March 17, 2012

Tomb Wardens

Jälleen yksi tenttiviikko on selätetty ja on taas aikaa figujutuille. Sain pari uutta yksikköä valmiiksi Necron-armeijaan, joka lähtee piakkoin Sotaretkelle Noppakerhon Major-turnaukseen. Lopullista listaa pitää vielä viilailla, mutta veikkaan että lopullinen kokoonpano toimii ihan hyvin. Ainakin se on erilainen kuin alunperin laskemani ja viime kerralla käyttämäni Imotekh+Spyderit-buildi.

Oon seuraillut viime aikoina aika paljon 40K-puolen European Team Championship-meininkiä ja eritoten Suomen joukkueen prosessia. Pelaaja- ja armeijavalintoja on ollut aika mielenkiintoista seurata kun joukkue ja listat alkavat hiljalleen ottaa lopullista muotoaan. On hyvä nähdä, ettei joukkueensisäinen valintaprosessi harjoita ikärasismia, vaan pelaajista valitaan oikeasti aktiivisimmat ja sopivimmat ehdokkaat huolimatta siitä, ovatko nämä esimerkiksi täysi-ikäisiä vai eivät. Tämä antaa mahdollisuuden myös nuoremmille, innokkaille kavereille panostaa kilpailuhenkiseen harrastamiseen ja osallistua ETC-joukkueen toimintaan.

Omasta puolestani olen toiminut ETC-kuvioissa lähinnä sivustakatsojana, vaikka juttelin hiljattain Mygamestore-Pelikauppojen ja 40k-joukkueen välille pienen alennuksen figutuotteista. Periaatteessa myös kilpapelaaminen voisi kiinnostaa jossakin vaiheessa, mutta luulen, että pitäisi opetella pelaamaan vähemmän figujen ehdolla ja matsata muutenkin enemmän jotta jokin armeija olisi todella viimeisen päälle hyppysissä. Ylipäätään kansainvälisen 40k-ilmapiirin kokeminen ETC-kisoissa olisi siistiä, vaikka ainakin kuulemani perusteella matkan hiukan ryyppyreissumainen luonne polkeekin kiinnostusta rajusti...

Halusin pitää Command bargeissa mukana armeijan Spyder/Scarab-teeman ja figun ulkomuoto antoi aika hyvät lähtökohdat tehdä skorpionimainen sotakone. Yhdistämällä Tomb Spyder-blisterin ja Command bargen sai tehtyä vähän erilaisen "komentoparkin".

En halunnut rajata pois mahdollisuutta käyttää näitä myös Annihilation Bargeina, joten tein figulle lyhennetyt versiot Tesla-kanuunoista ja istutin ne selkäpaneelin alle. Skorpionin piikki on sitten Command bargen tykki.

Figut on vähän etupainoisia metalliosien takia, mutta pysyvät kuitenkin ongelmitta pystyssä. Lisäsin alle jalkoja Tomb Spyder-tyyliin ja tälle myös keltaisen rievun hännänpäähän tuomaan lisää keltaista väriä ja viittauksen muuhun armeijaan.

Onhan noi aika sympaattisia... Maalaus on tosi nopea ruoste-stippling-hässäkkä ja weathering powdereita. Halusin saada nämä vain nopeasti kentälle ja pois tieltä ennen kuin palkkamaalausduunien deadlinet alkavat painaa päälle.

Kuljettajat hengaavat mun armeijassa näätämäisesti takalinjoissa kauko-ohjaimet käsissään. Kun eteen tulee tilanne, että Overlordin tulisi disembarkata Bargesta, nämä vain teleportaavat suorittamaan jotain huoltotoimenpiteitä Canoptek Scorponokien lähistölle. En digannut yhtään virallisen Command bargen dataavista kuskeista ja halusin muutenkin napeista enemmän Monstrous Creaturen oloisia.

Tämä kaveri on ottanut vähän osumaa ja huijaa line of sight-säännöissä... Noi Cryptek/Deathmark-tyyliset, uudet päät on aika makeita.

Käytin luunväriä kontrastina tummalle ruostemetallille.

Ruosteesta puheenollen, tein hiljattain komentajan Rust Hulk-Grey Knight armeijalle. Desperado Colonel Craven käyttää taistelukentällä Kaldor Draigon sääntöjä.

Tein Green stuffista hatun ja rautalanganpätkästä sikarin tuomaan nappiin vähän luonnetta. Korppi on Empire General-boksista ja vasen käsi vanhalta Grey Knight Terminatorilta.

Puukko on jokin standardikokoinen örkkitikari fabapuolelta. Maalaan siihen varmaan jonkinlaisen hehkuefektin hiukan Skaven Warpstone-tyyliin.

Tämä kaveri toimii viimeisenä Rust Enforcer-Paladinina ja apteekkarina. Kun korroosion murtamat panssarilevyt putoilevat päältä, pitää suojuksia korvailla esimerkiksi eksoottisten muukalaisten kitiinihaarniskoilla.

Toinen Dreadknight tuli maaleihin ja toista on hiukan aloitettu.

Ase on Heavy Psycannon.

Leikkelin jalkoja vähän dynaamisempaan asentoon. Ylipäätään reposetus on helpoimpia tapoja saada figuihin meininkiä ja coolness-factoria. Ja onhan perus-Dreadknight-pose aika boring!

Illemmalla maalailimme myös kynäruiskulla pohjavärit frendini Fu:n uuteen Seer Counciliin. Konvertoimme yhdessä Eldar Shining Speareista, Dire Avenger-exachien aseista ja Wood elf-viitoista lentokanslian joka pääsee toivon mukaan piakkoin pelitestaukseen. 

Mantic Entertainment puskee muuten hurjaa tahtia uutuuksia ulos. Corporation-figut tulevat pian myyntiin, mutta Stadin Pelikauppa sai muutamat figut ennakkoon. Nämä muistuttavat vähän Elysian Drop Troopeja ja Manticin hintalaatusuhteella kivan näköisen kaartiarmeijan saa rakennettua aika kätevästi. Etenkin heavy weaponit ja komentajat ovat tosi tyylikkäitä ja kuulin vähän juttua, että tämän vuoden puolella olisi tulossa vielä ajoneuvojakin... Figujen Law enforcement-tyylinen maalaus on Ollin käsialaa.

Manticin muihin uutuuksiin kuuluvat Kings of War-fantasiapelin Twilight kin (eli halvemmat Dark Elffit) sekä tulevaa Pandora-settiä varten kehitetty kahdeksas rotu Veer-myn (avaruusskavenit). Veikkaan että etenkin Veer-myneistä jengi saa varmasti kreisejä teema-armeijaideoita. Saimme muuten Corporation-nappeja muutamat esittelykappaleet ja heavy weapon-tiimeille toimitetaan näköjään puiset alustat!

Loppuun vielä pieni historiallinen ripaus, Eric alkoi kasata Zulusotia varten alkuasukkaita keihäineen. Figut on sanalla sanoen vaikuttavia ja tosi hyvin sculptattu. Näistä voisi tehdä vaikka vähän erilaisen Southland Natives-armeijan Chaos Marauders-säännöillä!

Edun figut ovat osa brittien siirtomaaseikkailuista kertovaa Rorke's Drift-settiä, mutta niitä myydään myös erikseen. Kun saadaan laatikon sisältö kasaan ja maaleihin, pistän taas kuvaa. Etenkin maastot oli lupaavan näköisiä!

6 comments:

 1. Todella siistiä settiä! Zuluista tuli mieleen että jos haluaa käydä katsomassa miltä rottinki kilpi ja aseistus näyttää läheltä niin Tennispalatsin kulttuurien museossa on ilmainen näyttely nimeltä Akselin Afrikassa

  http://www.nba.fi/fi/museot/kulttuurien_museo/nayttelyt/akselin_afrikka

  ReplyDelete
 2. Oho, kiitti vinkistä! Tosimaailman referenssit on aina poikaa!

  ReplyDelete
 3. Erittäin makeita figuja kuten aina!
  Mistä osista olet rakentanut tuon Rust Enforcer-Paladinin apotechary käden?
  -Jukka H.

  ReplyDelete
 4. Moro ja kiitos!

  Apothecaryn lääkintäkäsi on ihan virallinen osa uudesta Grey Knight Terminator-spruesta. Niitä on jäänyt lojumaan, boksissa tulee kai useampi. Olkapanssarinkorvike taas on muistaakseni Dark Angel Dreadnoughtin polvisuoja. Toinen käsi on Assault Terminatorin lightning claw ja olkasuojus Tyranidien kitiinipanssaria.

  ReplyDelete
 5. can i buy any of these

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hey man! This are made for my personal collection, but I could do similar models as a commission. If you're interested about buying some converted models, send me an email and we can talk things through. :)

   flarealightfirefly@gmail.com

   Cheers

   Delete