September 13, 2012

With Vengeance

Nelkkarin uusi aloituslaatikko tuli ryminällä ulos ja sai odotetusti hyvän vastaanoton. Dark Vengeance oli mun mielestä hyvin suunniteltu ja kultistien palaaminen peliin virallisilla, tyylikkäillä figuilla enteilee uudesta Kaaos-codexista makeaa tavaraa. Aloitussetin asetelma on muutenkin mun mielestä ehkä eeppisin tähän mennessä, Marinet vs Marinet actionia lihamuurilla höystettynä, paljon charactereita ja erityisesti eri yksikkötyyppejä. En itse ole vielä hankkinut figuja, mutta mielenkiinnosta toki tarkastelin spruet läpi frendien hommatessa boksinsa. Yksityiskohtia on kyllä runsaasti ja peliporukan kuvat maalatuista napeista on olleet tosi makeita. Ehkä Kaaosfigujen uusi suunta on DV Choseneiden tapaan hiukan orgaanisempi, mikä voisi olla ihan kivaa vaihtelua.

Mäkin olen hamstrannut kaikenlaista Marinetavaraa varastoon uuden kaaoskirjan varalta. Mun tekisi mieli toteuttaa yksi vanha teema-armeijaprojekti berzerker-säännöillä, mutta vielä jännityksellä odotellaan mitä muuta kirja tarjoaisi armeijanrakennuksen perustaksi. Etenkin kultistit antavat kuitenkin mahdollisuuden vaikka minkälaisiin tyylikkäisiin warbandeihin (vähän kuin Grey Knight Henchmanit, mutta toivottavasti ilman pakollista special characteria) ja mikäli kolmosedikan tyylinen, monipuolinen ja huippumuokattava kaaoskirja tekee paluun, se vastaa varmasti monien harrastajien rukouksiin. Loppujen lopuksi melkein jokaisella tai ainakin joka toisella kenraalilla on Chaos Space Marine-porukka pölyttymässä kaapinnurkassa odottamassa paluuta tositoimiin.

Suomessa ja maailmalla on ollut paljon Dark Vengeanceen liittyviä tapahtumia ja hypetystä etenkin myymälöissä. Helsingissä Games Workshopin myymälä järjesti Dark Vengeance-maalauskilpailun, johon osallistuakseen tuli maalata yksi tai useampi figu uudesta aloitussetistä. War Headin Olli maalaili entrykseen koko Angels of Redemption Tactical Squadin, jotka ovat siis Dark Angeleiden jälkeläisjaosto. Tulokset tulivat julki lauantaina, voitto kotiin! Alla muutama kuva ja sutimisprosessin pääpiirteet askel askeleelta.

Kisafigujen resepti oli vikkelä ja tehokas ja sopii hyvin myös armeijanmaalaukseen, tämä squad valmistui ennen skabaa kolmessa illassa. Mikäli napeista tekisi rehellisiä Dark Angeleita, säästäisi tietty ajasta lähes puolet maalatessa vain yhtä pääväriä! Mustan pohjamaalin päälle puolitettiin figu Orkhide Shadella ja Calthan Brownilla.

Vaalea puoli kuivaharjattiin tämän jälkeen huolellisesti Dheneb Stonella. Tässä vaiheessa kannattaa varmistaa että sivellin on oikeasti riittävän kuiva, jotta figuista ei tule sotkuisia. Tämän jälkeen washailtiin hiukan lisää varjoja Devlan mudilla (nykyään Agrax Earthshade), jonka päälle tehtiin uusi Dheneb Stone drybrush.

Laakeampia kohtia korostettiin tämän jälkeen perinteisesti ensin Dheneb Stonella ja lopuksi puhtaalla valkoisella. Layerit saavat tässä vaiheessa olla aika ohuita, ettei maalikerrokset ala peittää yksityiskohtia tai nousta kohokuvien tasalle. Myös vihreään tehtiin tässä vaiheessa suurpiirteiset korostukset 50/50 Orkhide Shade + Goblin green sekoituksella.
Vihreiden alueiden reunakohdat, kulmat ja korkeimmat pinnat korostettiin varovasti puhtaalla Goblin greenilla. Mikäli tuntuu, että kontrasti pistää silmään, voi korostusten ja pohjavärin rajoja häivytellä hiukan vihreällä Washilla. Pelifiguissa vähän liioiteltu kontrasti on kuitenkin usein hyvä juttu.

Yksi otos takaapäin. Väriteema on aika iskevä!

Kun valtaosa panssaripinnoista oli maalattu, oli yksityiskohtien vuoro. Figujen punainen heraldiikka ja yksikkötunnukset tehtiin maalaamalla ensiksi pohjat Mechrite Redillä ja washaamalla hiukan varjostuksia Ogryn Fleshillä. Pesun kuivuttua maalattiin pintaan yksnkertaiset korostukset ensin Blood Redillä ja sitten Macharia Solar Orangella. Aseet ja yksityiskohdat duunattiin järjestyksessä Boltgun Metal, Nuln Oil wash, Mithril silver highlight ja kypärien linssit reseptillä Mechrite Red, Blood Red korostus, Baal Red wash ja Skull white kimme linssin kulmaan. Ollilla on vielä käytössä iso läjä vanhoja maaleja, mutta uusistakin pitäisi löytyä sopivat sävyt.
Scouting ahead! Valmiita nappeja taistelukentällä.


Plasma gun-mies. Musta oli hauska ylläri, miten aloitusboksin aseistus oli muodostettu. Olisin odottanut jotain vähän hölmöä tai fluffikasta, kuten Lascannon + Flamer, mutta joka jätkälle jopa kersantti mukaanlukien laitettiin Plasma-ase! Ryhmä on siis suoraan boksista ihan käypä jopa sellaisenaan.

Halkeilleet marmorilattia-alustat on tehty korkkilevystä, jonka päälle on aseteltu leikeltyjä Plasticard-siivuja. Laatat on maalattu Dheneb Stonella Bleached bone-korostuksin ja Gryphonne Sepia-sävytyksin, jonka jälkeen niiden pintaan maalailtiin ohuita raitoja Charadon Granitella.

Eeppinen plasmatykki. Sininen oli hyvä värivalinta voimakennoihin, sillä näin nappeihin saa erottuvan tehostevärin. Vihreät kennot olisivat voineet riidellä tummempien haarniska-alueiden kanssa. Näissä pohjavärinä oli Hawk Turqoise, jota korosteltiin pikku hiljaa Space Wolves Greyllä.

Ryhmänjohtajassa on vähän enemmän yksityiskohtia ja centerpiece-hahmona siihen tekee tietty mieli käyttää vähän enemmän vaivaa. Harmaa vaate toimii mun mielestä hyvin eikä se vie tehoa vaalealta panssarinpuoliskolta.

Angels of Redemption vastaan örkkien päällekarkaus. Overwatch!

Koko ryhmä Dark Vengeance Tactical Marineita. For the Emperor!

2 comments:

 1. AMAZING!
  I may give this a try when I finally get the Dark Vengeance box set in the near future. Thank you for sharing.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks! It's a striking color scheme and a pretty good alternative for the regular Dark Angels if one wants to bring some personal character into their army!

   Delete