December 19, 2016

Civil War III Combat Coverage BravoWar Headin sisällissotaselonteko jatkuu! Kun armeijat oli esitelty ja tehtävät briiffattu, päästiin viimein taisteluiden makuun. Maastot oli aseteltu edellisenä iltana valmiiksi ja kattaus oli samantyylinen kuin järkkäämissämme turnauksissa - tänä vuonna myös Civil War pelattiin ensi kertaa täysikokoisilla pelipöydillä. Maisemoinnin kulmakivinä oli tuttuun tapaan selkeitä ampumalinjoja blokkaavia maastonkappaleita ja tasapainoinen sekoitus raunioita ja metsiä. Pelasimme tavan mukaan kolme kierrosta Maelstrom+Eternal War -yhdistelmäskenaarioita swiss-parituksilla ja tutulla 0-20 pisteytyksellä. Lisäksi kaikki osallistujat saivat ihan helvetisti maalauspisteitä.Ensimmäisen kierroksen paritukset menivät Eric - Teemu, Johannes - Juha ja Olli - Henrik. Tuloksena oli mielenkiintoisia grudgematcheja ja revansseja aiempien sisällissotien taisteluista. Ericin ja Teemun keisarillinen kaksinkamppailu ratkeaisi luultavasti Deathwatch Kill Teamin operaatiokunnon perusteella, kun taas Juhan ja Johanneksen mittelössä Vanguard Veteranien liikkuvuudella kaikista suunnista iskevää Genestealer Cultia vastaan olisi suuri painoarvo. Ollin ja Hesen matsi olisi villi kortti; matchup oli lähtökuopista tasaväkinen ja molemmilla oli paljon kyvykkäitä yksiköitä.

Heitin taistelussa Ericiä vastaan Infiltrate-veteraaneja tämän selustaan houkutuslinnuksi Deathwatchille ja uhkaamaan Stormtrooperien tukikohtaa, mutta Kill Team tuhovoimaisine Frag Cannoneineen laskeutui kuitenkin mun hallitsemalle maatilalle. Vuoroa myöhemmin yksi mun Veteran Squadeista lojui riekaleina maassa, mutta mun vaunujen tulivoima kilpistyi täysin Ordo Xenos -ryhmää suojaavaan Terminatoriin.

Knight-Commander Noel Moloch (Pask) taas yritti siivuttaa kalliomuodostelman takana etenevää Thundereria Vanquisher Battle Cannonillaan, mutta ei pystynyt stunnia parempaan tulokseen. Lopulta Ericin reservien myöhästyttyä pahasti sain järjesteltyä linjat uudelleen ja Basiliskin täysosuma Deathwatchin riveihin antoi kaartille tilaa hengittää.

Ericin Stormtrooper Drop Operation oli varsin tehokas, mutta menetti kovimman teränsä yhden jengeistä mishapatessa itsensä vastakkaiseen nurkkaan. Vaikka kaksi Meltagun-laukausta tuhosikin mun molemmat Leman Russit, sain Basiliskin Heavy Flamerilla, Cyclops-pommivaunuilla ja psyykkisin voimin vahvistetuilla veteraaneilla niitattua loput mun tukikohtaa uhanneet Stormtrooperit. Kaukana Kataphron Breacherit olivat ajaneet mun Mukaalit pakosalle ja molemmat saivat pidettyä tukikohtansa. Lopulta voitto meni niukasti Armageddonin kaartilaisille Maelstrom-korttierolla!

Kakkospöydällä Juha katsoi ihmeissään kaiken maailman eksoottisten mönkijäisten toimintaa Johanneksen kontrollissa. Sand Raptorien päivä alkoi katastrofilla, kun Juha heitti uskomattoman heikot lähitaisteluhyökkäykset ja savet arvokkaille Vanguard Veteraneilleen ja muutama hassu Purestrain Genestealer eliminoi koko ryhmän.

Sand Raptorien Drop Pod -iskut ja suvereeni ilmaherruus eivät kuitenkaan lopulta riittäneet pisteille, vaan Genekultistien vankka kentänhallinta oli Space Marineille liikaa lojalistien menetettyä mobiilin iskuryhmänsä. Tactical Squadin kessu pääsi kuitenkin lyömään Genestealer Maguksen power fistilla tuusan nuuskaksi!

Kolmospöydän verisessä taistelussa Hesen Skitarii-joukot yrittivät löytää heikon kohdan Sons of Medusa -kapteenin haarniskasta. Lopulta lopputulos oli 10-10 tasapeli molempien vallattua toistensa tukikohdat (Sicarian Infiltratorit soluttautuivat Ollin baseen nitistäen sitä vartioineet Techmarinet, ja Sons of Medusa Land Raider kaasutti kentän yli Mechanicuksen leiriin).

Toisella kierroksella Hesen joukot asettuivat hyökkäysasemiin Juhan Space Marineita vastaan taistelussa reliikistä. Hesen aggressiiviset toimet yrittivät houkutella Juhan Vanguard Veteraanit avoimeen keskustaan omien eliitti-iskuryhmiensä vastahyökkäystä varten.

Vaikka Mentorien Master of Ordnance aavisti ansan, oli marsilaisjoukkojen eksoottinen kalusto ja Hesen taktinen äly tänään täpärästi Marineita edellä. Reliikki jäi lopulta Sand Raptorien haltuun, mutta Skitariit voittivat matsin korttipistein. Samainen Power Fist -kersantti löi kuitenkin jälleen vihollisen Warlordin kuoliaaksi, tällä kertaa uhriksi valikoitui Karamazov!

Kolmospöydällä olin ihan yhtä ymmälläni nykyaikaisesta genekulttuurista, väijytyksistä ja chargepotentiaaleista kuin Juha aiemmassa kuvassaan.

Armageddon Steel Legion oli saanut vihiä jäätiköllä asuvasta Genestealer-infestaatiosta ja eteni varovaisesti tiukassa muodostelmassa. Kilpikonnapuolustus toimi lopulta ihan hyvin ja sain kaikki hyökkäysjoukot tapettua; en kuitenkaan ehtinyt väijytysväistelyn vuoksi scorata juuri mitään kortteja ja Johanneksen kaikilla kohteilla istuvat Lictorit nostivat lappua kuin viimeistä päivää. Lopulta Relic päätyi kuitenkin Leman Russin alle ja kättelimme tasurihenkisen tuloksen merkeissä!

Ollin ja Ericin peli oli päättynyt lopulta taktisten Militarum Tempestus -joukkojen eduksi. Lounastauolla keskustelimme muun muassa Heresy-säännöistä, tämänhetkisistä maalausprojekteista ja ensi vuoden turnauksista, joita onkin suunnitteilla lukuisia!

Finaalikierros sai alkaa! Top tablelle astelivat Johannes ja Hese, joka taisteli niin ikään ensi kertaa Genestealereita vastaan.

Joo joo ne tulee Drop Podeilla, ja sit mä ammun ne tällä Demolisher Cannonilla.

Basiliskin tähtäys on kohdallaan ja Mukaalit etenevät ilahduttavan vikkelästi kohti linnoittautunutta Thunderfire Cannonia.

Terminatoreita ja Sons of Medusa Warlordia kuljettava Land Raider kuitenkin vältti täpärästi Vanquisher Battle Cannonin laukauksen ja lähti rullaamaan uhkaavasti kohti mun linjoja. Myös parin Thunderfire Cannonin ristituli ekoilla vuoroilla oli näin kaartikenraalin näkökulmasta tuskallista katseltavaa.

Muun muassa peltoon suojautunut Land Raiderin tervetuliaiskomitea jäi tarkan tykkitulen alle. Kovin montaa kaartilaista ei lopulta Lantsarin päästyä perille jäänyt kertomaan taistelusta, vaan aseettoman Basiliskin ja Leman Russien piti vetäytyä nurkkaan pitämään pisteitään Sons of Medusa -joukkojen raivoa vastaan.

Juha kävi varmoin ottein taisteluun Stormtroopereita vastaan. Vanguard Veteraanit koukkasivat näkösuojan takaa sivustasta Drop Pod -iskun vetäessä huomion itseensä.

Ensi töikseen Juha alkoi eliminoida Edun pitkän kantaman tulivoimaa.

Deathwatch saapui Drop Podillaan tappamaan muita syväiskijöitä, mutta Sand Raptorien reservit lukitsivat Kill Teamin kuolettavaan ristituleen! Lopulta Vanguard Veteraanien hurjat sankarityöt, Stormhawk Interceptorin tarkkuus ja taktisten ryhmien vankkuus puhdistivat pöydän kaikesta vastarinnasta seiskavuoroon mennessä!

Finaalipöydällä Hesen Mechanicus-joukkojen onnistui niitata lähes kaikki kultin iskujoukot, mutta Johanneksen Lictorit olivat taas ottaneet haltuunsa lähes jokaisen Crusade-objektiivin ja taanneet kenraalilleen selvän Maelstrom-kaulan. Viimeisen vuoron onnistunut Acolyte-rynnäkkö Lictorin kimppuun jätti kuitenkin hyvän fiiliksen myös täpärästi tappion kärsineelle Hesenatorille!

Eksoottinen, kyvykäs ja näyttävä Genestealer Cult oli voittanut turnauksen ja täydentänyt Johanneksen kolmoisvoiton Civil Warin kuninkaana! Lohduttauduimme sillä, että tämä johtui tietysti genarien ilmiömäisestä paritusonnesta ja etteivät ne joutuneet Edun Deathwatch Kill Team -nimistä anti-tyranid techiä vastaan!

Hauska päivä ja kaikki voittivat ainakin yhden pelin - sikäli kun olisimme oikeasti laskeneet pisteitä. Päivässä oli kyse fiilistelystä maalattujen figujen ja ystävien kanssa ja pelit olivat vain viitekehys (sekä tietysti maalausdeadline!) WRHD-pikkujouluhengailuille. Good times!

Kiitokset kaikille herrasmiehille, ensi vuonna uudelleen!No comments:

Post a Comment