July 4, 2016

Battles and project progressViime viikolla vietimme isommalla jengillä pari hauskaa hobbypäivää; maanantaina kävimme palaverin päätteeksi hiukan cityfightin makuista scifisotaa ja lauantaina pidettiin täysimittainen War Head -miitti maalailun ja pelin siivittämänä. Kaupunkitaistelu käytiin Militarum Tempestuksen ja Death Guardin osastojen välillä ja molemmat osapuolet onnistuivat valtaamaan vastapuolen Emperor's Will -tukikohtaraunion. Vaikka Stormtrooperit toimivat aggressiivisesti ja onnistuivat lopulta tuhoaamaan kaaoksen jalkaväen, voittivat Typhuksen joukot taistelun lopulta yhdellä pisteellä First Bloodin turvin! Man of the matchit taisivat lopulta olla Maulerfiend ja kaaoksen tukikohdan kaapannut ja kaksi Plague Marine -teamia eliminoinut ryhmä Scioneita. Samalla esiteltiin peliä kahdelle ensikertalaiselle, jotka pääsivät meiningistä jyvälle tasaisen matsin aikana.

Lauma vahvistuu
Fluffihenkinen pelailu hyvähenkisellä jengillä ja maalatuin figuin on aina paikallaan ja viikonloppuna saatiin tahkottua myös vähän turnaustreeniä ensi viikonlopun Kouvolassa järjestettävää 40K-tapahtumaa varten. Mikael oli saanut paljon uusia joukkoja maaleihin ja treenasi nyt Thunderwolfien ja Rune Priestien välistä yhteistyötä mun Battle Company -sparraajia vastaan. Taistelu oli lopulta varsin yksipuolinen Gladius Strike Forcen hallitessa kenttää niin suvereenisti, mutta Rune Priestien myrsky-yhteisö ja Thunderwolfit olivat inspiroivan tehokkaita ja saimme hyviä kehitysajatuksia jatkoa varten. Ropeconin nykymittapuulla eksoottinen, perinteiseen FOC-taulukkoon perustuva armeijanrakennus vaatii kuitenkin ahkeralta maalaajalta vielä ajankäytön hallintaa ja istumalihaksia, jotta joukot valmistuu ajoissa Messukeskuksen sotaretkelle. Tsemppiä!

Hese on ollut viime aikoina #WRHD-maalauspöydän ahkerin soturi, sillä wanhan ajan kääpiöt ja bretonnialaiset ovat herättäneet Raunioiden Fantasy Battle -fiilistelyvietin. Ihastelimme ennen juhannusta jengillä vanhoja Oldhammer-sääntökirjoja sekä eeppistä Ork's Drift -kampanjaa, joka on klassikkofantasiahenkinen sotaseikkailu örkkien, kääpiöiden ja haltioiden välillä. Vaikka peli toimii omana kokonaisuutenaan, on Hese ottanut esimerkiksi hahmojen fluffista paljon viitteitä omaan kääpiöarmeijaansa, joka koostuu pääasiassa vitosedikan (ja sitä vanhemmista) metallifiguista. Rauniot keräsivät myös Oldhammerista inspiroituneena kaapeistaan maalattavaksi vaikuttavan kokonaisuuden Bretonnian asemiehiä ja ritareita; jos samankaltaisen porukan kasaisi nyt Ebaysta hamstraillen, saisi kyllä varautua jonkinasteiseen vararikkoon!

Samoin Juha on aktivoitunut kesän mittaan 40K-rintamalla Noppakerhon startattua oman karttapohjaisen kampanjansa. On ollut hauska seurata kerhon aktiivien ryntäystä 40K:n pariin ja tarinamuotoon kirjoitetut battle reportit sekä kuvat narratiivisista skenaarioista ovat myös piristäneet Facebook-feediä. Juhan agendana on ollut tietysti vahvistaa Inkvisiittori Vektin joukkoja ja kerätä kuuluisalle Ordo Xenos -agentille lisää elämänkokemusta kampanjan vaiheiden kautta. Maalauspöydältä on valmistunut ainakin lisää lentokoneita, Stormtrooper-barettiveteraaneja sekä Squat-mekaanikko, mutta tiedossa on kaikesta päätellen radikaalimpiakin liittolaisia... Juha on projektiin ryhtyessään varsin ahkera kaveri ja kesälomakin on parhaillaan käynnissä, joten kuvataan, kun tavataan!

Kuten tuli luvattua, oli myös Krootien Apex Shaper tullut juhannuksen aikana valmiiksi.

Avatar-counts as jatkoi meidän merkkariarmeijan meininkiä lootatussa ja itse kyhätyssä vaatetuksessa ja varustuksessa. Armeijan figuissa ihonsävy vaihtelee kalvakasta tosi tumman harmaaseen, mistä saadaan persoonallisuutta eri yksiköihin.

Tau Recon Dronesta rakennettuun taistelukilpeen on naulattu vihollisten käsiä voitonmerkiksi ja sen pintaa koristaa nykyään myös klaanin tunnus. Jostain salaperäisestä materiaalista valmistettu terä antaa varusteelle lisää lähitaistelutehoa.

Pääase on kuitenkin metrien mittainen, kovia kokenut voimakeihäs. Olkapanssarit Apex Shaper on riistänyt Ork Warbossin elottomasta ruumiista.

Basessa jatkuvat joutomaan lohduttomat teemat armeijan ajoneuvoalustojen kivikkoisen aavikon tapaan.


Olli on myös (kenties mun esimerkin ansiosta...) innostunut Imperial Fist -armeijansa saattamisesta Battle Company -kuosiin ja ajatteli maalata seuraavaksi vaunuja! Neljä Rhinoa kuljettanee jatkossa Grav Cannon -joukkoja, kun taas kaksi runkoa rakennetaan Whirlwindeiksi täyttämään formaatio Land Speederin rinnalla.

Maalailut jatkuvat ja kaikki sadepäivätkin otetaan ilolla vastaan!

1 comment:

  1. Wow, awesome models - no google translate tonight so I just say this: Keep up the good work!

    ReplyDelete