaa.

Perinteinen musta spray-pohjamaali ja ohennetut Abaddon Black-korjaukset sinne, minne pohjamaali ei ylettänyt. Beissihiekan kuivuessa järjestelin tarvitsemani maalipurkit valmiiksi illan step by step-työskentelyä varten.
Poimin kaikki mustaksi tulevat panssariosat sekä kotkan Adeptus Battlegreylla. Näistä isoista pinnoista on monesti paras aloittaa, sillä yksityiskohdat maalattuaan ei tarvitse enää palata perusväreihin tai pelätä valmiiden osien tahriintumista. Alustan pohjaväriksi valitsin Calthan Brownin sillä vaikka se on aika voimakas punertava sävy, oon viime aikoina alkanut nähdä hiekoituksen pohjavärin iskevyyden aika tarpeelliseksi.
Kasvoihin tuli Dheneb stone pohjaväri, turkisviitan ja pari yksityiskohtaa taas poimin Khemri Brownilla. Tämän takana oli, että kaikki ruskeaksi tulevat yksityiskohdat ensiksi esiin napsimalla voisin varjostaa ne kaikki samalla kertaa washaten ja säästää hiukan aikaa.
Haarniska washattiin raskaasti Nuln Oililla, viitan yläosa Nuln Oililla ja Agrax Earthshadella, kirja sekä pistoolikotelo Agrax Earthshadella ja kasvot Ogryn Fleshillä. GW:n uusissa washeissa on pieni kiilto-ongelma ja purkit kannattaakin ravistaa huolellisesti ennen maalailua, ainakin meille oli pieni shokki kun testi-Eldareille tulikin äkkiarvaamatta kiiltävät lateksipöksyt. Washin sekoittaminen hillitsee "ominaisuutta" ainakin vähän.
Odottelessa Washin kuivumista maalasin kangasosat, eli lannevaatteen ja viitan. Päätin myös maalata olkasuojat valkoisiksi yhdistämään Coteazin kirkaspanssarisiin Grey Knighteihin. Vaaleaan rättiin ja panssaripintoihin tuli perusväriksi Ulthuan Grey, mikä onkin sitten positiivinen uutuus GW:n entistä peittävämmässä maalilinjastossa. Viitta vedeltiin Teclis Bluella.

Tämän jälkeen haarniskaan tuli uusi musta wash, samaten viittaan. Kävin läpi korut, kettingit, hilppeet, killuttimet ja eeppisen mustanaamiosormuksen Mithril silverillä ja washasin ne sitten kultaisiksi pariin kertaan Seraphim Sepialla. Kotkien päähöyheniin tuli sama Ulthuan Grey ja sen nokka ja varpaat maalailtiin Iyanden Darksunilla jota seurasi Agrax Earthshade-korostus. Maalasin Purity Sealin sinetin (ja korun jalokiven) Blood Redilla ja paperiosat Screaming Skull-luunvärillä, näiden päälle tuli sitten Nuln oil varjostus.

Olkapanssareihin ja lannevaatteeseen tuli sitten parit ohuet White Scar-korostukset.Varjostin kasvoja hiukan tarkemmilla Ogryn Flesh-varjostuksilla ja korostin sitten kasvonpiirteet Dheneb Stone + Screaming Skull sekoituksella. Sotilaallinen siilitukka on vedelty päälaelle ohuilla, tummilla washeilla. Viitan korostin kuivaharjaamalla sen poimut kevyesti Teclis Bluen ja Ulthuan Bluen eriasteisilla sekoituksilla kunnes kontrasti oli mun silmään riittävä. Kuivaharjatessani hiekan Khemri Brownilla ja lopuksi Dheneb stonella en juuri varonut jalkoja, lannevaatetta ja viitan helmaa jolloin syntyi kevyt weathering-efekti.

Viimeistelyvaiheessa hioin yksityiskohtia, tuputtelin foaminpalalla vähän kulumaa olkasuojuksiin, korostin tiimalasin kennot valkoisella, tein haarniskan kulmiin ja terävempiin pintoihin vähän vaaleanharmaita korostuksia ja poimin samalla niitit esiin. Ihan viimeiseksi maalasin vasaran tuputtelemalla sen ensin foamilla laikukkaaksi Mithril Silverillä ja Tin Bitzillä ja vetelemällä parin washin jälkeen sen pintaan ohuita naarmuja Mithril Silverillä. Hillitty veriefekti syntyi reseptillä Blood Red + Agrax Earthshadea + hyppysellinen Vallejon mustaa weathering-pulveria. Lopuksi korjasin brushailussa likaantuneet beissinreunat takaisin mustiksi. Inkvisiittori ehti hyvin Miikan avuksi turnaukseen!
2 comments:

 1. Kiehtovaa, miten saat sekä tässä että Liskosamurai joukkiossasi harmaaksi maalatun kontrastoitumaan mustaksi. Mun täytyy kokeilla tätä itsekin! c:

  More ov this, please!
  -Jaska

  ReplyDelete
 2. Todella kätevä tutoriaali.

  Indeed - näitä lisää!

  ReplyDelete