May 31, 2018

Space Marine Wall Art

Viime kesänä sain sisustelun ohessa äkkiä inspiraation maalata vuokra-asuntoni seiniä ja vedinkin yhden pitkän seinän uuteen kuosiin trendikkäällä keskiharmaalla. Ajattelin sitten tyhjää harmaata katsellessani, että olisi hauska tehdä siihen vielä jonkinlainen sisustusmaalaus. Mieleen tulivat ensiksi erilaiset tekstit tai pienemmät kuviot, mutta päätin lopulta mennä all in - jos kerta maalaamaan lähdettäisiin, tehdään sitten life-size Space Marine!

Törmäsin taannoin netissä kekseliääseen maalaustapaan, jossa sopivasti käsitelty kuva olisi mahdollista projisoida seinään videotykillä ja ikään kuin "värittää" seinämaalaus heijastuksen sisään. Päätin kokeilla menetelmää modernilla Space Marine -artilla, johon editoitiin ensin muutamia henkilökohtaisia twiikkejä (kuten Chapter-vaihdos) ja maalaustapaan sopivia yksityiskohtia. Kaiken kaikkiaan työ kesti lopulta parikymmentä tuntia, mutta onnistui aika hyvin - nyt Carcharodonien Tactical Marine vahtii järjestystä Malmilla! Alla on muutama work in progress -otos valmiiksi työksi rakentuvasta kuva-arvoituksesta. Mitäs seuraavaksi maalattaisiin?

Kuvaa kannattaa sommitella aiottuun taustaan eri kokoisina ennen työn aloittamista, projektorilla skaalaus onnistuu näppärästi. Huomasin, että kuva on myös hyvä kääntää negatiiviksi, niin tumman maalin ja projisoidun kuvan välille tuli mahdollisimman suuri kontrasti - näin oli helpompaa pysyä kärryillä siitä, mitkä kohdat oli jo maalattu. Tosi näppärä tekniikka ja soveltuu monenlaisiin kuva-aiheisiin!

No comments:

Post a Comment