April 22, 2012

First go

Lauantaina pääsin viimein viemään Boba Fett-setin tositoimiin, kun ajoimme Jyrin kanssa Linnanmäen avajaisiin ja Xbox360 Kinect-pelialueen promotapahtumaan! Suomen Microsoft otti pari viikkoa sitten yhteyttä 501st Legionin Nordic Garrisoniin ja pyysi paria hahmoa Lintsille luomaan hiittiä Xbox360-pelialueelle ja erityisesti uudelle Kinect Star Wars-pelille. Itse epäröin aluksi vähän, sillä mun kypärän maalaus oli vielä kesken ja jotenkin joka viikonloppuna tuntuu nyt olevan jokin deadline, koulutöistä nyt puhumattakaan. Onneksi kuitenkin ilmoittauduin mukaan ja näin munkin trooppausura lähti käyntiin!

Pelialue oli rakennettu 4D-Kinon yhteyteen ja joka pelillä oli oma aidattu ja lavastettu alueensa.
Teimme tasatunnein muutaman esiintymisen pyörien Kinect-alueen läheisyydessä, poseeraten valokuvissa ja jutellen lasten kanssa. Olen pukua rakennellessa lukenut lukemattomia kommentteja siitä, miten asuun käytetty aika, vaiva ja rahallinen panostus unohtuvat oitis kun näkee pikkuväen haltioituneet kasvot väkijoukossa ja tottahan se on, paikalla oli lauantaina paljon iloisia naamoja. Oli myös jännä huomata, miten vanhemmat olivat usein vielä jälkikasvuaankin innostuneempia ja toivat muksuja kuvattavaksi. Paras kommentti oli ehkä, kun valokuvista kiitettyään yksi perheenisä huudahti lähtiessään lapsilleen "Tänäiltana katsotaan Star Warsit!"

Toki joukossa oli jotain teini-ikäisiä hapannaamoja, jotka kävivät vähän turhan lähelle, mutta ainakaan mun korviin ei kantautunut mitään epäasiallista huutelua. Muutama nuori hyppi Jyrin naamalle aamupäivästä, mutta järkkärit korjasivat nämä parempaan talteen. Meidän Supporter Jouko teki loistavaa duunia koko päivän ja piti huolen meistä kun samoiltiin puolisokeina väkijoukon läpi. Suuret kiitokset!

Tapahtumassa sattui pieni vahinko, kun yksi pikkukaveri kiinnostui vähän liiaksi mun kivääripropista ja ehti jollain ihmeen ilveellä puolen sekunnin kontaktissa irroittamaan rungosta aseen etupään, joka putosi maahan. Jouko oli hetkessä paikalla eikä tapausta jääty sen kummemmin puimaan, annoin vain puolikkaan blasterin Supporterille (joka keräsi myös palaset maasta), vedin salamannopeasti vara-aseen kotelosta ja show went on. Kiikari ja pari yksityiskohtaa pitää korjata ensi viikon Model Expoa varten, mutta haaverista ei koitunut mitään lopullista tai vakavaa. Tästä syystä joissain kuvissa kivääristä kuitenkin puuttuu kiikari tai kädessä on pistooli.

Kaiken kaikkiaan aika makea päivä! Microsoftilla oli paikalla oma ammattikuvaaja, mutta myös Jouko napsi hyvän määrän kuvia päivän mittaan. Alla siis vähän fiiliksiä ja Imperiumin propagandaa Linnanmäeltä!

"Show me the rebels!"

Jo ensimmäinen kaveri uskalsi tulla esittäytymään.

Vader. Darth Vader.

Microsoft ja Lintsi olivat tiedottaneet esiintymisestä Facebookissa ja verkkosivuilla, joten osa ihmisistä osasi tulla varta vasten paikalle.

Avajaispäivän sää oli aamupäivästä aika kolea, mutta muuttui huippukauniiksi iltaa kohden. Troopauksen kannalta vähän viileämpi ilma oli ainoastaan bonusta.

"The bounty is on your head, and your head alone." Panin merkille, että oli tosi hyvä että juuri Vader ja Fett pääsivät paikalle, sillä molemmat hahmot ovat tosi suosittuja ja nyt kumpikaan ei ollut vaarassa jäädä toisen varjoon.


Päivän aikana sai vastata yhteen jos toiseenkin kysymykseen pyssyistä ja varusteista.

Tapahtuman Microsoft-koordinaattori Killi.

Tapahtumasta jäi käteen hienon kokemuksen ohella päätarkoitus eli lahjoitus Unicefille, mutta me saatiin yllätyksenä myös pari Linnanmäki-ranneketta, Kinect Star Wars-pelit ja pino t-paitoja mieheen. Lintsi toimitti myös meille juomat ja purtavat pukuhuoneeseen ja järjestelyt pelasivat muutenkin hyvin.

Kapinallisia (ja Mtv3 kuvaustiimiä) ei tällä kertaa löydetty, mutta päivä kääntyi aurinkoiseksi iltaa kohden. Hauska keikka ja kiitokset kaikille osaa ottaneille.


7 comments:

 1. Todella kova kaksikko. Hieno homma!

  ReplyDelete
 2. Hyvältä näyttää. Taitaa olla toi reppu seuraava upgreidattava, vai mitä?

  ReplyDelete
 3. Holsterin jälkeen varmaan joo, mut enemmänkin painon kuin lookin vuoksi. Kiitti kommenteista!

  ReplyDelete
 4. Komeasti jäsennelty ja hienot kuvat & tekstit !!

  T:
  Vader

  ps. ens vloppuna Model Expossa lisää ;-)

  ReplyDelete
 5. Mainio tarina!!

  t.Supporter

  ReplyDelete