October 20, 2015

Lion's BladeBoom! Pääsin viime sunnuntaina pitkästä aikaa pelaamaan, kun saimme kaavailemamme matsin viimein järkättyä Oh My Game -pelikaupalta tutun Mikon kanssa. Kaveri on vuoden mittaan käynyt Fight Clubilla pelailemassa Blood Bowlia sekä 40K:ta mageilla kokoonpanoilla ja päättänyt nyt keskittyä ottamaan erityisesti scifisodankäynnin säännöstön haltuun. Sama sääntöjen tavaaminen ja ajoittainen ruosteidenkaristelu sopii mullekin hyvin - nykyään kun Fight Club -illatkin menee duunissa, ei taisteluita tule käytyä läheskään samalla aikataululla kuin aiemmin.

Pelasimme Mikon kanssa rennon matsin, jossa heitimme kansallisista turnauksista tuttuun tyyliin skenaarioksi tehtävän Maelstrom- sekä Eternal War -osastoilta, päätyen pelaamaan Tactical Escalationissa Kill Pointeista. Aika hauska kombinaatio, kun Eternal War -tehtävä olisi aika aggressiivinen, mutta paremmin voimiaan säästellyt olisi ehkä niskan päällä loppupelin objektiivijahdissa. Mikolla oli testissä armeijalista nimikkoarmeijaltaan Dark Angeleilta, mikä oli mullekin nykymuodossaan aivan uusi tuttavuus. Mä pääsin siis ottamaan nassuun täyden skillin overwatchia näyttäessäni samalla Mikolle, että mitäs kaikkia eläimiä Kroottien rivissä taistelee.

Mikon armeija on mallattu tyylipuhtaasti Dark Angeleiksi ja myös armeijalista oli rakennettu täysin omasta kirjasta. Armeijalistaan kuului juuri Rockin RUK:sta valmistunut Company Master, Terminator Librarian, Scoutit Snipereilla ja singolla, muutama Tactical Squad joista yksi matkusti Drop Podilla, viisi Deathwing Terminatoria Command Squadista, Ravenwing Land Speeder ja muutamat prätkät, Mortis Dreadnought Lascannoneilla sekä pari Devastator Squadia. Joskus voisi luulla, että boksinkannesta kopsattujen väriteemojen näkeminen kävisi tylsäksi, mutta on se vaan aina siistiä nähdä huolellisesti ja tyylille uskollisesti luotu teema-armeija.Taistelun alkumetreillä Dark Angelit pääsivät väkevään pistejohtoon iskiessään mun isojen rakennusten taakse kätkeytyneiden kiiturimuodostelmien kimppuun.  Nopeat yksiköt keräilivät Maelstrom-objektiiveja ja Lascannonit pakottivat Krootien ajoneuvoja jinkailemaan. Tilanne kuitenkin tasoittui Beast Packin eläinten päästessä palalle ja myrkkyluotien tikatessa takalinjan Dark Angelien tulitukijoukkoja vähemmäksi. Eläintarha oli vielä jäädä panttivangiksi, kun väkevä Dreadnought oli vähällä ottaa otuksista kopin. Siivekkäiden, Haywire-kranaatein varustautuneiden Kroottien väliintulo esti onneksi katastrofin!

Taistelu päättyi lopulta muukalaisten voittoon, joskin asetelma oli kyllä listavertailussa mulle aika edullinen (sen lisäksi, että heitin myös vähän paremmin noppaa). Juttelimme kuitenkin matsin jälkeen hyvän tovin armeijalistan kehitystajatuksista ja pelaamisesta ylipäätään; tietynlaisen tasapainon löytäminen fluffipelailun ja pelitehon välimaastosta vaatii aina tietynlaista asennoitumista. Veikkaan kuitenkin, että molemmille jäi sodista jotain kotiinvietävää ja ainakin nälkä revanssiin!

Kiitos Mikolle rähinästä, ehkä seuraava kohtaaminen tapahtuu OMG:n uudistuneella pelibunkkerilla Myyrmäessä!

1 comment:

  1. Kiitos isännälle! Hauskaa oli pelata ja pöydässä kattaus kohdallaan, toivomisen varaa jäi lähinnä vaan lopputulokseen :). Sen verran pahasti kyykytettiin, että taitaa olla parasta haudata nyt muut armeijaprojektit toistaiseksi ja keskittyä kouluttamaan Dark Angeleista iskukykyistä multiwing -ryhmää. Kipinä tais nyt syttyä! Ei muuta kun valmistelemaan seuraavaa kohtaamista ->

    ReplyDelete