November 6, 2016

The Vile Hour 30K Coverage and Results


Tunnetun galaksin kuuluisin kapina on nyt laitettu käyntiin myös War Headin osalta! Sunnuntain turnauksesta jäi päällimmäisiksi fiiliksiksi kunnioitus osallistujien herrasmieshenkeä ja ahkeruutta kohtaan; tapahtuman kolmen kierroksen pelit sujuivat kaikki toverillisesti ja ehkä jopa kansallisella mittapuulla keskimääräistä makeammin armeijoin! Osallistujat olivat panostaneet hienosti listoihinsa ja kaikki kokonaisuudet olivat hienoja teema-armeijoita, joista huokui valittujen legioonien kulttuuri. Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli aika lailla juuri sellainen, kuin olimme toivoneetkin! Tässähän joutuu itsekin alkaa laskea listoja ja suunnitella hankintoja ensi vuoden budjeteista...

Parin viime hetken peruutuksen vuoksi emme saaneet debyyttitapahtumassa pelaajakapasiteettia ihan täyteen, mutta kuvat ja niistä välittyvä meininki houkuttelevat paikalle varmasti uusia Praetoreja! Tältä vuodelta viikonloput loppuvat valitettavasti kesken, mutta lupasimme jo loppubriiffissä palata 30K:n pariin heti alkuvuodesta uudella turnauksella. Hyvän maalausdriven saakin jättää Vile Hourin jäljiltä on-asentoon, sillä nostamme hiukan pistemääriä seuraavaan vetoon. Tällä kertaa pelit pysyivät erityisen hyvin aikataulussa ja saimme reippaiden (tai erityisen väkivaltaisten) komentajien ansiosta turnauksen pakettiin reippaasti etuajassa.

KuoFi:n Heresy-tapahtumat ovat aloittaneet Suomessa hobby-keskeisen 30K-tyylisuuntauksen, joka pyrkii pitämään meiningin fluffi- ja figulähtöisenä muun muassa kohdistamalla palkintokategoriat muihin kuin pelillisiin meriitteihin. Jatkoimme tätä perinnettä, sillä nähdäksemme Horus Heresyssa on pelinä kaikki tällä hetkellä juuri kuten pitää; kyseessä on taustatarinaa kunnioittava turnauspeli, jota harrastajat pelaavat sen vahvan tematiikan, upeiden figujen ja sisäisen tasapainon takia. Pidetään sama linja jatkossakin ja annetaan fiilistelylle sijaa kompetitiivisuuden kustannuksella! 

Tällä kertaa muista lojalisteista ja pettureista ei ollut pysäyttämään Jussi Nurron häikäisevää White Scars Jetbike -armeijaa, joka löi kuin hyökyaalto yli Night Lordien ja Ultramarineiden ja kävi sitten tasaisen taistelun Prosperon Thousand Sonien kanssa. Aggressiivisesti pelattu ja monet heikkoudet listanrakennuksessa eliminoinut kokoonpano osui tällä kertaa hyviin parituksiin ja vei vaikuttavien maalauspisteiden siivittämänä turnauksen ensimmäisen sijan. 

Armeijapalkinnon saajaksi oli tällä kertaa lukuisia kandidaatteja, joista raati arvosti korkeimmalle Jarmo Airaksisen Emperor's Childrenit, jotka oli maalattu teknisesti vakuuttavasti, mutta joita oli myös konvertoitu luovasti käyttäen ristiin 30K- ja 40K-osia ja legioonaan oli saatu hyvää kulttuurintuntua. Erityisesti armeijan johtohahmot joukossaan Saul Tarvitz olivat makeita hobbypanostuksia. Muihin kandidaatteihin kuuluivat muiden muassa Lasse Toivosen display-beissatut Death Guardit, Antti Lahtelan suoraselkäiset ja tunnelmalliset Dark Angelit sekä Harri Hokkasen pelaama Mechanicum, joka sai ainoana armeijana täydet maalauspisteet, mutta jäi Army Award -kategoriasta komissiomaalattuna kokonaisuutena. 


Mainita täytyy myös hahmopalkinnon ansainnut (ja Vili Urpilaisen komentama) Sigismund, joka piti muiden legioonien Praetoreja ja Chaplaineja pilkkanaan ja seisoi avokentällä myrskyisässä Solar Auxilia -laserkonsertissa jääden henkiin kertomaan tarinaa. Sankaritöidensä jälkeen soturi tietenkin kaatui lopulta grudge matchissa rival Iron Warrioreita vastaan!

Kiitokset lähtevät kaikille pelaamaan saapuneille ja kiinnostusta osoittaneille, Oskari Holmille upean teollisuusalueen lainaamisesta, pitkänmatkalaisille reissaamisesta sekä salaperäiselle hyväntekijälle palkintotuesta. Horus Heresy jatkuu Fight Clubilla vuonna 2017!

Round 1 Pairings and Results
18 Jussi Nurro vs Joni Pärssinen 2
13 Miika Kalliokari vs Vili Urpilainen 7

5 Antti Rautsi vs Noa Kaistinen 15
9 Oskari Holm vs Harri Hokkanen 11
9 JP Heikkinen vs Lasse Toivonen 11
12 Riku Saressalo vs Antti Lahtela 8
9 Roni Landgrén vs Mikko Pyhäjärvi 11
20 Teemu Juselius vs Jarmo Airaksinen 0

Round 2 Pairings and Results

6 Teemu Juselius vs Jussi Nurro 14
13 Noa Kaistinen vs Miika Kalliokari 7
17 Lasse Toivonen vs Harri Hokkanen 3
4 Mikko Pyhäjärvi vs Riku Saressalo 16
19 Oskari Holm vs Antti Lahtela 1
9 Roni Landgrén vs JP Heikkinen 11
0 Antti Rautsi vs Vili Urpilainen 20
10 Jarmo Airaksinen vs Joni Pärssinen 10

Round 3 Pairings and Results

10 Joni Pärssinen vs Antti Lahtela 10
11 Antti Rautsi vs Jarmo Airaksinen 9
12 Mikko Pyhäjärvi vs Harri Hokkanen 8
20 Miika Kalliokari vs 
Jupe Heikkinen 0

6 Teemu Juselius vs Roni Landgrén 14
11 Noa Kaistinen vs Vili Urpilainen 9
9 Oskari Holm vs Lasse Toivonen 11
10 Jussi Nurro vs Riku Saressalo 10


Final Standings
1. Jussi Nurro, White Scars 46
2. Lasse Toivonen, Death Guard 43
3. Noa Kaistinen, Iron Warriors 42
4. Miika Kalliokari, Solar Auxilia 42
5. Riku Saressalo, Thousand Sons 41
6. Oskari Holm, Emperor's Children 40
7. Vili Urpilainen, Imperial Fists 39
8. Roni Landgrén, Imperial Fists 35
9. Teemu Juselius, Ultramarines 34
10. Mikko Pyhäjärvi, Dark Angels 31
11. Harri Hokkanen, Mechanicum 27
12. Joni Pärssinen, Night Lords 25
13. JP Heikkinen, Sons of Horus 23
14. Antti Lahtela, Dark Angels 22
15. Jarmo Airaksinen, Emperor's Children 21
16. Antti Rautsi, Blood Angels 20

Paras armeija: Jarmo Airaksinen, Emperor's Children
Paras esillepano: Lasse Toivonen, Death Guard
Kovin hahmo: Vili Urpilainen, Sigismund
Crusader-turnausmatkaajatunnustus: JP Heikkinen, Oulu
Mielenkiintoisin rosteri: Oskari Holm, Emperor's Children
Vile Hour -asennepalkinto: Mikko Pyhäjärvi
Primarkin siunaus -palkinto: Antti Rautsi

Täysi FB-turnauskuvagalleria löytyy täältä!


Luokkakuva Jussin omalaatuisesta White Scars Skyhunter -kokoonpanosta. Muiden osallistujien armeijapotretit löytää nyt editoituna turnauksen armeijalistakokoelmasta. Makeita joukkoja kaikki!

No comments:

Post a Comment