April 19, 2012

Round one

Lupauduin viime syksynä järjestämään yhdessä Ericin kanssa Mygamestore-Pelikaupoille Warhammer 40,000-turnaussarjan, jonka ensimmäinen osa pelattiin viime viikonloppuna. Suunnittelimme alunperin, että loisimme tapahtumakokonaisuuden, joka houkuttelisi erityisesti kilpailullisissa figutapahtumissa viihtyviä. Suunnittelimme sääntöpaketin ja käytännön kuvioiden lisäksi myös tiedotuspuolta ja loimme turnaussarjalle vähän omaa visuaalista ilmettä logobannereilla yhdistellen Pelikauppojen oranssia brändiä ja 40k-viboja.

Itse halusin tehdä turnauksen osittain ETC-tyyliin, eli sallia 1850 pisteen armeijalistat spessuineen ja viitata EM-kisoihin myös skenaarioissa useilla samanaikaisilla tehtävillä, jotta turnausta voisi pitää myös treeninä maajoukkueelle. Mulle oli tärkeää panostaa lisäksi maastokattaukseen ja lähetimme paikalle myös aika ison kasan mun omia maastonkappaleita. Ideana olikin tehdä "kunnon turnaus" usein vähän harrastelijamaisten figukaupoissa tapahtuvien pelitapahtumien joukkoon!

En ollut aiemmin järjestänyt yhtä isoa turnausta, joten kokemus oli siisti ja jännittävä myös omalla kohdallani. Kaiken kaikkiaan järjestelyt sujuivat hyvin, vaikka viikonloppu olikin aika uuvuttava setti. Ajattelimme, että kun menemme turnausta edeltävänä päivänä Porvoon Pelikauppaan pystyttämään turnausta, ottaisimme omat figumme mukaan ja pelailtaisiin illalla omia fiilistelymatseja. Luulot karisivat kun pystytimme pöytiä ja asettelimme maastoja vielä neljältä aamuyöllä. Seuraavana päivänä pääsin vielä varapelaajana mukaan turnaukseen, kun paikalle tuli pariton määrä pelaajia, joten tahti oli kova. Hauskaa oli ja Eric nappasi tästä myös kuvia todisteeksi! Tulokset alla.

1.Joonas Neva, Blood Angels, 64
2. Aleksi Lehtiö, Dark Eldar, 60
3. Jouni Haavisto, Orks, 57
4. Joona Knorn, Necrons, 57
5. Petri Immonen, Daemons, 49
6. Teemu Valve, Necrons, 48
7. Henri Simelius, Space Wolves, 43
8. Miika Kalliokari, Blood Angels, 43
9. Mickey Mustalahti, Eldar, 39
10. Joakim Isaksson, Space Wolves 35
11. Jukka Halme, Black Templars, 31
12. Leo Holmlund, Space Wolves 14

Ilmapiiri tuntui olevan Porvoon Pelikaupalla todella hyvä ja kovasta väännöstä huolimatta tämä taisi olla sellainen hyvän mielen turnaus!

Alkubriiffin jälkeen pelaajat ja järjestäjät juhlivat Grey Knightien poissaoloa! Tapahtumaan ei tällä kertaa ilmoittautunut yhtään GK-pelaajaa, mikä saattoi johtua esimerkiksi kompituksesta.

Hammerhead-turnaussarjan ideana on pelata ensiksi kolme osakilpailua eri Mygamestore-liikkeissä, joista on mahdollisuus ansaita finaalipaikka sijoittumalla viiden parhaan joukkoon. Kaikissa turnauksissa palkitaan voittaja ja paras armeija tuotepalkinnoin, mutta loppukilpailun pääpalkinto on 400,00 (see what I did there?) euron lahjakortti Mygamestore Pelikauppoihin.

Porvooseen tuli tällä kertaa 11 pelaajaa mittelemään voimiaan taistelutantereilla.

Kun pelaajia oli pariton määrä, pääsin itsekin pelaamaan varapelaajana. Ajattelin kuitenkin pelata kunnolla ja merkitä pisteet, sillä siitä tuskin olisi haittaa kellekään ja Necron-lista kaipasi testausta. Mikäli olisin itse sijoittunut TOP 5:teen, en tietenkään olisi evännyt kuudennelta loppukilpailupaikkaa ja mun joukkoja ei laskettu mukaan Armeijapalkintoehdokkaisiin.

Necronit sotivat aavikolla hikoilevia Space Wolfeja vastaan. Mun armeijassa oli pari Overlordia Command bargeilla, kaksi Cryptek-hovia, kolme pientä Warrior squadia, kuusi Wraithia, Ghost Ark, pari Scarab-tiimiä ja yhdeksän Tomb Spyderiä. Olin ensi kertaa liikkeellä ilman Imotekhiä, pari kertaa tätä tuli ikävä, mutta komentoparkit olivat kyllä käteviä kaikissa matseissa.

Synkkiä psykologisen sodankäynnin eksperttejä! Oon merkannut Wraithien Whip coilsit Dark Eldar Talos-kitin mukana tulevilla naamareilla.

EM-joukkueeseen valittu Joona Knorn pelasi myös konearmeijaa. Meidän kokoonpanot olivat aika samanlaiset, paitsi Joonalla oli salamoita ja vähän vähemmän Cryptekkejä.

Tomb Spyderit rakentelivat Scarabeja raunioiden varjoissa.

Näin kaverin punaiset Necronit ensi kertaa ja armeija oli aika vaikuttava! Tykkäsin erityisesti poikkeavasta väriteemasta ja Tyranid Ravenereista Scratch-buildatuista biomekaanisista Wraitheista. Oon kuitenkin aika hyvilläni, että sain hamstrattua oikeat, metalliset Tomb Spyderit omaan armeijaani!

Joona pelasi viimeisen kierroksen Peteä vastaan. Tämä ilme ei voi kertoa muusta kuin Scarabien sukupuutosta Bloodcrushereiden kavioiden alla.

Pääsiäisturnauksen kommelluksista viisastuneena Pete oli tehnyt magneettiset baset koko demoniarmeijalleen.

Spawnit karkasivat välillä omille teilleen...

Arvaamaton Demoniarmeija laittoi tällä kertaa turpaan muun muassa Space Wolfeja.

Turnauksessa nähtiin myös Jukka Halmeen ohjastamat Black Templarit.

Lista oli gunline-tyylinen Missile launcher-painotteinen kokoonpano. Armeija oli lainassa Joonas Nevalta ja Pekka Koskivirralta.

Jukka-parka unohti yhden Typhooneistaan kotiin, joten lainasimme vikkelämpää kopteria tuuraajaksi.

Terminaattoriyksikkö joutui Dark Eldar Hellionien ahdistelemaksi.

Deldareita komensi jenkkiturnaukseen valmistautuva Aleksi Lehtiö. Armeija oli tyypillinen Venomspam vahvistettuna Baron Sathonyxilla, Hellioneilla ja Razorwing Jetfighterilla.

Armeijapalkintoa tavoittelivat lopulta Peten demonit ja Aleksin Dark Eldar-piraatit. Palkinto olisi voinut mennä kummalle tahansa, armeijat olivat molemmat upeita, mutta erityylisiä ja paremmuus oli puhtaasti mielipidekysymys. Lopulta Aleksin vaivalla tehdyt freehandit ja erityisesti armeijalle tehty display base käänsivät vaakakupin Deldareiden suuntaan. Onnittelut!

Fiilistelykuvaa kraaterien ja kuusien peittämälle taistelukentälle.

Toisen huoneen matsit alkamassa.

Aleksin Deldarit pelasivat myös Henri "Dauntless Marine" Simeliusta vastaan. Tämä komensi tällä kertaa Grey Knight Paladinien sijasta Space Wolfeja, joihin kuului pari Rune priestia, monta isompaa Grey hunter squadia Rhinoissa, pari pienempää Razorbackeissa, pieni Thunderwolf Cavalry sekä täydet Long Fangit.

Myös Joakim Isaksson pelasi turnauksessa Space Wolfeja. Teimme tämän saaristopöydän testiksi kokeilemaan, olisiko turnauspelaajilla kanttia kohdella vettä difficult terrainina ja water featurena, josta esimerkiksi Chimerat olisivat voineet ajella erikoissäännönsä turvin ylitse. Eivätpä uskaltaneet...

Seer Council korkkaa Space Wolf-kuljetusvaunun. Boom!

Mickey Mustalahden Eldarit laavakentän karuilla aroilla.

Raunioparvekkeet olivat suosittu tähyasema.

Marinet navigoivat tietään laavahelvetin halki.

Jouni Haaviston örkit olivat jälleen mukana. Paljon boyzeja, Killa kaneja ja Meganobeja sisältävää armeijaa johti tietysti Ghazghull.

Green tide valtaa alaa ja hakee rynnäkköasemia.
Miika "Klubba" Kalliokari (BA) ja Joonas "Aven" Neva (BA) resolvaavat lähitaistelua.

Miikan Assault Marinet valmistautuvat Wolf Guardien mekanisoituun rynnäkköön.

Turnausvoittaja Nevan Assault marine-joukkoja.

Saman miehen tiedustelijoita.

Lopuksi oli aika palkita miehet saavutuksistaan. Aluksi kaikille osaa ottaneille jaettiin pienet lahjakortit Mantic Games-tuotteisiin, koska lauantaina kaikki olivat voittajia!

Teimme Ericin kanssa kunniakirjat luovutettavaksi erityisen ansiokkaasti turnauksesta suoriutuneille.

Diplomin lisäksi Aleksi Lehtiö sai parhaasta armeijasta myös boksillisen Hasslefreen Girls with Guns'eja. Yeeeah!

Onnellinen voittaja.

Peten ilme ikuistui (onneksi) kameralle tämän kuullessa sijoittuneensa viidenneksi ja ansainneensa paikan loppukilpailussa.

Blood Angeleita pelannut Joonas sai turnausvoitosta kunniakirjan sekä Manticin Orx Marauders-armeijaboksin.

Koko crew ja war faces. Kiitokset osallistujille!

1 comment: