September 1, 2012

Tropic Thunder

"The ancient Mage-Priest sat immobile in the centre of the room, bright torches laying deep shadows upon his face. The vigilant Temple Guard in each corner of the plaza could hear the steady breath of their master slow down as the Slann sank deeper into the trance. In his mind the Mage-Priest saw great black sails above broad vessels, the ships storming through the waves in a loose formation. But it was not the ships he was concerned of, as their crew was merely mundane greenskin barbarians. The old Slann reached upon the fleet, his mind piercing the ship walls in search of the disturbance in the magic winds. His spirit came upon another vessel, a sleeker one sailing under crimson banners. Suddenly the image in his mind faded, the trance splintered by an arcane protection.

The Slann opened his eyes. A contender was on its way."

Viime kuun pelikohokohta oli mun ja Hesen pitkään valmisteltu piiritystaistelu, jota varten olimme vääntäneet maastoja ja joukkoja jo kuukausia ennen ottelua! Oli todella makeaa viimein päästä asettamaan armeijat kentälle ja aloittaa viidakkoaiheinen tarina Hesen örkkien ja mun liskomiesten välillä. Beachhead olikin ensimmäinen mittelö pitkässä jatkumossa ja asetti mielenkiintoiset puitteet jatkotaisteluille. Tarina on vasta alussa! Alla hiukan kuvia ja tarina pääpiirteittäin, kaikkia eeppisiä tapahtumia oli kuitenkin mahdoton kirjata ylös...

Meidän molempien armeijoissa oli paljon yksiköitä, jotka tulivat vastapuolelle täytenä yllätyksenä ja olikin tosi hauska nähdä sekä Hesen makeat uudistukset, että tämän ilme kun löin itse uusia viidakkosamuraita tiskiin! Mun vapaat maalausillat meinasivat lopulta käydä vähiin ja jouduin tinkimään vähän yksityiskohdista lisävahvistuksien suhteen. Nyt niissä on kuitenkin pohjat valmiina ja voin palata pikkujuttujen ja korostuksien pariin myöhemmin. Tämänkaltaiset, ikimuistoiset ottelut ovat hyvä tapa motivoitua maalaamaan vahvistuksia selvä deadline mielessä.

Pienimmät örkit kantavat kiviä katapultteja varten.

Viidakon rannikolle ajautui siis örkkipäällikkö Rancor Bannerburnerin suunnaton sotajoukko liittolaisineen. Bannerburner oli vannonut lyövänsä liskomiesten puolustukset päästäkseen sisämaahan kohti huhutun, voimallisen artifaktin olinpaikkaa, mutta todellisuudessa kaiken takana oli kiero Dark Emissary, joka oli lahjoittanut Rancorille kirotun kruunun jonka kautta kykeni hallitsemaan tämän mieltä. Lähettiläs olikin pelannut korttinsa hyvin ja saanut koko vihernahkojen armeijan taakseen etsiessään muinaista artifaktia.

Skinkit pyydystävät metsän eläimiä puolustusjoukoiksi.
Liskomiehet eivät kuitenkaan tienneet näiden aikeista, vaan valmistautuivat piiritystaisteluun rannikolla. Dark Emissary oli purjehtinut maihin jonkinlaisen synkän taikuuden varjon alla ja oli onnistunut yllättämään Slannin. Suuri osa tämän joukoista oli muissa tehtävissä turvaamassa aarrevaruskuntia ja kiinni taistelussa vampyyrirannikon epäkuolleita vastaan. Mosumo lähetti kuitenkin useita Terradoneja sekä luotetuimman apurinsa, Apinan, noutamaan lisävahvistuksia.

Örkit rantautuivat valmiina hyökkäämään muureille.
Örkit pystyttivät aamunkoitteessa rantahietikolla suuria piirityskoneita ja järjestelivät rivistöjään, mutta Slanni piti palaveria viimeisimmän liittolaisensa kanssa. Niin ikään merten takaa purjehtinut, ihmisten keskuudessa kuuluisa tutkimusmatkailija Marco Colombo oli ollut vierailulla linnoituksessa neuvottelemassa kauppareiteistä. Tinkiminen oli keskeytynyt vihollislaivaston lähestyessä rantaviivaa ja Marcon ja tämän henkivartioston pääsy ulos kaupungista oli estetty. Vaikka vastaväitteet ja kiroukset olivat kovaääniset, kovana kauppamiehenä tunnettu Marco sai neuvoteltua miehistönsä liittymään liskomiehen riveihin ja puolustamaan kaupunkia, sillä näiden avunanto saatettaisiin tulkita hyväntahdon eleenä ja palkkiot voisivat olla huomattavat. Kääpiöt työnsivätkin pienen rantahylystä löytämänsä laivatykin muureille ja partasuiset kiväärimiehet tarkistivat aseensa...

Tarunhohtoisesta Arabiasta oppinsa saanut Dark Emissary johti hyökkäysvalmisteluita henkilökohtaisesti. Vaikka taikakruunu pitikin örkkipäällikön tämän kontrollissa, ei lähettiläs halunnut ottaa riskejä; vihernahat olivat tunnettuja keskenäisestä valtataistelustaan eikä artifaktia metsästäessä olisi sijaa kapinoiden selvittelyyn...

Rancor Bannerburner, Overlord of da Sky liittyi taisteluun Gutrippa-Wyvernin selässä.

Slann-Shogun Mosumo, The Wrath of the West nousi torniinsa tähystämään valtausarmeijan rivejä. Mukaansa Slanni otti tulimagian loitsukirjan.

Marco Colombo asetti miehensä muureille. Vaikka kaikkialla juoksenteli liskomiehiä ja näiden äänekkäitä hyötyeläimiä, suuri osa miehistöstä seisoi vakaasti rivissä aarteet mielissään.

Kääpiömiehistö teki sitä mitä kääpiöt tekevät parhaiten, eli pystyttivät tuliasemat ja latasivat tykin ampumavalmiiksi.

Taistelukosketus! Ensimmäiset rivit olivat täynnä Rancorin eliittijoukkoja ja kaukomailta värvättyjä palkkasotureita!

Raivokas lauma villiörkkejä työnsi muurinmurtajaa vakaasti eteenpäin välittämättä nuolista ja puhallusputkien ammuksista jotka sujahtelivat näiden rivistöihin ja ympärille. Ol' Scarface Nazdreg, piinkova örkkipäällikkö oli antanut Rancorille sanansa, että tämän kyvykkäimmät soturit, The Expendables, suorittaisivat näille annetun tehtävän ja murtaisivat linnoituksen portin.

Kammottavasti nariseva piiritystorni vyöryi lähemmäksi muureja Big Krunk-jättiläisen ja Golfagin mainekkaiden palkkasoturijättien työntämänä.

Red Fang Raiderz-rykmentti huusi törkeyksiä muureille edetessään nuolisateessa. Ryhmän päällikkö oli sytyttänyt soihdun valmiiksi voidakseen tuikata jotain tuleen heti tilaisuuden tullen.

WAAAAAGH!
Piirittäjien sotakonerivistö pommitti puolustuksia ja katapulttien ammukset lohkaisivat isoja palasia irti muureista ja aiheuttivat kaaosta puolustajien tiiviissä riveissä.

Skinkit tekivät parhaansa paiskoen heittokeihäitä piirittäjien niskaan, puhaltaen myrkkynuolia jättiläisten nahkaan ja ampuen lyhytjousin nuolikuuroja piiritystornin tasanteille. Toisessa rivistössä lojaalit temppelinvartijat kalistelivat kultaisia aseitaan, innokkaina puolustamaan mestariaan ja linnoituksen salaisuuksia. Nämä olivat kuitenkin linnan ainoat Saurukset ja ilman apujoukkoja hyökkääjien vihreä meri ottaisi ennen pitkää varustukset haltuunsa...

Pahansuovat örkit etenivät virnistellen kohti muureja.
Piiritystornin sisällä olevat joukot valmistautuivat heittäytymään puolustajien niskaan. Enää muutama sekunti...
Äkkiä reunimmaisessa örkkirykmentissä puhkesi käsirysy! Joku riitapukari ilmeisesti luuli muurilta tulleen nuolen olleen liittolaisen jousesta. Meidän aarteita ette vie! Waaagh!

Vikkelät Skinkit käyttivät etulinjan kaaosta edukseen ja nousivat vesirajasta örkkiarmeijan selustaan väijymään sotakoneita. Yhden katapultin miehistö kaatuikin äkkiä suut myrkkypistoksista vaahdoten rantahietikkoon, jättäen sotakoneensa oman onnensa nojaan.
Expendablesit vyöryttivät muurinmurtajaa lähemmäs porttia! Bully ruoski työntäjiä tuplaamaan tehokkuutensa.

"Dat's enuff!! Etulinjan päällikkö, mustaörkki Morgoth Manbane marssi hajottamaan kapinamielisen käsirysyn. Rancor ei katsoisi viivyttelyjä hyvällä.

Puolustajat tiivistivät rivejään, valmistautuen lähikontaktiin.

Salamanderit ja Razordonit sylkivät kuolemaa piirittäjien niskaan. Kääpiöt ampuivat samalla tuhoisan laukauksen ja pirstoivat muurinmurtajan kattoparrut päreiksi.

Villiörkit kuitenkin vain rääkyivät ja nauroivat vaaralle. Portti ja pääsy sisäpihalle oli jo näiden ulottuvilla ja tahdikkaat askelet työnsivät uhkaavaa rautanyrkkiä yhä lähemmäs. Dark Emissary oli heittänyt näiden ylle manauksen, joka sai örkit hurjuuden valtaan ja barbaarit etenivät silmät kiiluen kohti puolustuksia.

Crash! Piiritystorni pääsi perille. Ensimmäiset puolustajat saivat tappavan nuolisuihkun Rugludin varsijousimiesten aseista. Skinkit kaivoivat tikarinsa esiin ja loikkasivat eteenpäin torjumaan hyökkäystä.
Murhaava käsirysy alkoi muurilla suomuhaarniskoihin sonnustautuneiden Ironskull Boyzien iskeytyessä Skinkkirivistöihin.
Samalla villi, kahleissa rantaan tuotu Wyvern rysähti kiinni kallioihin, alkaen kiskoa itseään terävin kynsin ylös tornin seinustaa. Rancor oli selvästi lähettänyt pedon metsästämään Slannin ja hirviö kävi silmät kiiluen kohti saalistaan. Mosumo oli kuitenkin nähnyt hyökkäyksen ennalta ja Wyvernin kiivetessä kohti tornin huippua Slannin keho soljui hitaasti aineettomaan tilaan. Raivoava hirviö iski ja puri, hajottaen tornin paviljongin mutta tämän vihollista tavoittelevat hyökkäykset tapasivat vain ilmaa. Samassa lojaali temppelivartiosto olikin paikalla ja näiden lumotut keihäät upposivat pedon lihaan, pakottaen sen alas muurinharjalta. Hirviö retkahti kuolleena aluskasvillisuuden sekaan.

Toisaalla kaksi sankaria mitteli taikavoimin maagisessa kaksintaistelussa. Hyökkäystä piirityskoneesta johtava Dark Emissary kurkotti laidan yli, aikeenaan riistää muureilla käskyjä kiljuvan Skinkkipapin elinvoima. Tämä luki matalalla äänellä taikasanat ja sielujariipivä loitsu lähti matkaan, sumentaen auringonvalon pieneksi hetkeksi. Skinkki kuitenkin nosti pussukastaan himmeästi hohtavan, synkän kuution, joka imi pahansuovan loitsun sisäänsä ja torjui vihollisen hyökkäyksen. Dark Emissary kirosi ja pudottautui tornin puolustusten sisään keräämään voimiaan.
Rugludin haarniskoidut varsijousimiehet ammuskelivat nuolia minkä ehtivät. Liskomiesten kovanahkaiset taistelupedot olivat näiden suosikkikohde, sillä suurista eläimistä riittäisi soppa-aineksia pitkäksi aikaa.

Samalla toinen jättiläinen valvoi armeijan sivustaa ja hörppi aika ajoin simatynnyristään.
Lisää örkkejä ryntäsi metsiköstä muureille! Taistelua käytäisiin pian varustusten joka osassa.

Muinainen Leadbelcher-sotakone oli käännetty ympäri ja sen tehokas urkutykki niitti lopulta viimeiset soluttautujaskinkit maahan.  Kun Skinkit oli todettu kuolleeksi, käännettiin ase kohti muureja ja alettiin ladata sen toista, epäsuoraa tulta ampuvaa piippua. Örkit olivat naulanneet erikoisvalmisteiseen, kääpiöiltä riistämäänsä sotakoneeseen peikon naamataulun.

Kiväärimiehet ampuivat minkä pystyivät, örkit olivat näillekin tuttuja vihollisia. Viidakon kuumuus ja kosteus, ympärillä lentävät loitsut ja kaikkialla karjuvat eläimet olivat kuitenkin omiaan luomaan taistelustressiä. Lisäksi Salamanderit olivat juuri alkaneet syödä paimentajiaan. Wyvern-hyökkäyksen jälkeen Slann-Shogun laskeutui hävitetystä tornista muurille ohjaamaan taistelua ja tämän Skinkkiapuri puhalsi hyisen jääloitsun kangistamaan villiörkkien etenemistä.

Red Fang Raidersit yhyttivät muurinharjan, mutta temppelivartioita oli vielä jäljellä. Lisäksi armeijan taisteluhoronkantaja Nabokov ratsasti uljaasti muurinharjalle haastaakseen rykmentin johtajan kaksintaisteluun! Örkin ylpeys ja taisteluinto eivät sallineet tämän väistyä sivuun ja myrkyisä keihäänisku lävisti ja työnsi tämän alas muurilta.

Harbotin jousiampujat olivat räiskineet viidakossa parveilevia Skinkkejä ja järjestivät nyt rivinsä uudelleen.

Hobgoblin-sotavaunut olivat tehneet tehtävänsä puhdistaessaa rantaa Skinkeistä ja ne palasivat nyt taisteluun. Yhtä sotavaunuista komensi örkkisankari Rakarth Khan, joka oli yksi Rancorin itämaisia vahvistuksia.

Hirvittävä taistelu jatkui muurilla ja Skinkit kävivät vähiin. Temppelivartijoiden oli pakko levittäytyä yhä laajemmaksi rintamaksi voidakseen puolustaa linnoitteita tehokkaasti.
Whoosh! Äkkiä Rancorin salainen liittolainen, valtava kuuralohikäärme rysähti muurille aikeenaan pyyhkäistä Temple Guardit sivuun. Marcon kiväärimiehet saivat tarpeekseen ja lähtivät perääntymään alas portaikkoa, yksi kiväärimies kuitenkin astui harhaan ja putosi muurinharjalta kuolemaansa.

Vasen laita murtui, kun Red Fangien uusi hyökkäys toi ryhmän muureille. Varajohtaja osoitti ahnaasti temppelien suuntaan, muiden örkkien heitellessä soihtuja läheisiin Skinkkiasumuksiin.

Oikean laidan puolustukset kokivat rajun kohtalon, kun sotapäällikkö Morgoth Manbane nousi lumottuine tapparoineen varustusten yli ja löi kahtia useita Skinkkejä. Tiedustelijoista ei ollut pysäyttämään tämän johtaman örkkirykmentin etenemistä.

Muurin keskustassa käytiin sankaritaistelua. Aiemmin Ironskull Boyzien esitaistelijan kaksintaistelussa surmannut Irobe the Gate Guardian käänsi nyt katseensa itse Golfagin suuntaan. Käsirysy oli brutaali mutta lyhyt ja jättipäällikkö rojahti elottomana alas muurinharjalta.

Lohikäärme A'nkr riepotteli temppelinvartijoita, muttei päässyt läpi linjoista. Raivokkaasti mylvien se loikkasi muurilta maantasalle.

Dark Emissaryn loitsusta haavoittunut Marco vetäytyi komentopaviljongilta.

Minne te olette menossa?!
Golfagin surmannut Irobe ei antanut armoa, vaan näytti kenraalina mallia loikaten muurin yli valtaamaan vihernahkojen hyökkäystornia! Örkkien taistelulipunkantaja Garruk hyväksyi tämän haasteen ja lojui pian hengettömänä piiritystornin lattialla.

Oikealla laidalla Manbanen örkkijoukot kuitenkin etenivät Skinkkien lävitse. Kaikki kaksi jäljellä olevaa temppelinvartijaa olivat suojaamassa Iroben sivustoja taistelussa piiritystornista.

Samassa jättiläinen ja villiörkkien muurinmurtaja pääsivät perille ja alkoivat korviahuumaavalla paukkeella murtaa linnoituksen porttia. Puunsäpäleet lensivät joka suuntiin ja sisällä viimeiset puolustusjoukot puristivat aseitaan rystyset valkoisina.

Suuri örkkirykmentti iskeytyi puolustajien sivustaan. Irobe heitti jälleen haasteen kunniakkaasti karjuen, mutta Morgoth ei alkanut leikkiä, vaan siirtyi vain sivuun antaen käskyläistensä massan juosta liskomiessankarin ylitse. Koko muuriosuus oli örkkien hallussa.

Samassa örkkien kenraali, overlord of da sky Rancor Bannerburner rysähti ratsuineen sisäpihalle. Tämä oli liihottanut pilvien seassa piilossa nuolilta ja teki nyt syöksykierteen suoraan varustusten sisään. Marco huomasi tämän ja jähmettyi paikalleen kauhuissaan. Muutama Skinkki alkoi ampua myrkkynuolia hirviön suuntaan.

Portti veteli viimeisiään ja Ol' Scarface Nazdreg myhäili tyytyväisenä. Miltei kaikki villiörkit olivat kuolleet, mutta tehtävä olisi pian suoritettu.

Äkkiä viidakko kuitenkin heräsi eloon rytmikkäässä rumpujen paukkeessa! Mosumon liittolaiset olivat viimein saapuneet!

Koristeelliset rykmentit kävivät hyökkäykseen örkkiarmeijan vasenta sivustaa vastaan. Taistelutoimia johti legendaarinen Lotl Botl ja tämän noin 47 Roninia. Näiden oikealla puolella laukkasi pelotonta ratsuväkeä ja Skinkkimunkkiklaanin taisteluosasto joita johti sankarien sankari, Apina.

Toiselta laidalta lensi suuret siivet ilmaa halkoen yksi Mosumon vanhimpia kumppaneita ja shakkikavereita, iätön Quetza Masu (Lammasu). Tämän loitsu riisti oitis elinvoiman läheiseen metsikköön piiloutuneelta örkkishamaanilta, joka kaatui vavahtaen saniaisten sekaan.
Saurus Ashigarut valmistautuivat lopettamaan piirityksen.

Skinkit työnsivät lisää Salamandereita taistelukentälle ja nämä alkoivat sylkeä liekkejä muurilla elämöiviä örkkejä päin! Yhdessä muurille jääneiden eläinten kanssa lisävahvistukset saivat valloittajat tuikattua tuleen ja tikattua täyteen luupiikkejä ja näiden eteneminen tyrehtyi.

Taistelu näytti kääntyneen ja Marco terästäytyi, loikaten joukkojensa sekaan ja rohkaisten näitä nostamaan kiväärinsä esiin. Yhdessä Skinkkien ja jonkinlaisen ylemmän johdatuksen kanssa näiden laukaukset löysivät paikkansa!

Haarniskastaan ja taikavoimistaan huolimatta Rancor oli lyöty ja tämä putosi tömähtäen sisäpihan hiekkaan. Kirottu kruunu kieri tämän päästä läheiseen kallionkoloon.

Jättiläinen ja villiörkit mursivat portin ja tunkeutuivat sisään voitonriemuisesti nauraen. Näiden silmät kuitenkin levisivät ammolleen, kun kaksi täydessä kunnossa olevaa Stegadonia rynnäköi vastahyökkäykseen näitä kohti!

Rokakabuto the Gold Giant leikkeli jättiläisen kyljyksiksi ja toinen Stegadon sai villiörkit pakenemaan. Yksissä tuumin ja Quetza Masun vahvistamana nämä iskivät vielä Trollien kimppuun, tampaten useita jalkojensa alle. Hyökkäysjoukot oli murrettu!

Dark Emissary kirosi onneaan ja loikkasi piiritystornista jättäen Rugludin varsijousimiehet oman onnensa nojaan. Pirullinen lähettiläs laskeutui suoraan lohikäärmeen selkään ja kaarsi peto ratsunaan pois taistelukentältä. Mennessään lohikäärmeen tuhovoimainen henkäys hajotti vielä Saurusrykmentin kuin sinettinä alkavalle, katkeralle kampanjalle. Piiritys oli ohi, mutta mystisen artifaktin metsästys vasta alussa.


Taistelu oli käyty! Siege oli jännittävä ja monivaiheinen startti pelisarjalle, mutta kaikkia tapahtumia on mahdoton kertoa. Silti mun mielestä kuvista välittyy hyvin taistelun intensiivinen tunnelma ja se mieletön fiilistely, johon teemaan sopivat figut ja maastot antoivat mahdollisuuden. Kaikkien aikojen piiritystaistelu!

Dark Emissary pääsi siis karkuun ja kenraalinsa kuolemasta sekaisin olevat örkit ovat hajonneet ympäri rannikkoa. Osa näistä on liittynyt Emissaryn puolelle, osa taas on muodostanut ryösteleviä retkikuntia jotka tunkeutuvat sisämaahan. Varmaa on, ettei kaukaa matkustanut Emissary jätä artifaktin metsästystä kesken...

Liskomiesten puolustukset ovat sekasorron vallassa. Koska linnoituksen kaikki Temple Guardit ja Saurukset makaavat kuolleena taistelukentällä, on Mosumon täytynyt maksaa itsensä kipeäksi Lotl Botlin Ronineille tiluksien vartioimisesta kunnes spawning poolit ehtivät pulputtaa vahvistuksia tai läheisestä varuskunnasta lähetetty Temple Guard-osasto saapuu. Näitä johtaa uusi, maineikas sotapäällikkö, joka tulee vielä kostamaan jokaisen toverinsa kuoleman: Rarokorosai! Näiden saapumiseen asti taistelut käydään kuitenkin Skinkkien ja eläimien voimin.

Alla vielä kuvat yhteensä 10 000 pisteen armeijoistamme, jotka saivat sisältää myös Storm of Magic-hirviöitä. Lisäksi mulla oli vahvistuksena pisteiden ulkopuolelta Marco Colombon vartiosto ja Hesellä klassinen Leadbelcher-tykki, jonka säännöt löysimme netistä!
Puolustajat kokonaisuudessaan ylhäältä vasemmalta alkaen, Saurus Ashigaru, Stegadon Ancient with Engine of the Gods, Slann-Shogun Mosumo, Saurus Cavalry Fog Wraiths, Tichi Huici Cavalry, Quetza Masu the Grey ally, Skink horde the Beast herders, Dwarf ship cannon, Rokakabuto the Gold Giant, Temple Guard the Immortals, Lotl Botl & about 47 ronin, Skink Monk Clan the Red brotherhood, Marco's leadslinger conquistadors, Marco Colombo, Apina the voice of the jungle, Skink Chief Soteki, Korononahato the Kroxigor, Oldblood Irobe the Gate Guardian, Scar Veteran Nabokov the Impaler daemon, Lotl Botl, Skink Priest Xzip, Salamanders, Razordons, Skink skirmishers & Chameleon skinks.


Örkkiarmeija ylhäältä vasemmalta Siege tower, Stone throwerit Man mangler, Hand of Gork & Mork's Eye, Leadbelcher, Wyvern Goremaw, Great Frost Dragon A'nkr, Giant Big Krunk, Giant Big Daddy, Savage Orcs Ol' Scarfaces Expendables, Harbot's Archers, Hobgoblin chariots Limbhacker, Bonecrusher & Rakarth Khan, Rugluds armored Orcs, Golfags Ogres, The Beard burners, Batterin ram, The Stunty Stompers, The Red fang Raiders, Ironskull Boyz, Jhorg's Trolls, Orc Warboss Rancor Bannerburner, Overlord of da Sky with Wyvern Gutrippa, Black Orc Warboss Morgoth Manbane, Battle standard bearer Garruk, The Dark Emissary, Oddboy Gorgut and Orc Shaman Bongutz da Mad.
Next time we'll getcha!

2 comments:

 1. No, huh! Aivan mieletötömän hienoa settiä, stoori, maasto, and all! Outstanding !

  Ja nuo Hesen klassikot vievät aikaan jolloin itse aloitin GW:n pelit ;-)

  ReplyDelete
 2. Näistähän saisi täyspitkän leffa-saagan! Ai jumalauta! :D
  Porttien murtumisen hetket ja siitä seuranneet tapahtumat iski allekirjoittaneeseen siinä määrin että henkeään sai haukkoa. Jatkoa (malttamatta) odottaen! OORAH!

  -Jaska

  ReplyDelete