April 26, 2012

Darkest Lustria

Viidakkoprojekti on nyt toistaiseksi valmis! 

Mun tämänhetkinen Fantasy Battle-innostus kumpuaa enimmäkseen Lizardmen-teema-armeijasta ja upeista viidakkoteemaisista matseista, joita olemme pelanneet lähimpien frendien kanssa noin vuoden aikana. Lähtölaukaus buumille oli viime kesän Jungle Fever-niminen slow grow-kampanja, jonka järjestin osaksi Pelikaupan tapahtumakesää. Tätä varten tein milloin kenenkin kanssa aikamoisen määrän viidakkoteemaisia maastonkappaleita ja rakensin samalla omaa liskoarmeijaa. Tuolloin oli tavoitteena tehdä 2400 pisteen armeija tarkan, suunnitellun rungon varaan, mutta kun inspiraatio ja meininki osuivat kohdilleen, lensivät suunnitelmat pian sivuun ja keskityttiin puhtaasti fiilistelyyn, siistien figujen hommaamiseen ja tietty isoihin peleihin!

Nyttemmin suunnittelimme Hesen kanssa eeppistä piiritystaistelua, jossa villiörkkien heimo hyökkäisi rannikolta liskomiesten linnaan. Meillä oli geneerisiä muurinpätkiä ja linnoitusmaisia Fantasy battle-maastoja, mutta mun mielestä ei tullut kysymykseenkään että Bushido-Lizardit asuisivat jossain Empire-tyylisessä linnoituksessa. Sain innostettua intistä kotiutuneen Ollin mukaan viidakkovarustusten rakenteluun ja pystytimmekin parissa yössä muuria, temppeliä ja linnoituksen sisäpihan elementtejä isommankin Siege-pelin tarpeisiin. Nyt täytyy sutia vielä tuhannen pistettä puolustajia...

Tällä kertaa mulla ei ole postata rakentelukuvia, mutta greenside-fiilistelyä senkin edestä! Meidän häärätessä linnan kanssa Hese rakensi hyökkäystorneja ja muurinmurtajia, mutta mullakin on pari ässää hihassa. Tulevasta siegestä tulee kaikkien aikojen matsi!

Muuri on tarkoitettu asetettavaksi pelipöydän päätyyn ja on siis 48" leveä. Teimme pienen katoksen johtajille ja erillisen tornin, josta Slanni voi tähystää lähestyviä vihollisia.

Jousin ja heittokeihäin aseistetut Skinkit piilottelevat muurien takana.
Pelikaupan vakioasiakas Benkku antoi mulle lahjaksi koulun puutöissään tekemän linnan, josta sain luvan napata tornin uusiokättöön. Torni on rakennettu eristepursotteesta tehdyn kallion ylle ja koostuu pienistä yksitellen kasaan liimatuista puutikuista. Suoristimme vain vähän seiniä ja teimme platformit ja katokset.

Muuriin on painettu valtavia kuparilaattoja kertomaan vähäisemmille olennoille ketä linnassa asuu. Muuri on finnfoamia ja laatat ovat tosiasiassa vain kaiverruksia sen pinnassa, varoimme vain teksturoimasta niitä kittimassalla muun seinän tavoin. Kasvit ovat Games Workshopilta, Gale Force Ninelta ja Woodland Scenicsiltä.

Teimme portista avautuvan, jotta saataisiin makeita kuvia ja movie moment peliin mikäli Hesen Savage Orcit onnistuvat murtamaan puolustukset ja kaupungin portit. Ovenpuoliskot on tehty paksumman pahvin päälle liimatusta aaltokartongista, koristeet taas ovat Liskomiesten Standardeja. Raamit on tehty jätskitikuista ja kuvassa näkymätön saranajärjestelmä on vain pari cocktail-tikkua, jotka kiinnittävät portinpuoliskot maahan ja muuriin.
Liskomiehet rientävät puolustusasemiin.

Muurin bambutasanteet ovat myös aaltokartonkia.

Halusin vähän itämaista meininkiä arkkitehtuuriin, joten teimme katoista harjamalliset.

Kasasimme myös perinteisemmän temppelipyramidin, sillä kuuluuhan sellainen olennaisesti liskomiesten mestoille. Meillä oli valitettavasti vain 50mm Finnfoamia, joten rakennuksesta tuli vähän liiankin jyhkeä, pienemmät korkeusvaihtelut olisivat olleet paremman näköiset. Koristelimme rakennelmaa jonkin verran kasveilla, mutta jätimme "rinteille" myös tilaa jotta sinne saisi figuja. Bonsaipuut kuuluvat Mosumo-Slannin puutarhaan.

Temppelin päälle voi laittaa esimerkiksi tällaisen aukion. Sammakko on parin euron löytö Kaisaniemen Eurokaupasta. Teimme myös Manticin baseista saviruukkuja, joihin Skinkit ovat istuttaneet kasveja. Nämä on siirreltäviä, joten niitä voi käyttää reunustamaan polkuja tai koristeina rakennelmille kuten tässä.

Temppelin laelle voi kuitenkin myös laittaa Slannin kämpän. Ajattelimme että olisi hauskaa jos linnana toimisi puoliksi perinteinen Etelä-Amerikkalainen pyramidimeininki ja puoliksi japanilaistyylinen päämaja. Paperiseinät päästävät sisään hiukan valoa jotta sammakkomaagi näkee lukea scrollejaan. Oven molemmin puolin on pari kirjoitusmerkkiä, jotka tarkoittavat Kultaa ja Kunniaa, ainakin suunnilleen.

Meillä on myös ylimääräinen Pyramidipala, jolla tämän aika massiivisen maastoelementin voi kruunata perinteisemmäksi. Tarkoitus oli siis, että näitä kaikkia päällyselementtejä voisi käyttää myös erikseen, mikäli halutaan täyttää suurempi pinta-ala pöytää (esimerkiksi skirmish-peleissä) tai kaivataan muuten vain vaihtelua taistelukentille.

Viime kesänä tein myös rannikkovuoren centerpieceksi meidän matseihin ja katseenkääntäjäksi Pelikaupan ikkunaesillepanoon. Tämäkin on mitoitettu pöydän päätyyn asetettavaksi ja on leveydeltään aika tarkat 48". Merenranta on irroitettava joten sitä voi hyvin käyttää myös sellaisenaan. Vuoren yksityiskohdista ei nyt tullut otettua kovin tarkkoja kuvia, mutta siellä on esimerkiksi seinämään iskeytynyt laivahylky, Terradonin pesä munineen, pieni keidas ja luolaston suu pahamaineisen Spider Shrinen katakombeihin.

Viidakossa pitää olla myös metsää, joten tehtailimme muutamat geneeriset puurykelmät 40k ja FB viidakkomatseihin. Kaksi alempaa ovat suunniteltu periaattessa impassableksi, sillä näin tiheässä maastossa figujen liikuttaminen on tosi hankalaa. Ylempi pari taas sisältää metsäpolut ja niissä käynti on helpompaa.

Käytin maastojen rakentamiseen oikeastaan kaikkea käsillä ollutta valmiista maastonkappaleista (GW:n puut, Battlefield in a Boxin rauniot jne) 'raaka-aineisiin'. Pohja on vaneerilevyä, puunrungot puurimaa, kalliot Finnfoamia ja lehvästöt Woodland Scenicsin foliagea. Liianit on tehty maalarinteipistä ja polun ulkopuolinen maapinta korkkilevystä.

Pienemmille vaneerikiekoille teimme liikuteltavia maastonkappaleita, jotka voivat olla kiinteitä elementtejä tai vain kuvata aluskasvillisuutta - aika usein nämä meidän peleissä on vain rekvisiittaa ja ne saa aina siirtää loitommas toiminnan tieltä. Pyramidin teimme taannoin Ericin kanssa Keravan Pelikaupan viidakkomaastokattaukseen.

Kun Storm of Magic julkaistiin viime kesänä, tuli ulos Arcane Fulcrumeita, jotka olivat mun mielestä aika hyvän hintaisia! En kuitenkaan tykännyt ideasta, että ne olisivat jättiläispääkalloja tai joku arkkitehti olisi maalannut rakennelmat mustan ja punaisen sävyin. Tein maastoista sen sijaan viidakkoversiot hakien lookkia, että muinaiset rauniot olisivat louhittu kalliosta. Korotin siis paria kallioperustalla ja lisäsin sammalta ja liaaneja tuomaan väriä. Fulcrumien maalaus on toteutettu täysin spraymaaleilla ja parilla drybrushilla.

Tämä on aika hyvä maastoelementti aarteenmetsästyspeleissä! Styrox-patsas on ostettu Hobby pointista ja käytimme sen sellaisenaan maalaten norsun kullanväriseksi.

Iloisen norsun aukiolla vartoo muinainen kirous...

Liskomiehet ottivat uuden kotinsa innolla vastaan, vahvistaen puolustuksia ja järjestäen vartiopartiot.

Skinkit vilvoittelevat rannikolla. Mulla on muutama rykmentti sekä uusia, että wanhoja Skinkkejä. Klassisia versioita käytän aika usein kameleontteina koska niillä on enemmän kokemusta ja vähemmän kirkkaita suomuja, eli ne maastoutuvat paremmin.

Slanni päiväkävelyllä (!) puutarhassaan. Saurus-sankari Lotl Botl toimii henkivartijana. Taustalla näkyy myös pari mun vaivalla vääntämää riisipeltoa, josta en muistanut ottaa kuvia!

Stegadon Ancient Rokakabuto matkalla muurinharjalle.

Skink Chief Soteki vastaa sotapetojen taistelukoulutuksesta. Figu on Otherworld Miniaturesin Lizardman parilla GW-bitsillä.

Temple Guard marssii portista viidakkopolulle. Horisontissa häämöttää taas uudisraivaajien purjeita.

Salamander Hunting Packeja tiheän aluskasvillisuuden seassa.

Lustrian sankarit Itzi-Bitzi ja Korononahato tähystävät vuorenrinteen asemasta alas viidakkoon.

Legendaarinen Apina pitää silmällä Temple Guardin unit filleriä. Käytän figua Skink Priestin säännöillä.

Uljaat Temple Guard soturit etsivät rantakallioilta vihollisia. Konvertoin eturivin tällaiseen liskomaiseen etukenoon, jotta kakkosrivi voisi työntää keihäänsä näiden yli keihäsmuurimaiseen tyyliin. Figujen nahkaan ja haarniskaan on iskeytynyt nuolia, mikä on nyökkäys vanhojen samuraimaalausten suuntaan.

Temppelivartiain komentoryhmä lähettää Stegadonin kaupungista aluepartioon.

Tällä välin Skinkkien munkkiklaani harjoittaa kultariittiä pyhällä temppeliaukiolla. Ylimunkki on juuri manannut esiin pari kultaelementaalia. Pelissä nämä toimivat tietysti Kroxigorien säännöillä.
Kultaa palvova munkkiklaani on yksi Mosumon luotetuimmista liittolaisista.

Saurus Ashigaru-rykmentti...

...ja näiden teemanmukainen Unit Filler.
Apina soluttautuu vartiolinjoihin.

Scar Veteran johdattaa ratsuväen portista.

Slann-Shogun fiilistelee tornissaan auringonlaskua.
Siege-pelissä tästä tornista lentää varmaan pari tulipalloa alhaalla parveilevien örkkien niskaan.

Jollain viidakkoaukiolla karjuu villi Carnosaur. Storm of Magicia varten tehty hirviö on konffattu LotR lohikäärmeestä.

Skinkkien työnjohtaja karjuu Kroxigorille rakennusohjeita.
Linnan valmistuttua Skinkit alkoivat kiireen vilkkaa pystyttää rannikolle uutta vartioasemaa ja laivatelakkaa.

Rakennustyömaan kuhinaa.

Yksi Slannin mietiskelypaikoista.

Itzi-Bitzi pitää vartiota.

Myös Samurai Retainereina tunnetut Temple Guardit. Hesen kauhu!

Skink Chief matkalla Slannin vastaanotolle. Taustalla näkyy myös Skinkkien asumuksia.

Kaupunki on turvattu ja joukot vetäytyvät muurien sisään. On aika palkita uurastus ja Saurus Oldblood on tietty ekana nokkimislistalla! Palataan asiaan kunhan Hesen villiörkit saavat kerättyä riittävästi rohkeutta tulla haastamaan mun Temple Cityn puolustukset!

10 comments:

 1. Olet kyllä niin komean ja laajan teemasetin väkertänyt kaikkine maastoineen, että on kovan kirimisen takana, että kiinni saa. Ei näitä osaa analysoida sitä vetää aivot juntturaan katsellessa ja hienojen arvostelun sijaan suusta saa ulos lähinnä jotain tyyliin "jösses."

  Ainoat mistä keksin hieman nipotettavaa ovat rakennustyömaa ja linnakkeen portaat. Rakennustelakka on nimittäin mielestäni kasveista huolimatta hieman liian yksivärinen se kaipaisi jotain piristettä pelkän puun ja aikalailla saman väristen köysien kaveriksi.

  Linnakkeen portaista mutisisin lähinnä noista kyljissä olevista kivistä ne näyttävät hieman liian sarjakuvamaisilta. Erottuvat liian rajusti. Voisi auttaa jos suttaisi vaikka vähän "laastia" osittain niiden päälle kuten ainakin yhdessä ryppäässä taisi ollakin. Nyt ne näyttävät vähän liikaa siltä itseltään eli seinään kaiverretuilta rinkuloilta :D

  ReplyDelete
 2. Oli kyllä hauskaa puuhastella tän kanssa, mitä nyt viime kerta meni vähän pitkään, olin hinas puol 6.
  Koskas alotetaan tekeen uutta pöytää :D

  - Olli

  ReplyDelete
 3. Ammattimainen ote, kuten aina. Asetatte koko ajan benchmarkin, hyvä jätkät!

  ReplyDelete
 4. Komeeta jälkee, kuten aiemmat sanokin jo niin äijät tekee kyllä koko ajan vaan mageempia maastoja/pöytiä! Jatkakaa samaan malliin, hyvää inspiraatiota myös omiin prokkiksiin.

  ReplyDelete
 5. Kaunista, Kaunista !
  T.
  Jyri Sith Lord

  ReplyDelete
 6. Amazing! I love looking at these photos. It brings me back to the time I collected Warhammer 40K myself. You are very talented!

  ReplyDelete
 7. Very talented, indeed! -tth-

  ReplyDelete
 8. This samurai theme is pretty interesting. I love the high quality details on these models and the grey and yellow color scheme. Probably the most impressive fantasy battle army landscape i have ever seen! Samurai theme is also quite fitting for the lizards somehow.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks man! I appreciate it. :) These lizards have been in the cabinet for far too long, I really should check out the new Army Book and revisit the old collection.

   Delete
 9. So cool, check out Salamanders or Forces of Nature in Kings of War and dust em off!

  ReplyDelete