September 25, 2012

Hive Fleet Nostromo

Rakenteluhetket ovat hiukan hiljentyneet viime aikoina suunnittelun tieltä, mutta kokoelman ja vitriinien sisällön dokumentointi jatkuu! Alien-teemaiset Tyranidit ovat olleet pitkään mun ja Johanneksen yhteisprojekti ja merkittävä armeijakokonaisuus erityisesti tämän figuilu-uralla. Alienidit onkin siinä mielessä loistava armeija, että sen parissa on vietetty hyviä hetkiä niin hobby-mielessä figuja rakennellen ja maalaillen, kuin pelitilanteissakin ötököiden juoksennellessa turnauskentillä. Armeijalistat ovat useimmiten olleet vähän "kulmista pyöristettyjä" ja ovat kilpailuhenkisissäkin tapahtumissa nojanneet pitkälti fiilistelyyn ja henkilökohtaisiin mieltymyksiin.

Hive Queen Lahti Fanaticissa 2007
Armeija on alunperin Pekka "WarHound" Koukkulan työstämä teema-armeijaprojekti, jonka ostimme Johanneksen kanssa yhdessä 40K:n nelosedikan aikoihin. Silloin olin kohdannut Alienidit pariin kertaan pöydän toisella puolen esimerkiksi Tornion kuuluisassa kampanjassa, jossa Samu Lahtelan pelaamat ötökät Devourer-Flyranteineen räiskivät uskomattomalla vimmalla mun Krootit ja Battlesuitit pois pöydältä. Tajusin, että moista arkkivihollista ei voisi jättää vapaalle jalalle ja oli parasta lunastaa armeija itselle. Huh! Meidän hyllyt täydentyivätkin Pekan väsäämistä makeista konversioista, joihin kuuluivat Hive Tyrant, iso läjä troopeja ja valtaosa nykyisenkin Tyranid-armeijamme keskikokoisista figuista. Muita Monstrous Creatureita armeijassa ei tuolloin vielä ollut ja Hive shipin olikin varauduttava tuottamaan raskasta tukea lyhyellä aikavälillä...

Alkaneen kesän 2007 aikana vietettiin eeppisiä rakentelupäiviä Rovaniemen kerhotalolla, kun laitettiin uutta Alienid-armeijaa kuntoon omia armeijalistoja ja turnaustapahtumia varten. Nämä illat green stuffin, bitsien ja kiiltävän lakan kanssa ovat jääneet mieleen lämpiminä harrastusmuistoina ja esimerkiksi tuolloiseen projektisoundtrackiin kuuluvia biisejä ei edelleenkään voi kuunnella assosioimatta niitä Carnifexien scratchbuildailuun! Tuolloin päivitettiinkin armeijalista kevyeen Nidzillamaiseen suuntaan ja armeija kävi sotaan esimerkiksi Ropeconeissa sekä Oulun Fantasiapelien ja Lahden Puolenkuun Pelien turnauksissa. Raskaasti varusteltu lähitaistelufexi ja vikkelät Ravenerit oli ehdottomasti meidän suosikkiyksiköt!

Vitosedikassa aloin itsekin pelata enemmän Tyranideilla, niin hupi- kuin kilpailumielessä. Eritoten uuden Codexin ilmestyttyä ja lisättyäni pari Trygonia kokoelmaan löytyi armeijasta kiva, omaleimainen pelityyli ja figuja oli hauska ohjastaa kentällä. Näihin aikoihin armeijan maalipintaa uusittiin kautta linjan ja lisäilin kontrastia haavoilla, naarmuilla, pienillä freehand-yksityiskohdilla sekä muuttamalla koko armeijan alustojen reunavärin mustasta Tin bitz-kupariksi. Kun armeijan pääväri on kiiltävä musta, on kaikki kontrasti tarpeen! Vähän värikkäämpinä tummanpuhuvat Alienidit möyrivät (ilman Genestealer-spammia) kuudennelle sijalle Ropeconissa 2010. Tämä lienee toistaiseksi armeijan uskottavin saavutus parista pikkuturnauksen voitosta huolimatta. Armeijan pelityylissä sanoisin viehättävän yksiköiden välisen synergian, aggressiivisen pelityylin sekä pienen altavastaaja-leiman, joka on usein antanut mahdollisuuden yllättää vastustaja vähän tuntemattomammalla codexilla.

Uuden sääntökirjan myötä myös Tyranideja on päässyt hiukan ideoimaan uusiksi. Toistaiseksi kehitelty armeijalista on kuitenkin pysynyt lähes samana paria pienempää yksikkömuutosta lukuunottamatta. Psyykkiset voimat ja mahdollisuus suojata yksiköillä toisiaan tehokkaammin antavat uudenlaista terää hirviöiden kestoon. Toisaalta ilmatorjuntaelementtien ja liittolaisten puute vetävät hiukan mattoa alta. Toivonkin, että uusi codex ottaa nämä heikkoudet huomioon ja tuo Nidien Force Organisationin samalle viivalle muiden, liittolaissynergiasta nauttivien codexien kanssa. Toistaiseksi kuitenkin mennään sillä mitä on, avaruudessa kukaan ei kuule huutoasi!

Kammottava, eläimellinen kiljunta täyttää hylätyn avaruusaseman käytävät.
Hirviömäiset Genalienit ovat saalistusreissulla.

Green stuff-konversiot ja metallilattiabaset tuovat Tyranid-nappeihin Alien-fiilistä.

Hive Queen esiintyy nykyään useimmiten Swarmlordin säännöillä.

Swarm! The first flood of Hive Fleet Nostromo has arrived.

Kupariset beissinreunat ja veri- sekä limatahrat tuovat väriä muuten synkkiin musta- ja harmaapintaisiin figuihin. Oikeanpuolimmaisen Gauntin päässä on syöpynyt verkkokuvio nyökkäyksenä Alien vs Predator-leffan suuntaan. Kiiltävä lakkapinta on Alienideissä tärkeä viimeistelytekijä.

Tervigon-konversioita, jotka rakennettin Carnifexien pohjalta kauan, ennen kuin GW:n virallinen malli julkaistiin. Olemme ajatelleet hommaavamme pari uutta kolossia ja käyttävämme niitä HQ-Tervigonien säännöillä näiden vaatimattomampien toimittaessa Troopien virkaa.

Vastasyntynyt Gantti kurkistaa viemäriverkostoon rakennetusta pesästä.

Armeijan ensimmäinen Trygolien joka matkasi puolivalmiina Rovaniemeltä Helsinkiin muuttokuorman päällimmäisinä pari vuotta sitten! Hain figussa käärmemäistä fiilistä ja virtaviivaisen lookin luomiseksi poistin selkäpuolella normaalisti sijaitsevat "torvet". Myös ylimpiin käsiin on lisätty kynsiä vaarallisemman lookin saavuttamiseksi.

Kitiiniin sirpaloituneiden luotien jättämiä osumia ja pari Lightning clawin epätoivoisen huitaisun aiheuttamaa naarmua. Tyylikäs leuka on Carnifex-sprueista.

Toisen Trygonin scratchbuildasin ylijääneestä hännästä ja vitosedikan Tyranid-Codexin myötä vähän toimettomaksi jääneestä Carnifexista.

Alustassa on taas pieni Alien-fiilistely.

Kolmas Trygon on silloin tällöin myös Mawloc. Useampi käärmeluikuri samassa perusasennossa olisi ollut vähän tylsää, joten hain tähän dynaamisempaa lookkia, jossa peto syöksyisi maan läpi kaivamastaan tunnelista pahaa-aavistamattomien vihollisten niskaan. Ulkomuotoon inspis tuli Alien Resurrection-pätkän Newbornista.

Hännänpätkä tunnelin toisessa päässä... Tämä on aika kätevä pöydälle jätettävä marker, joka muistuttaa tuoda Mawlocin takaisin peliin jos se kaivautuu matsin aikana takaisin reserviin. Itse figun peräpää on kokonaan rautalankaluurangon ympärille muovailtua Green stuffia, Trygoneista ylijääneitä pikkukynsiä ja Carnifexin lisäpanssaripaloja aseteltuina hännän yläosan kattavaksi suomuhaarniskaksi.

Armeijan "esi-isä" Pekka Koukkulan näkemys avaruusalusten sopukoissa leijuvista Zoalieneista. Nykyään näilläkin on enemmän tekemistä, kuin vain koettaa osua Warp lancella!

Warrior-figut ovat nyttemmin saaneet luvan toimia Hive Guardien säännöillä. Koska pyssyn näköiset tuliaseet sotisivat vähän armeijan teemaa vastaan, laitoimme näille heiteltäväksi äkäisiä Spore miinoja, jotta ampuvan yksikön Wysiwyg-vaatimukset tulisivat edes jotenkin täytettyä! Kaiken kaikkiaan vastustajat ovat kuitenkin aina fiilistelleet mukana armeijan teemaa, eikä valituksia jonkin yksikön puutteellisesta kuvaavuudesta ole koskaan saatu.

Hive Mindin riivaama Alpha Psyker laahustaa parven keskellä ja räjäyttää hyväuskoiset, pelastusoperaatiota toteuttavat IG-veteraanit avaruuspölyksi heti tilaisuuden tullen. Privateer Pressin Warmachine-pelin Cryx-sarjan figusta tehty tyttönen toimii pelissä Doom of Malan'tain säännöillä.

Pari objective markeria.

Swarmlord ja Ravelienit etenevät kohti etulinjaa.

Mawlienin napsuva kieli antaa Aliegonille vauhtia.

Limaisten kuhnurien nälkäinen aalto.

Paljon on tapahtunut tämän artikkelin alkuperäisten kuvien ottamisen jälkeen... Tässä koko nykyinen parvi paria Aliectoria lukuunottamatta, kameleontteja ei vain saa ikuistettua kuviin!

11 comments:

 1. Tämä on vain niin cool armeija! ja onhan tuo tullut kerran tavattua kentälläkin...

  ReplyDelete
 2. Olen noin 10 harrastusvuoteni aikana törmännyt kahteen henkeäsalpaavan tyylikkääseen teema-armeijaan. Näitä armeijoita yhdistää se että niitä komentaa muuan Helsinkiläistynyt rovaniemeläinen! Oorah!

  -Jaska

  ReplyDelete
 3. Hands down hienoinen tyranidilauma ikinä.

  ReplyDelete
 4. That is amazing! i thought there was a new game out i hadn't heard about with Alien figures! Well done.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks a bunch! We're finishing a new addition to Hive Fleet Nostromo right now - a Forge World Malanthrope! The Alienids will march to a tournament tomorrow.

   Delete
 5. Aivan mahtavan näköinen armeija! Kiiltävä lakkapinta kruunaa kyllä jokaisen modelin tässä armeijassa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti! Innolla odotellaan uuden edikan muutoksia Hive Fleetien kannalta... Saa nähdä jos Nidit ponnistais uuteen nousuun ja saisi syytä laittaa kasaan vaikka vähän lisää siivekkäitä! Skyblight Swarm vaikuttaa makeelta, sitä ei vain oikein vielä ole saanut käyttää vähänkään vakavammissa turnauksissa.

   Delete
 6. Muistan joskus nassikkana kun Pekan kanssa pelattiin ja ihailin jo silloin WIP vaiheessa olevaa armeijaa. Hyvin olette tehneet oikeutta tälle ja edelleenkin yksi upeimpia armeijoita joita on tullu vastaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ansiokkaasta pohjatyöstä on ollut helppo laajentaa! Tämä armeijagalleria pitäisi kyllä päivittää, nykyään löytyy jo jos jonkinlaista uutta Alienidia niin siivekkäinä kuin möyrivinäkin...

   Delete