June 27, 2016

Assembly Line

"Holiness is in right action, and courage on
behalf of those who cannot defend themselves."

Keisarillinen projektikesä jatkuu kuumana pienestä kroottihairahduksesta huolimatta! Mun pääprojekti on jo jonkin aikaa ollut Steel Legion -armeija, josta tulee hiukan historiallisvaikutteinen yhdistelmä scifiä ja keskiaikaa tietyntyylisen vanhan (ja vähän oudon...) 40K-kuvituksen tapaan. Erityisesti ristiretket ja Lord Solar Machariuksen perintö ovat vahvana inspispuolella. Pitäisi viimeistellä se moodboard tai kirjoitella vähän fluffia, niin sais ajatuksen ehkä tehokkaammin välitettyä! Toki figut puhuu ennen pitkää puolestaan.

Sain ennen reissua maalattua Combined Infantry Squadin konvertoimattomat lasgun-miehet, joiden seuraksi liittyy myöhemmin toistakymmentä konffattua jannua joukossaan kersantteja, erikoisasespesialisteja, pyhiinvaeltajia ja muita kansankiihottajia. Itse armeijalistasuunnitelma on veteraanipainotteinen, mutta yhteen Infantry Platoonaan onkin sitten hauska käyttää monenlaisia random-figuja tuomaan meininkiä ja sävyjä armeijaan.

Nyt kun hankin heräteostoksena Sororitas-armeijan, tein saman tien pari väriteemaprotoa kaartin uudelle liittolaisosastolle. Kokeilin ensiksi luunväristä haarniskaa, mutta se tuntui sinisiin vaatteisiin yhdistettynä jotenkin liian ruotsalaiselta, joten tein heti perään version metallisella panssarilla ja olin siihen tyytyväisempi. Kaartin ja siskojen maalaus etenee siis jatkossa käsi kädessä kun mitään tiukkaa deadlinea ei ole; tämän vuoden Ropecon-sääntöpaketti ei valitettavasti sallinut mun listasuunnitelmaa joten en ole kiirehtinyt projektin kanssa. Visio on tällä kertaa niin vahva, etten halua tinkiä siitä coninkaan takia.

Vaikka Steel Legion -figut on sellaisenaankin huippumakeita, on armeijan napeissa haettu yksilöllisyyttä ja lisäfiilistä pikku konversioilla. Oon myös yhdistellyt sekaan muita klassisia metallikaartilaisia esimerkiksi Cadian- ja Tallarn-mallistoista variaation vuoksi. Sotilaat taistelee oikeastikin aika sekalaisissa varusteissa ja pieni vaihtelu vaatteissa ja varusesineissä tuo joukkoihin tietynlaista realismia. Meltagunit mun armeijassa on olalta ammuttavaa Drop Trooper -mallia. Lineupissa on siis Meltagun-veteraani, Ratling-mekaanikko, Colour Sergeant, lasgun-veteraani ja jalkansa menettänyt Plasma gunner.

Armeijan yksiköissä tulee olemaan monenlaisia hahmoja, joista osa toimii peliteknisestikin Independent Charactereina tai ryhmänjohtajina ja osa on vain koreampia counts as -rivimiehiä. Crusader Nation -adjutantit tein inspiraatiossa ilman sen kummempaa käyttökohdetta, mut ne voi olla vaikka kersantteja tai tarpeen tullen komissaareja. Taustatarinassa miehet ovat siis Macharian sotaopistossa kouliutuneita sotureita, joilla ei ole kaartissa virallista sotilasarvoa, mutta jotka toimivat kenttäkouluttajina keisarillisille maasotajoukoille ja vaalivat samalla sotaretkillään Machariuksen perinteitä. Figut on yhdistelmiä Steen Legion -figuista ja vanhoista bretonnialaisista ritareista.

Makeimpia piirteitä Games Workshopin legendaarisissa, vanhoissa mustavalkoarteissa ovat kaiken maailman kummalliset tyypit, joita voi bongata kuvituksen taustalta ja yksityiskohdista. Niin Space Marineiden kuin Imperial Guardinkin riveissä on aina jotain ulkopuoliselta tuntuvia hahmoja, jotka kärräävät tavaroita, messuavat hurmoksessa tai toimittavat jotain muuta agendaa. Tällainen mielikuvituksellisuus on parhaita juttuja 40K:ssa ja tietty vapauttavaa harrastajalle, kun armeijan sekaan voi tehdä kaikenlaisia eksentrisiä konversioita. Tuun käyttämään näitä Primaris Psykerien ja Astropathien säännöillä, mut hahmoille on mietittynä myös henkilökohtaista taustatarinaa.

Lisää metallifiguja lineupiin. Veteraaniryhmiin tulee muista rykmenteistä Armageddonille saapuneita sotilaita, joista saadaan hyvää kultturellia sävyä Steel Legionin sekaan. Carapace Armour Meltagunnerit oon konvertoinut Cadianeista ja Kasrkineista vaihtamalla päät ja sculptaamalla kaasunaamarin letkut uusiksi green stuffista. Muun muassa Mordheim-figuista ja Fantasy Battlen Flagellanteista saadaan hyviä pyhiinvaeltajia minidioramoihin ja blobin täytteeksi. Pikku fillerifigut tuo mukanaan myös tervetullutta vaihtelua maalaukseen.

Transporttislotit täyttyvät hiljalleen ja seuraavaksi pitääkin panostaa kaluston rakenteluun ja maalauksen edistämiseen. Eiköhän uudelleensyntynyt teräslegioona nouse jaloilleen vuoden kuluessa!

2 comments:

  1. Cool conversions you have here! I really like all the odd miniatures.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks man! I've been painting Sisters of Battle the whole July, but I look forward to returning to these guys soon.

      Delete