January 1, 2017

Rhino Rush to 2017!


Yksi War Headin uudenvuodenperinteitä on jo jokusen kierron ajan ollut Ollin Imperial Fists -armeijan tilannepäivitys! Yleensä tätä on myös edeltänyt haasteottelu Noa Kaistisen verivihollis-Iron Warrioreita vastaan, sillä kundit ovat rakennelleet joukkojaan rinta rinnan vuosien mittaan. Viime aikoina molempia projekteja on ohjattu enemmän ja enemmän Horus Heresyn suuntaan ja monet eksoottiset legioonayksiköt, Forge Worldin kalusto ja Tactical Marinet toistensa jälkeen ovat valmistuneet odottelemaan tositoimia. Tänä vuonna matsin pistemääräksi on sovittu kolme tonnia, joten vuoden viimeisetkin minuutit tuli huhkia War Head -tyyliin allnighterin merkeissä, jotta loputkin vahvistukset saatiin valmiiksi!

2016 oli hieno figuvuosi, josta muistuu huippukokemuksina mieleen monia yksittäisiä projekteja ja turnausreissuja. Oma tapahtumavuotemme alkoi turnausten parissa perinteisellä Alliances -joukkuefluffiturnauksella ja jatkui kevään mittaan War Head Helsinki Grand Tournament -valmisteluiden parissa. Kaksipäiväinen GT pelattiin toukokuussa 34:n pelaajan kesken Suvilahden Kattilahallilla osana PoroCon 2016 -pöytäpelitapahtumaa. Warhammer 40K -turnauksemme ohella järjestimme myös oheisohjelmaa, kuten kahden kategorian miniatyyrimaalauskilpailun, hahmotunnistusvisan ja tarjosimme puitteet Nopat & Taktiikka Ry:n ahkeralle historiallisten pelien demotiimille. Viikonloppu oli hieno kokemus ja siitä jäi muistoksi monta kuvagalleriaa ja coverage-artikkelia!

GT:n jälkeen löimme hetkeksi hanskat naulaan kilpailullisten eventien kanssa ja järkkäsimme jo viikko PoroConin jälkeen ensimmäisen 40K-aloittelijaturnauksemme, joka oli suunnattu ensikertalaisille, tauolta palaaville ja muuten kevyemmästä peliympäristöstä innostuneille. Rookie-turnausta seurasi monta kevyemmän profiilin turnausta vuoden mittaan, kruununaan tietysti tulevana viikonloppuna päättyvä tarinallinen Rogue's Journal -kampanja. Ennen vuoden loppua pääsimme viimeinkin myös Horus Heresy -miljööseen sekä fantasiatunnelmiin 9th Age Talvisota Warmupissa, jonka järkkäsimme Fantasy Battlen ETC-veteraanien kanssa.

Mutta mitäpä olisi vuosi ilman figuprojekteja! GT:n ja aloittelijaturnauksen jälkeen matkasimme Hong Kongiin, jossa alkoi kytkeä inspiraatio Sisters of Battle -kesäprojektista - lopulta päädyin rakentamaan heinäkuun aikana Ropeconia varten Adepta Sororitas -kokonaisuuden, joka voitti turnauksen Paras Armeija -palkinnon. Tästä sain myös inspiraatiota Steel Legion -projektin jatkamiseen, jonka ensimmäinen varsin Forge World -mausteinen osasto valmistui ajoissa Civil War III -pikkujouluturnaustamme varten. Samoin Olli on ollut äärimmäisen tuottelias aloittaen vuoden 30K Iron Hands -projektilla ja tehden sitten Daemons of Nurgle -armeijan GW:n Armies on Parade -kilpailua varten sekä temaattisen Sons of Medusa -iskujoukon joulukuun sisällissotiin. Henrik ja Eric tekivät samoin uskomattomia urotekoja Battle for Five Armies -megapelimme valmisteluissa, kun kaikki armeijat luotiin tyhjästä koko päivän mittaista konfliktia varten. Lisäksi täysimittaisten armeijoiden lisäksi operaattoriemme sudeista valmistui vuoden mittaan satoja yksittäisiä figuja moniin eri pelijärjestelmiin kuten Lord of the Ringsiin, Blackpowderiin ja Bolt Actioniin.

Niin ja tulihan tuossa perustettua myös muuan War Head -niminen yritys! Näin meidän on aiempaa helpompaa kanavoida intoa ja energiaa harrastuksen promoamiseen, turnausjärjestelyihin ja muuhun koko jengillemme rakkaaseen figuaktiviteettiin. Myymäläosastomme löytyy Poromagian kivijalkakaupasta Pasilasta ja tuotteemme ovat samoin tilattavissa Poromagia.com -nettikaupan kautta. Uusia tuoteryhmiämme ovat esimerkiksi Privateer Pressin Warmachine ja Hordes -pelit, sekä joulukuussa saapuneet Vallejo-kynäruiskumaalit -washit ja -pigmenttipuuterit. Meitä tukevat asiakkaat tietävät kannattavansa monipuolista ja innovatiivista turnaustoimintaa, hyvähenkistä ja aktiivista pelaajayhteisöä ja suomalaista nuorta yrittäjää.

Eilen kokoonnuimme Fight Clubin katon alle pelailemaan, maalailemaan ja juhlimaan uuden vuoden saapumista. Olli oli ottanut mukaansa kenkälaatikollisen Rhinoja, jotka valmistuivat hyvässä rytmissä illan ja aamuyön aikana. Imperial Fistit olivat ottaneet ensiaskeleensa uuteen vuoteen!

Komppanian komentaja ja tämän Librarian-neuvonantaja toivottivat paraatijoukot tervetulleeksi. Osasto sijoitettaisiin pian piiritystehtävälle Iron Warrior -petturilegioonan linnoituksia vastaan.

Chaplain kuljeskeli riveissä ja inspiroi Terran parhaimmistoa taistelun alla. Ollilla on nyt kasassa Tactical- ja Devastator Squadit täysimittaista komppaniaa varten ja vain Assault Marine -osat ovat hiukan vaiheessa.

Komppaniaan kuuluu myös raskaasti aseistettuja Support Squadeja, joista voi tarvittaessa sijoittaa erikoiskalustoa Taktisiin ryhmiin.

Ollin toinen intohimo Bolter-Marineiden jälkeen ovat tietysti Heavy Bolter Marinet.

Komentoryhmä lääkintämiehineen ja lipunkantajineen valmiina suojaamaan kapteeniaan.

Taistelukomppania sai viimein ajoneuvonsa, sillä eihän Iron Warrioreita vastaan sovi hyökätä jalan.

Ryhmiään johtavat kersantit tunnistaa helposti punaisesta kypärästä.

Koko toistaiseksi maalattu Imperial Fists -armeija paraatimuodostelmassa. Maalauspöydällä on keskeneräisenä muun muassa lisää Scimitar Jetbikeja, erikoishahmoja ja pari Vindicatoria.

Armeija on kuitenkin kaukana valmiista. Ollin seuraava tavoite on tehdä erillinen Breacher-teemainen detachment kilpimuureineen, Terminatoreineen ja Dreadnoughteineen käytettäväksi teemapeleissä ja esimerkiksi Zone Mortalis -ympäristössä.

Seitsemännen legioonan esikunnan aliupseerit synkkasivat lopuksi kellonsa uutta vuotta varten. Nähdään pian uusien turnausten ja projektien parissa!

2 comments:

  1. Ei voi kuin ihailla tuotakin armeijaa. Muutenkin iso kumarrus toiminnallenne. Toivottavasti tänäkin vuonna pääsen osallistumaan johonkin tapahtumaan (matkat tuo aina oman haasteensa). Mutta jatkaa samaan malliin. Ai niin, unohditte mainita viimevuoden kovimman tapahtuman...WAAAAAGH :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti Jarkko! Porin jengi on aina tervetullut mukaan taistoihin. :)

      Delete