June 13, 2016

Warp-bound LegionnairesKaaoksen etulinjamarsalkka Abaddon sai hetki sitten ilouutisia, kun tämän Black Legion Codex Supplement päivitettiin monien formaatioiden saattelemana uuteen kuosiin. Monet Kaaosta fanittavat turnauspelaajat ilahtuivat eritoten Cyclopia Cabal -noitakokouksesta, josta haettiin jo War Headin Grand Tournamentissa psyykkisten voimien avulla kilpailullista terää CSM-armeijalistoihin. Kaiken kaikkiaan oli ihan hauskaa, että Kaaos sai näin äkkiarvaamatta vähän huomiota, ja onhan formationit näppärä tapa antaa vähän siimaa heikommille yksiköille ilman kankeita uudistuksia itse kirjaan. Toisaalta Chaos Space Marineiden päivitys nykyaikaan on jo long overdue ja Supplement-uudistukset on aikamoista tekohengitystä. Uusi kirja ja Angels of Death -tyylinen legioonalisäri ulos vaan, sehän olisi GW:lle kuin rahan printtausta! Kaaos on kuitenkin yksi suosituimmista armeijoista.

Frontside-Ollin tähtäimet kiinnittyivät kuitenkin Sorcererien sijasta Daemon Engine Packiin; mikä loistava tekosyy rakentaa pari Forgefiend-kolossia aiempien Maulerfiendien seuraksi! Samaan syssyyn valmistui Black Legionin vahvistukseksi myös liuta muita demonihenkisiä yksiköitä.

Ollin uunituoreeseen Daemon Engine Packiin kuuluu konvertoitu Warpsmith ja kaksi Forgefiendia. 

Persoonallinen insinööri ja koneistaja on nousemassa kielekkeelle seuraamaan kättensä töiden mellastusta.

Kirkkaat hehkut aseissa ja hirviöiden koneistossa jatkavat armeijan kontrastiväriteemaa, joka tuo perinteiseen mustaan ja kupariin kivan lisäefektin. Myös päähän lisätyt tuntosarvet ovat persoonallinen elementti.

Olli myös pidensi Forgefiendien jalkoja ja nosti ne dynaamisesti takajaloilleen, viralliset figuthan etenevät nelikontin. Aseet on magnetisoitu, jotta plasmatykkien tilalle saa tarpeen tullen vaihdettua autocannon-gatlingit.

Helsingin Warhammer Storessa hiljattain järjestettyyn maalaustempaukseen Olli teki oman versionsa Black Legionin Dhar'leth-demoniprinssistä, joka on tuttu esimerkiksi nelosedikan Codex-kansikuvasta. Figuun on replikoitu hyvin artin yksityiskohtia, kuten pitkä kämmenselän yli ulottuva suojus ja olkapanssariin köytetty kaartilainen.

Myös alustassa maatuu keisarikunnan puolustajia.

Toinen uusi demoniprinssi on Ollille epätyypilliseen tapaan siivekäs. Pirullinen olento on yhyttänyt pyhiinvaeltajan ja keskustelee nyt matkamiehen kanssa syntyjä syviä.

Sulavalinjainen figu on alunperin Dweller in the Dark Citadelin Lord of the Rings -mallistosta.

Kumpi voittaa väittelyn?

HQ-osastolle liittyi äskettäin myös Viidennen Legioonan hylännyt entinen Librarian sekä tämän uudeksi henkiseksi opastajaksi valikoitunut Dark Apostle.

Uusista voimistaan juopunut noita on pitänyt osan alkuperäisistä varusteistaan, mutta on toki maalauttanut ne uuden isäntänsä tunnussävyihin.

Jalkaväkivahvistuksista taas vastaa Gal Vorbak -iskujoukko, jota Olli on kaavaillut pelaavansa Possessedien säännöillä.

Figuihin on tehty myös pieniä konversioita sinne tänne, sillä virallisissa hartsifiguissa ei tietenkään ole osavaihtoehtoja tai asentovariaatioita loputtomiin.

Kieroutuneesti mutatoituneet soturit ovat jättiläisiä Marineiden rinnalla ja ne onkin beissattu 40-millisille alustoille.


Lord Despoiler myhäilee terminaattorivartiostonsa ja Daemon Engineidensa riveissä, tällä kertaa Ristiretki ei voi kuin onnistua!

Valistunut Warpsmith antaa radioteitse ohjeita vihollisen puolustuslinjan murentamiseen.

Dhar'leth odottaa hetkeä iskeä, kunhan raskaasti aseistettu Chosen-jalkaväki ensin hiukan horjuttaa vihollisrintamaa...

Lojaalit Verienkelit jäävät rautademonien jalkoihin.

Black Legion tämänhetkisessä vahvuudessaan!

3 comments:

 1. Hrr, nois figuis (Gal Vorbak/Possessed) on kyl kaikki detaljit kohdallaan ja paintjob vaan lisää fiilistä. Nätti DP kans, huokuu tunnelmaa. Onko noi veriroiskeet ihan vaan blood red (+ varmaan jotain lilan/ruskean sävyjä) + gloss vai onko tos käytetty Tamiyan clear rediä tms?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moro! Hauskaa että OG special forces commander arvostaa. :D Olli voi vielä vahvistaa, mut veikkaan että verieffuihin on käytetty Citadelin Blood for the Blood God -efektimaalia, joka on levitetty varovasti sienellä töpötellen. Siinä on sävy ja kiilto molemmat samassa purkissa.

   Ootko tulossa Ropeconiin?

   Delete
  2. Tarkoituksena ois joo! Saa nähä miten duuni ja kaikki syö energiaa, kun 10-15 noppaa aion tenttiä vielä elokuusta (ahne), mutta ainakin työkalenteriin oon jo pyhittäny tuon ajankohdan Ropeconille, joten eiköhän siellä nähä! ^^

   Delete