April 5, 2012

Answering the call

Viidakkorummut pauhaa ja pari uutta liskomiessankaria liittyy sähisten Mosumo-Slannin armeijan rivistöihin! Konvertoin ja maalasin nämä mun ja Hesen tulevaa skirmish-taistelua varten, joka on tarkoitus pelata pääsiäisloman aikana. Säännöthän olivat, että tehdään 750 pisteen sankariryhmät, joissa on mahdollisimman paljon hienoja hahmoja ja wanhan ajan asennetta!

Kroxigor on osa suurta klassikkoliskolaumaa, joka pulpahti yhtäkkiä pintaan mun spawning pooleista. Toisin sanoen mun frendi Ari päätti keskittyä Ogre Kingdoms-armeijansa kasaamiseen ja luopui vanhasta Lizardmen-kokoelmastaan ja mä nappasin ne vaihtokaupalla heti hyvään kotiin. Läjässä on oikeita helmiä, kuten alkuperäisiä Skinkki- ja Saurusmusikantteja, klassinen Salamanteri ja Stegadon, sekä wanha Skink Shaman jollaista en tiennyt edes olevan olemassa. Näyttääkin siltä, että alkukesä menee Lizardmenien parissa ja kohta pystyn haastamaan yhden Hesen valtavista örkkiarmeijakunnista.

Skinkkisankari taas on mun näkemys pari edikkaa vanhan liskoarmeijakirjan erikoishahmo Itzi-Bitzistä. Fluffin mukaan sankari oli yksi viisaimmista ja ovelimmista Skinkeistä koko Lustriassa ja se kantoi taisteluun suurta Piranha Bladea. Sen "juttu" kuitenkin oli, että Itzi-Bitzillä oli kunnia kuulla kuolevan Slannin viimeiset sanat, kun tämä sopersi otteen muinaisesta profetiasta. Skinkkipäällikön on mahdollista kirkua sanat ääneen kerran taistelussa, jolloin kaikki kuuloetäisyydellä (8") joutuvat kauhun ja paniikin valtaan ja joutuvat testaamaan leadershipia ikävillä miinuksilla. Aika rajua läppää!

Itzi-Bitzi saapuu luolastosta. Figun pohjana on hieman tuntemattomamman Otherworld Miniaturesin liskomies, jolle tein vähän konversiotyötä. Figu sopii kokonsa puolesta hyvin skinkkisankariksi vaikka se onkin aika kovassa kondiksessa.

Kypärä on muovisista Stegadon-sprueista ja Piranha bladen terä Temple Guardilta. Oikealla figulla oli aseena kolmikärkinen atrain, mutta leikkasin sen pois. Itzi-Bitzillä on säännöissään myös kilpi, mutten halunnut laittaa sitä figuun kun luontevaa sijoituspaikkaa ei tuntunut löytyvän, kypärä tai kovempi nahka kuvaa sitten vähän parempaa savea.

Figu oli nopsa ja hauska maalata ja liskomiesarmeijan sankariosasto kasvaa hiljalleen. Beissiin käytin korkkilevyä ja aluskasvillisuutta kuvaavaa flockia.
ROAR! Oli mahtavaa päästä viimeinkin maalaamaan Kroxigor ja vieläpä klassinen versio. Fiilikset oli korkealla kun sain wanhat liskomiesvahvistukset haltuuni.
Koska näitä on armeijassa toistaiseksi vain yksi, päätin tehdä nappiin pikku konversion ja sculptasin sille housut. Musta mielikuva on ihan priceless, kun Kroxigor vetää aamulla housut jalkaan ja lähtee viidakkoon listimään tutkimusmatkailijoita ja ties mitä hirviöitä!
Housut ja reisipanssarilevyt liittävät figun osaksi Samurai-teemaa. Panssarit on veistelty jostain Tomb Kings Warsphinxin haarniskalevyistä ja liimattu vyölle. Lustrian rikkaimmilla liskoilla panssarit on tietty kultaa...
Pistin vyölle killumaan myös pääkallon. Kamera söi vähän korostuksia suomuista, todellisuudessa ne ovat hiukan oranssimmat.

Kroxigorin naamaan on tehty yksinkertainen sotamaalaus. Maskeeraajana toiminnut skinkki painoi myös "allekirjoituksen" jättiliskon vatsaan.
Mulla oli tälle jokin hyvä nimi jonka kirjoitin skirmish-pelin armeijalistaan, mut se ei just nyt muistu mieleen... Kun örkit ryhtyvät pääsiäisenä raidaamaan temppeleitä ja pöllimään aarteita, ne oppivat kuitenkin tuntemaan nämä sankarit!

2 comments:

 1. Nämä armeijasi ovat aivan mielettömän hyvää laatua! ;)
  Pidän tuosta Itzi-Bitzistä, erottuu hyvin selvästi sankariksi normi skinkeistä. Pidän varsinkin noista sulista sen kypärässä.
  Tuo kroxigorkin on aivan mahtavan näköinen, pidän varsinkin tuosta "allekirjoituksesta" todella paljon! Löytyykös noita vanhoja lisko miniatyyrejä enemmänkin?

  Jatka samaan malliin! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti paljon kommentista Werneri! Mustakin figuista tuli aika persoonalliset!

   Noita klassikkoliskoja on aika läjä, enimmäkseen tietty muovisia Skinkkejä ja Sauruksia, mutta myös useita metallisia sankareita, klassikkokomentoryhmiä, metallista ratsuväkeä, Salamander, Skink Shaman ja kruununjalokivinä wanhat Stegadon ja Slann Mage Priest.

   Laitan kuvia kun projekti etenee, tällä hetkellä duunataan liskomiehille jotakin vartioitavaa. ;)

   -Teemu

   Delete