October 29, 2015

Tamurkhan TestosteroneKuluneen figuvuoden aikana on henkilökohtaisien hankkeiden lisäksi ollut kuin ihmeen kaupalla aikaa hoitaa myös muutama palkkamaalauskeikka! Nykyään oman inspiraation kanavoimisessa riittää sen verran savottaa, että muille tulee maalattua yhä harvemmin; yleensä projektin makuun päästään helpoiten silloin, kun duuni on tematiikaltaan tai vaatimuksiltaan erityisen kiinnostava. Palkkamaalailuja on tehty vuosien mittaan siinä määrin, ettei niitä tule enää otettua vastaan ihan huvin vuoksi tai vain "kokemuksen takia". Palkkaduuneista on kuitenkin ollut paljon hyötyä myös omalle harrastukselle ja komissioiden kanssa puuhaillessa on oppinut paljon tekniikoista, ajankäytöstä ja suunnittelun merkityksestä maalausprosesseille.

Yksi viimeisimpiä projekteja oli skenelegenda MakeH:lle tehdyt Blood Bowl -kaaoskääpiöt, jotka koutsi oli tilannut joltain GW:tä eksoottisemmalta valmistajalta. Joukkueeseen kuului kiehtova valikoima erilaisia figuja ja rivikääpiöiden lisäksi ilahduttavasti myös ilkikurisia Hobgoblineita. Saatuamme kauniit metallifigut haltuumme speksasimme yhdessä Markon kanssa joukkueen teemaa ja päädyimme pian War Headin maalausfilosofialle ominaiseen, realistiseen lookkiin ruosteineen ja naarmuineen. Vaikka Blood Bowl onkin perinteisesti aika värikkäiden ja sarjakuvamaisten figujen esittelykenttä, pohdimme että tietynlainen "grunge" ja synkkyys sopisivat hyvin kaaoskääpiöiden henkeen. Ehkä raskaalla asenteella saa henkisen yliotteen vastapelaajan karkkiörkeistä!

Joukkueen selkäranka muodostuu tietysti korkein kypärin varustetuista kaaoskääpiöistä. Ilmeikkäästi sculptatut figut ei tosin ole mitään erityisen pieniä, eikä niiden meininki jää ainakaan fyysisyyden ja aggressiivisuuden osalta vajaaksi.

Tumma punainen sopi hyvin kaaoskääpiöiden klassiseen fiilikseen ja tehokkaaksi joukkueväriksi. Lämminsävyistä väriteemaa jatkettiin terveen punertavalla ihonsävyllä, johon käytettiin myös hitunen violettia sävyä. Pikku yksityiskohtiin lukeutuvat myös panssarien kevyt ruoste ja verisplatterit rystysissä ja saappaankärjissä; näitä efektejä on nopea lisäillä ja ne tuo helposti lisää meininkiä miniatyyreihin, kunhan vaan malttaa käyttää kohtuudella.

Figujen sculptauksesta löytyi häijy yksityiskohta; kyynärpää näyttää kullakin kääpiöllä olevan auki luuta myöten. Riveistämme projektin toteuttajaksi valikoitunut Eric teki housuihin myös raitoja urheilulliseksi piirteeksi.

Jengin erikoismiehiin kuuluvat pari Bull Centauria ja Minotaurin säännöillä toimiva "jättikääpiö". Hiukan isommille beisseille oli myös helpompi mahduttaa pari valkoista alueraitaa ruohokentän pintaa koristamaan.

Minotaurin selässä oleva kilpi on ottanut iskua ja ajan patinaa kausien saatossa. Maalaamalla ympäröivä haarniska kullansävyiseksi saatiin kilpeen lisää erottuvuutta. Projektiin kuului myös pari kultaista patsasfigua Knocked Down -markereiksi.

Gobbot olivat tosi veikeitä ja ne päätettiin tehdä kellertäviksi perinteisen vihreän sijaan. Sculpteissa oli pari tuplakappaletta, joten kaksoset erotettiin toisistaan erisävyisillä nutuilla.

Kiitokset Makelle hauskasta projektista! Toivottavasti jengi pääsee viheriölle ja pahantekoon piakkoin.

1 comment: