April 8, 2018

Down the dim forest path...Sometimes it's just nice to pick up random models and paint just for the sake of painting - it doesn't always have to be for an army list plan or in anticipation of a tournament deadline. Sometimes the fruits of these sessions can develop into small detachments of their own, which can then be used alongside bigger armies or in quick patrol games. We all know the feeling of browsing a game store's assortment or Ebay auctions thinking; "I've got some stuff for this faction already, how about expanding the collection just a bit..." That's what's been happening for Eric's Wood Elves over the years.

Metallinappien ja wanhan ajan asenteen arvostus elää War Head -sisäpiirissä vahvana ja sorrummekin aika usein nostalgiseen tunnelmointiin ja entisaikojen meiningin fiilistelyyn. Vanhoissa fabafiguissa kuitenkin on kaikessa värikkyydessään ja karikatyyrimaisessa sculptausjäljessään jotain erityistä ja klassikkonapit muistuttavat aina oman harrastuksen kultaisista alkuajoista. Hese ja Eric pelasivat viime syksynä lyhyen Oldhammer-kampanjan, jossa käytettiin muinaisten sääntöjen lisäksi myös varsin runsaasti klassikkofiguja - näitä pelejä varten valmistui kääpiöiden, bretonnialaisten ja örkkien rinnalle osasto salaperäisiä salohaltioita...

Eric on kunnioittanut maalatessa haltiafigujen perinteisesti värikästä vaatemuotia - tiukat sukkikset on kullakin jousisankarilla eri kaupasta.

Joukossa on metsien puolustajia pariltakin aikakaudelta.

Klassisten komentoryhmien jäsenet ovat aina jotenkin erityisen ikonisia.

Vanhat muovifigut rinta rinnan metallihahmojen kanssa.

Siistit Waywatcherit ovat mun lemppari-welffit kautta aikain.

Metsään kuuluvat tietysti myös eläimet.

Pikkukarhu on haettu Essenin Spiel-messuilta, mutta kaksi muuta on itsesculptattuja - isoin otso tehtiin esittämään animaagi-jättiläistä megapeliimme toissavuonna. Pyöreille beisseille laitetut figut on tehty ensisijaisesti Lord of the Rings -käyttöön, mutta menevät ihan hyvin meidän fiilistelypeleissä myös Fabassa. 

Mun suosikkinappi Ericin haltiakokoelmassa on yrmy puumies, johon on tehty erityisen onnistunut koivuntuohilookki. Klassiseen metallifiguun on myös lisätty pari ekstradetailia muovisista Wood Elf -kiteistä.

Salohaltioiden ensiesiintyminen tapahtui taannoin kaksiosaisen kampanjan Mercenary-joukkoina.

Nuolet jänteillä ja valmiina ampumaan. Karhut turvaavat selustan.

Koko kompakti haltiaosasto. Ainakin metsän tämä laita on turvattu.

Näitä kuvatessa tuli mieleen, että voitaisiin räpsiä vastaavat galleriat myös muista Fantasy Battle -faktioista. Ainakin örkeistä ja kääpiöistä voisi hyvin pyyhkiä pölyjä kuvaussession tai taistelun merkeissä!

No comments:

Post a Comment