June 8, 2016

Sweeping AdvanceBoom, paluu kartalle pienen hiljaiselon jälkeen! Livahdimme vastikään hetkeksi tutkan alle ja matkasimme Teemu-Olli-Johannes-ketjulla zen-retriittiimme Hong Kongiin keräämään inspiraatiota ja vetämään henkeä kevään turnausrumban jäljiltä. Hauskaan reissuun kuului uutta ja vanhaa, kun näytin Ollille ja Johannekselle paikkoja ja hyviä shoppailuapajia siinä missä kävimme myös ihan ennennäkemättömillä mestoilla reilun viikon ekskursion mittaan. Reissuun kuului tietysti shoppailua, maisemia, projektisuunnittelua, ruokaa, Pacific Coffee -sessioita ja helteistä tunnelmaa. Hong Kong on kyllä paras.

Koko matkan ajan mielessä olivat kuitenkin kotiin jätetyt projektit, joiden pariin päästään nyt! Kesän mittaan on luvassa monia turnauksia (Turku Fanatic, Ropecon), joihin olisi kiva saada jotain uutta valmiiksi. Lisäksi jo käynnistetyt projektit odottavat valmistumistaan ja pian vitriinihyllyille pitäisikin olla asettaa pari ihan uutta armeijakokonaisuutta. Tämä tietenkin unohtamatta pelaamista ja fiilistelyä uusien ja vanhojen ystävien kanssa. Kesä näyttää siistiltä ja listaankin alle TOP5-jutut juuri nyt!

Reissu ja tuliaiset

Vihreää swagia kesän koitoksiin.
Matkailu avartaa ja toki myös piristää mieltä toden teolla! Nyt honkkarireissun jäljiltä pitää laittaa matkan aikana suunnitellut hankkeet rullaamaan. Mestoilta shopatut matkamuistot tietysti pitää mielialan korkealla pitkään reissun jälkeenkin! Teimme kaikki aika paljon ostoksia, Johanneksen investoidessa tuliaisiin, Ollin kartuttaessa retropeli- ja kenkäkokoelmaansa ja mun täyttäessä matkalaukkua uusilla kesäkuoseilla. Mun nykyinen suosikkibrändi Aape on japanilaislähtöisen Bapen (A Bathing Apen) kollaboraatiokumppani ja sen persoonallisia vaatteita saa ainoastaan Aasian suurkaupungeista. Lisäksi päivitin vähän mun vielä alkutekijöissään olevaa G-Shock-kellokokoelmaa sotilashenkisellä Rangemanilla. Hiljaa hyvä tulee!

Imperial Guard

Komentoryhmä odottelee jo käskyläisiä!
Mun pääprojekti 40K-rintamalla on tällä hetkellä aika laaja Steel Legion -armeijan uudelleenkasaus. Armeija tulee sisältämään hurjasti scratchbuild-fiilistä ja sen taustatarinaviittaukset tulevat historiallisista ristiretkistä sekä Lord Solar Machariuksen nelkkarifluffista. Armeijasuunnitelmat ottivat vastikään pienen kolauksen GW:n linjatessa FAQ Draftissaan liittolaistransportien säännöt uusiksi, mutta hankkeen kantava ajatus onkin onneksi fiilistely kilpailullisen armeijalistan sijaan. Johannes aisaparinani olen nyt rakennellut aika läjän jalkaväkeä sekä HQ-hahmoja ja pari ensimmäistä ryhmää on jo maaleissakin. Yleensä olemme pitäneet isommat projekti vakan alla ennen niiden valmistumista, mutta ehkä tällä kertaa voisi valottaa armeijan valmistumista, kun nimettyä deadline-turnausta ei tällä hetkellä ole näköpiirissä.

Sisters of Battle

Tänään nappasin vielä pari lisävaunua.

Tein ennen First Contact -aloittelijaturnaustamme aika ison heräteostoksen Sotavasara.netin myyntipalstalta, kun myyntiin oli kirjattu vaikuttavan kokoinen Adepta Sororitas -armeija. Tein hetimmiten tarjouksen kokeillakseni kepillä jäätä ja yllätyksekseni sainkin lunastettua koko kasan parempaan talteen tosi hyvään hintaan. Nyt kävi tuuri! Siskoista tulee mainio lisäosasto IG-armeijaan, sillä molemmissa jengeissä on hyvä fundamentalistinen ote. Maalauksessa ajattelin kokeilla sekaisin luun- ja metallinvärisiä panssareita yhdistettynä vaaleansiniseen vaatetukseen viittauksena Jerusalemin ristiretkeläisjoukkoihin. Sistereitä on nyt kasassa satakunta, mutta niiden rinnalle tulee tietysti maalata myös vähän Ordo Hereticusta ja Ecclesiarchyn hahmoja. Codex: Witch Hunters oli ilta- ja matkalukemisena koko reissun!

Kroot Mercenaries

Katsotaan sitten, tunnistatteko konversiopohjan...
Viime kesäksi valmistunut kroottiprojekti on jäänyt hetkeksi telakalle IG-armeijan vallatessa fokusvalokeilan, mutta ajattelin palata sen pariin erityisesti pelimielessä loppuvuoden aikana. Mulla ja Ollilla on ollut niille paljon uusia yksikköideoita, sillä käyttäessämme Kroot Mercenaries -armeijan pelaamiseen counts as -henkisesti Dark Eldar ja Eldar -kirjoja, on villimpienkin konversioiden pohjaksi aina jokin hyvä yksikkövalinta. Sovin jo ennen reissua tulevaksi viikonlopuksi pelin meidän uutta frendiä Mikaelia vastaan ja yritän saada yhden uuden yksikön maaleihin ennen sotaa; Kroot Avatarin haastamaan Fenrisin susilaumat kunniakkaassa kaksintaistelussa! Tästä varmaankin lisää lähempänä pelipäiväksi sovittua sunnuntaita.

Pelaaminen, kampanjat, Path to Glory

Yöskirmish PoroConissa aloitti pelikesän!
Sotahan se on aina mielessä. Olemme jo ilmoittautuneet Turku Fanaticin 40K-tiimiturnaukseen, eikä Ropeconia tietenkään voi missata. Lisäksi puhuimme Johanneksen kanssa, että olisi hauskaa lähteä yhdessä johonkin vähän rennompaan maakuntaturnaukseen pk-seudun ulkopuolelle. Erityisesti uusien tuttavuuksien haastaminen ja freesien turnausvalokuvagallerioiden kuvaaminen olisi hauskaa vaihtelua Helsingin skeneen, joka on tullut aika tutuksi monien vuosien varrella. Kotikentille taas aloimme kaavailla paria kampanjahenkistä turnauspäivää sekä vanhaan Path to Glory -narratiivipeliin perustuvaa 40K Skirmish -liigaa. Toivottavasti kesän mittaan ehtii pelata paljon uusilla ja vanhoilla figuilla, aurinkoisesta ulkoilusta puhumattakaan!

Myös Noppakerholla alkaa pian fiilispeleihin ja fluffimeininkiin keskittyvä 40K-kampanja!
Lisätietoja pian www.nopat.fi

No comments:

Post a Comment