March 25, 2012

Very Hard

Viime kesänä uppouduimme hobby-porukallamme syvälle Fantasy Battle-maailmaan ja heiteltiin ideoita kampanjaa ja fiilistelypelejä varten. Eritoten jatkuvat valloituskampanjat ja meritaistelusäännöt inspasivat todella. Liskomiesten vanha armeijakirja sisälsi kuitenkin urhean saurussankarin nimeltä Lotl Botl, josta riitti pitkäksi aikaa hyvää läppää. Hahmo oli special character joka noudatti uskollisesti normaalin Saurus-heron profiilia mutta sillä oli myös pari erikoissääntöä.

Old, savage veterans among the Saurus warriors tend to become the leaders of the Saurus legions of the temple cities. One of the most notable of these heroes is Lotl Botl, whose name roughly translates as "Very Hard".

Lotl Botl and his Saurus legion guard the ancient and most revered Mage-Priests of Xlanhuapec and the sacred temples of this city. Lotl Botl is no great intellect and his tactical skills are negligible, but such things are not really required from a Saurus commander. Lotl Botl has the great Saurus virtues of determination, savage ferocity, stubbornness, unquestioning loyalty and malicious spite for all the enemies of the Lizardmen, both known and unknown. He is truly great among Saurus.

Lotl Botl's blood-curling roar is exceptionally savage and frightening even for a Saurus. Lotl Botl causes Fear. Lotl Botl also does not like giving ground in hand-to-hand combat. If the enemy are coming at him from all sides and trying to overwhelm him, it just makes him more angry. He wades into the pressing throng cutting a swath right into the heart of the enemy unit, yelling to his warriors to follow him. Any unit of Saurus accompanied by Lotl Botl will be inspired by his presence and will gain +1 bonus to their combat result.

Does not like giving ground... Jessus. Nyt kun kaivoin klassisen saurussankarin esiin ja poistin siitä maalit rekrytointia varten, tajusin että "Ei vitsi, Lotl Botl on palannut!" Kaiken huipuksi kyseisellä figulla sattui olemaan vielä täsmälleen sama varustus kuin klassisella erikoishahmolla, joten tähdet olivat todella paikoillaan ja profetiat kävivät toteen. Koska nyt on aika paljon meneillään, halusin maalata figun kertaistumalta taisteluvalmiiksi Pelikaupan maalausmiitissä.

Lotl Botl nousi Spawning poolista mustan pohjamaalin peitossa. Vaikka nappi tulee osaksi mun samuraiteemaista liskoarmeijaa, halusin säilyttää vanhan ajan lookin ja nostalgian enkä tehnyt mitään muutoksia figuun. Useimmiten asekäsi on liimattu osoittamaan eteenpäin, mutta itse päätin liimata sen takaviistoon, koska figuun tuntui tulevan enemmän dynamiikkaa ja etupuolen yksityiskohdat näkyvät siten paremmin.
Aloin sitten sutia perusvärejä paikoilleen. Aloitin isoimmista alueista jotta saisin perusduunin hoidettua ja voisin sitten keskittyä pienempiin yksityiskohtiin sen sijaan, että pitäisi varoa valmiiksi maalattuja alueita ihoa tai metalleja värjätessä. Sauruksen nahkaan vedin Adeptus Battlegreyn ja pari mustaa washia, metalliosat taas Mithril silverillä.
Aloin sitten korostaa ihoa sekoittamalla perusväriin ensiksi Codex Greytä, Fortress greytä ja lopuksi puhdasta valkoista. Kultaiset asepinnat, helyt ja panssaripalat maalasin washaamalla pinnat muutamaan otteeseen Gryphonne Sepialla odottaen tietysti edellisten kerrosten kuivumista. Varjokohtiin kuten syvennyksiin heitin vielä vähän Devlan mudia. Lannevaatteen väriksi valitsin punaisen ja maalasin perusvärin Mechrite Red + Blood Red mixilla. Maalasin myös hampaat Dheneb stonella ja Skull whitella sekä silmät reseptillä Blood red, Skull white, Baal Red, Skull white.

Korostin kultaosia hiukan Shining goldilla ja maalasin aseen terän Mithril silver + Badab black combolla. Lannevaate korostettiin Blood Redillä ja lopuksi Macharia Solar Orangella ja washattiin kevyesti mustalla. Säärisuojuksien ja kaulaketjujen nahkaremmit vedin aluksi Calthan brownilla ja korostin sitten Snakebite leatherilla ja Dheneb stonella. Remmien vihreät killuttimet maalasin samaan tapaan, mutta korostin lopuksi puhtaalla valkoisella, väri tuli Thraka green-pesusta. Maalasin kypärän jalokivet sekä heitin miekkaan pienen splatterin.

Varjostin kypärän jalokiven perusvärinä toimineen Ice bluen Leviathan purplella, maalasin pari valkoista kimmettä ja viimeistelin yksinkertaisen lookin kiiltävällä lakalla. Kypärän sulat maalasin Macharia Solar orangella korostaen Golden yellowta kohden, ennen viimeistä drybrush-korostusta pesin myös koko koristeen Baal red-washilla. Niskan sulat on tehty Codex Greystä kohti valkoista korostamalla. Selän suomut maalasin ensiksi Macharia Solar Orangella ja korostin pikku hiljaa Vallejon keltaista kohden vaalentaen väriä asteen kerrallaan.

Sitten pitikin tehdä lähinnä korjauksia ja pikkujuttuja kuten varjostuksia sinne tänne. Lopuksi maalasin hiekan ensiksi Calthan brownilla, jonka päälle kuivaharjasin raskaasti Tausept Ochrea. Lopuksi korostin hiekan Dheneb stone ja Skull white-drybrusheilla ja heitin väriksi hiukan Army painterin huippua ruohoa ja Woodland scenicsin foliage-tuppoja. Oon mieltynyt viime aikoina tuohon kellertävään hiekkareseptiin jonka kehittelin maalatessani hiekkaranta-alustoja armeijan Coast Scout Skinkeille.

Otos toisesta suunnasta. Vanhat figut on vaan niin sairaan makeita, kuten ehdin hehkuttaa jo pari postausta aiemmin. Yksityiskohdat kuten pieni uhrausveitsi vyöllä ja kultaiset säärisuojat ovat suorastaan nautinnollisia! Myös klassikkosaurusten yleinen design on mun mielestä nykyversioita parempi mutta nämähän on tietty mielipidekysymyksiä.

Täältä tullaan. Tavanomaisessa varustuksessa sankareilla on myös oma viehätyksensä, joskus less is more eikä hahmo tarvitse kreisejä taikaesineitä tai mystistä ratsua ollakseen eeppinen. Lotl Botlilla on miekka, kilpi ja light armor ja se on silti truly great among Saurus.

Ajattelimme pelata Hesen kanssa pian erän FaBaa low-fantasy-rulingeilla, eli käytössä ei ole maageja, bound spellejä ja korkeintaan ainoastaan halvimpia taikaesineitä. Lisäksi Hese ehdotti, että raskaammat haarniskat vähentäisivät initiativea (kuten kuuluisi) joten hahmojen olisi silloin tällöin järkevää valita light armor full platen sijaan. Tällaiset pienet jutut tekevät yllättävän paljon meininkiä ja tarinaa pelimiljööseen. Mutta nyt Lotl Botlin on aika tarkistaa tilukset ja ilmoittautua palvelukseen!Saurussankari oli hauska väliprojekti, mutta kun kääntää Lotl Botlin entryn jälkeen sivua, löytyy yksi ovelimmista ja viisaimmista Skinkkikomentajista koko Lustriassa: Itzi-Bitzi. Palaamme asiaan...

4 comments:

 1. Hyvä meininki ja todella komean näköinen sankarifiguuri. Taas. :) Näissä vanhoissa metalleissa on kyllä sitä jotain...

  ReplyDelete
 2. Yeah! Mahtavaa nähä vihdoin sulta tämmönen step-by-step, "näin Mestari sen tekee"! :D Mielettömän siistiä, lisää vaan entisestään pökköä mun omiin FaBa-fiiliksiin! I'll watch this space, jatkossakin!

  BR,
  Jaska

  Ps. Oon näillä näkymin tulossa pääkaupungin kupeeseen kesätöihin. Viikonloput on näillä näkymin vapaita, ja mietin että miitin järkkääminen ois onnistuessaan siistiä. Viime heinäkuinen Pelikaupan ratsaaminen ei onnannut ja Tampereen keikastakin on jo kohta 4 vuotta. :D

  ReplyDelete
 3. Kiitti kundit, välissä on kiva keskittyä vain yhteen nappiin ryhmien tai armeijamaalauksen sijaan. Viime aikoina on kyllä tullut tehtyä figuja lähinnä vain pelikäyttöä varten, siinäkin mielessä tällaiset hengenvetoprojektit on silloin tällöin piristäviä.

  @Jaska, ollaanpas siis kevään mittaan yhteydessä!

  -Teemu

  ReplyDelete
 4. Hienot ste by stepit Teemu !
  T.
  Jyri

  ReplyDelete