September 3, 2012

Space Crusaders

Arkistosta löytyi muutama kuva Ollin tunnelmallisesta Black Templar-armeijasta! Tämä on ollut pitkään yksi mun suosikkeja kaikista livenä näkemistäni Marineporukoista erityisesti loistavan teeman ja toteutuksen vuoksi. Konversiot ovat oivaltavia ja sopivat Templarien tyyliin, eivätkä figut ole rajoittuneet vain turnauslistan oletusvalintoihin. Armeijan työstö jatkuu edelleen ja tulossa on ainakin lisää eliittijalkaväkeä ja ehkäpä muutama Fast attack-valinta. Ehkä pääsen kohta haastamaan Ollin uusintaotteluun Xenobanen hengessä vähän isommin armeijoin!

Koska valmistuvan armeijaprojektin kehittymistä on aina mielenkiintoista seurata, lisäsimme myös Templareille projektilokin oikeaan sivupalkkiin. Tästä motivoituneena Olli lupasikin rakennella pari uutta yksikköä kuvauskuntoon piakkoin ja ehkä tehdä myös jonkinlaisen maalaustutoriaalin!

Accept any challenge, no matter the odds! Black Templarien iskujoukko partioi pyhällä kappelisektorilla.

Jokainen figu on konveroitu käyttäen power armor-jalkojen sijaan WHFB Warriors of Chaos-jalkoja. Tämä sopii hauskasti Crusader-teemaan ja antaa koko armeijalle vähän poikkeavan lookin saappaineen ja ketjupanssareineen. Kettinki on klassinen Black Templar-elementti ja sitä on lisäilty sinne tänne upgrade-kitin mukana tulevien osien lisäksi. Figuissa on myös paljon freehandeja ja pikku stuffauksia, kuten vasemmanpuoleisen kaverin tyylikäs kampaus.

Templarit on toteutettu Non metallic metal-tyyliin käyttämättä hilemaaleja ja maalaamalla myös metalliosat harmaan sävyin. Näin yleisilme on hiukan sarjakuvamainen. Itse battle damagen suurena ystävänä tyksin kovasti haarniskoihin tehdyistä naarmuista, halkeamista ja kevyestä sääistämisestä eritoten sotureiden alaraajoissa.
Ollin kaikissa kolmessa Crusader-ryhmässä on raskaat aseet, erikoisaseet, johtajat, varajohtajat ja lipunkantajat. Kaksi pienempää yksikköä on varustettu erityisesti panssarintorjuntaan, kun taas yksi on suurempi lähitaisteluyksikkö. Yleensä näihin liittyy myös Emperor's Champion. Figujen alustat on tehty muistuttamaan kaupungin katukivetystä. Simppelit baset eivät vie huomiota figuista mutta tuovat juuri sopivasti kontrastia ja lämpimän sävyn värimaailmaan.
Terminaattoriryhmän kersantti Godfrey lukee rukouksen keisarille. Koko ryhmän erikoisvalmisteiset kypärät on veistetty ja sculptailtu Terminatorien tavallisista kuonopäistä.
Assault Cannon ja auspex-operaattori.

Terminatorien Crux Terminatus-tunnukset on toteutettu NMM-kullalla. Figujen rajattu väripaletti toimii tehokkaasti, eivätkä värein poimitut yksityiskohdat saa aikaan räikeää vaikutelmaa.

Sword Brethren Terminator squad Adhemar. Lähitaisteluspesialisteille on sculptailtu lisää tunnusomaisia tabardeja ja lisätty muita pieniä templarmaisia yksityiskohtia. Olli on Lightning clawien suuri ystävä ja perinteisiä Storm shield + Thunder hammer-yhdistelmiä ei mahtunut mukaan ensimmäiseen satsiin kuin yksi.

Marshal Morachias on yksi meidän teemapelien legendaarisimpia sankareita. Ukkosvasarat alkaa paukkua kun tämä kaveri saapuu kentälle, sillä pisteet kahdesta vasarasta on todella maksettu!
Lisää sankariosastoa, Chaplain ja Castellan.

Chaplain Grimaldus tunnelmallisesti maalattuine tavarankantajineen.

Viimeisin lisäys armeijaan oli Forgen Dreadnought, jolle Olli duunasi magnetisoidun ja siten vaihdettavan aseistuksen. Dreadin on määrä saapua taisteluun Drop podilla, mutta tuhokoneen ensiesiintyminen on vielä näkemättä...

Mulla oli yksi ylimääräinen limited edition Emperor's Champion, jonka annoin eteenpäin jotta nappi pääsisi pelikäyttöön. Figulta puuttui miekka, mutta Olli väsäili green stuffista ja plasticardista uuden aseen tilalle. Valkoinen haarniska oli hauska idea erottaa ikoninen johtohahmo muuten tummanpuhuvista tovereistaan ja kulta toimii siististi tehostevärinä.

Championin ja Marshalin sparrauserä.

Black Templar-armeija so far kuvasta puuttuvaa Land Raideria lukuunottamatta. Yhtenäinen joukko ja täydet tyylipisteet!

6 comments:

 1. Erittäin hieno kokonaisuus ja hyvät detaljit, my complimets to the painter!

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitän, täytynee joku päivä viellä koittaa maalata loputki nappulat loppuu.

   -Olli

   Delete
 2. Amazing job!
  Black Templars have always been my favorite Space Marine Chapter and you did such an excellent job.
  Loving the white Emperors Champion!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks, Black templars are my favorite marine chapter too.
   I have couple of land speeders at my to do list, and some sword Brethrens which I have to paint, I think that you can find pics of them over here when they are ready.

   Delete
 3. Mahtavan näköisiä! Mistäs tuon portaiden päässä miekat ristissä posettavan mariinin miekat on?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti! Spesialistin miekanterät ovat samasta boksista kuin jalatkin, eli Fantasy Battle Warriors of Chaos-sprueista. Vasemman käden aseessa on edelleen alkuperäisen chainswordin kahva, kun taas oikea käsi on väsätty pistoolikädestä joten myös kahvan takaosa on täytynyt lisätä WoC:eilta.

   Delete