March 19, 2012

Bushmasters

Aloimme Hesen kanssa fiilistellä fabameininkiä pitkästä aikaa! Meillä oli jo viime kesänä suunnitelmana pelata tarinavetoinen viidakkoskirmish vähän vanhojen White Dwarf-fiilistelybattlereportien tyyliin. Koukkuna oli myös, että retkikunnissa saisi käyttää vain kutosedikassa tai aiemmin tehtyjä nappeja ja suurin osa figuista pitäisi olla metallisia. ;) Olisi hauska tehdä liskomiesten rajatemppelin vartiopartio joka ottaisi matsia kaikenkarvaisten aarteenetsijöiden ja onnenonkijoiden kanssa!

Aluksi olisi luultavasti hyvä pitää peli kertaluontoisena sen sijaan, että lähtisi kehittämään jotain pitempää jatkumoa tai slow grow-kampanjaa, sillä niillä on tapana hiukan kariutua ja jäädä kesken. Veikkaan kuitenkin, että jos saadaan hyvät puitteet ja siistit warbandit tehtyä, voisivat muutkin (esimerkiksi Cpt. Planet-porukan tai staffitiimin jätkät!) innostua skirmish-pelailusta. Fantasy battlen viidakkosota on kuitenkin tosi inspiroiva ympäristö ja mulla ainakin riittäisi ideoita miten laajoihin hankkeisiin tahansa. Viime kesän Jungle Fever-meininki oli kyllä legendaarinen, hyviä muistoja!

Hesen klassikkoörkkejä tihutöissä Lustrian rannikolla.
Sepe, an ork boy.
Hesen örkkiarmeija ohitti tällä viikolla tuhannen figun merkkipaalun. Pisteitä armeijassa on noin 20 000, mikä jakautuu useisiin eri heimoihin jotka ovat kaikki pelattavia teema-armeijoita omine sankareineen. Armeijaan kuuluu esimerkiksi villiörkkiheimo, ratsuväkiarmeija ja Skarsnikin Night Goblin-lauma.
Piiritystaistelua kieli pitkällä.
Hese on sittemmin ostanut Ebayn tyhjäksi Citadelin ja Marauderin klassikkoörkeistä joten vihreän retkikunnan muodostamiseen löytyy ainakin valinnanvaraa. Ajattelin, että homma olisi cool tehdä viimeisen päälle, eli nimetä jokainen hahmo ja kirjoittaa taustatarinat ja motiivit skirmish-joukoille. Eric puhui myös, että voisi liittyä mukaan Dwarf treasure huntereilla. Tota varten voisi tehdä pitkästä aikaa vähän lisää viidakkomaastoa ja pyyhkiä pölyt vanhoista. Hommasin hiljaittain toisen ruohomaton viidakkosotien alustaksi, joten voisi pelata isojakin matseja yhtenäisellä maastolla.

Omaan retkikuntaani haluan mahdollisimman monta eri kokoista liskoa ja ainakin yhden ratsastavan kaverin. Maagit voisivat olla tässä skaalassa vähän epäurheilijamaisia, joten Skinkkipapit jäävät varmaankin himaan. Liskoille kuuluu tietty myös sotapetoja ja ainakin yksi Salamanteri tai Razordon on saatava mukaan vainukoiraksi. Heitin juuri pari klassikkofigua maalinpoistoon, ehkä ensi viikolla olisi aikaa maalata Saurus tai kaksi.

Suunnitelmista inspiroituneena viimeistelin tänään viimein Tichi Huichi-ratsuväkitiedustelijat ja pidin pienen photoshootin. Eric kokosi pöydän toisella puolella zuluja ja en voinut olla huomaamatta yhtäläisyyksiä meidän 'alkuasukasprojekteissa'. Mun suosikkiskinkki on erityisen hurjan näköinen champion, jonka persoonallisesta sculptista tuli rykmenttiä maalatessa kovat vibat. Skinkistä välittyy jotenkin tosi väkivaltainen ja eläimellinen fiilis kuten liskomiehistä kuuluukin ja tuntuu ettei soturi välittäisi vähääkään aarteenmetsästäjien kotona odottavista perheistä seivästäessään ryöväreitä ja syöttäessään näitä käärmeille! Vanhoissa dinkseissä on muutenkin jotain mitä uusista figuista puuttuu, sama koskee kyllä myös Sauruksia. Sikäli en ihmettele yhtään, miten Hesekin päätti uudistaa koko valtavan örkkiarmeijansa ja hankkia korvaajat 80- ja 90-luvuilta.

Darkest Lustria sekä valppaat ja vikkelät polunvartijat.

Ostin syksyllä Noppakerhon Teemulta kasan klassikoita vahvistamaan mun Samurai-liskomiehiä.

Kaikille ei ollut alkuperäisiä käsiä, joten lisäilin nykyaikaisista Skinkkibokseista varusteita mukaan.

Yksi ratsuista on oikea Horned one ja yhdellä on kultainen kypärä, joita oli muistaakseni wanhan ajan Dark Elf-Cold oneilla.
Maalasin Skinkkiratsastajat kiiltävän mustiksi tavoitellen samalla alkuasukasmeininkiä sekä niljaista liskolookkia. Vanhojen sculptien ilmeet on niiin persoonallisia että harmittaa vähän nykyajan streamline-meininki jossa yksilöllisyydelle jää liian vähän sijaa.

Partio etenee liukkaasti aluskasvillisuuden lävitse. Tällä kurnuttajalla on niin isot posket että se menee hyvin musikantista ilman rumpuakin.

Tosta ei ilme paljon parane...
Taistelukosketus kosteassa sademetsässä!

Tichi-Huichin ratsastajilla ei ole enää virallisia sääntöjä, mutta omissa peleissämme käytän vanhaa Regiments of Renown-armeijalistaa josta liskomiesten tiedustelujoukot vielä löytyvät. Ajattelin että yhtä näistä voisi myös käyttää skirmish-peleissä Skink Chiefina Horned onella. Sitten vain loppuporukka kasaan...

No comments:

Post a Comment