May 22, 2015

I am Kroot: GenesisTämän vuoden Ropecon-displayn ja I am Kroot -projektin valmistelu alkoi jo hyvissä ajoin 2014:n puolella. Siinä missä viime vuoden Tau-armeijan rakentaminen oli tosi välitöntä, oli Krootien kanssa enemmän aikaa visioida ja hakea armeijalle tyylisuuntaa. Silti kokoontuessamme Ollin kanssa ensimmäisten protofigujen rakenteluun tulevan kroottijengin fiilis ei ollut mitenkään kiveenkirjoitettu.

Ollin ajatuksena oli tehdä aika maanläheisiä krooteja hyvin samankaltaisessa hengessä, kuin aiemman Tau-armeijankin figut. Näin niillä olisi ollut myös yhtenäinen beissausteema, mikä olisi mahdollistanut molempien armeijoiden käyttämisen yhtenäisenä kokonaisuutena; meidän vihreällä Tau-armeijallahan ei ollut vielä ollenkaan kroottifiguja. Mun alkuperäisidiksenä oli kuitenkin ollut auxiliary-jengi, jossa olisi vähän tavallisia kroot-yksiköitä enemmän särmää ja synkempiä sävyjä - siis palkkasoturilauma, joka ei välttämättä palvelisikaan Tau-isäntiään. Päädyimme tekemään krooteista siis itsenäistä kokonaisuutta ja ihan omanlaistaan porukkaa - moodboardeissa oli postapokalyptisia maisemia, vanhaa ja uutta Mad Maxia, Gorkamorka-viboja, aavikkoa, merirosvohenkeä ja figuharrastuksen näkökulmasta klassista scratchbuild-iloittelua.

Mulle on armeijaprojekteissa aina tärkeää niiden käytettävyys peliteknisesti. Figujen rakentelua rytmittää etukäteen valmisteltu armeijalistarunko ja counts as -yksiköt tehdään aina kuvaamaan jotain tiettyä yksikköä sekä temaattisesti, että wysiwyg-teknisesti. Krootit oli siitä kiintoisa rotu, että niille ei ole enää omana armeijanaan ajantasaisia sääntöjä ja "proxyttamisen" pohjaksi piti siis valita jokin olemassa oleva Codex. Ajattelimme, että örkeistä voisi tulla hyvä runko, sillä Ork Hybridit olivat osana muinoin Chapter Approved -materiaalissa ilmestyneessä Kroot Mercenaries -armeijalistassa. Päädyimme kuitenkin lopulta Dark Eldareihin, sillä halusimme tehdä kiituriajoneuvoja ja Deldarit on armeijana vähän vihernahkoja eksoottisempi. Mikään ei kuitenkaan estäisi laajentamasta örkkipuolelle myöhemmin; esimerkiksi kenttätykkejä ja nelipyöräisiä olisi hauska rakennella samassa hengessä.

Muistan, kuinka ennen ensimmäisen rakentelupäivän sopimista juttelimme Ollin kanssa siitä, kuinka synkäksi Dark Eldar -armeijataustan valitseminen veisi projektin fiilistä. Olisiko figut täynnä piikkejä, käyttäisivätkö ne combat drugseja, olisiko asevalikoima Dark Eldar -vaikutteinen ruoskineen, verkkoineen ja kettinkiaseineen ja kuinka pahansuopa figujen lookki ylipäätään olisi. Tuumimme, että synkimmät sävyt jätettäisiin pois ja muukalaispalkkasotureista tehtäisiin enemmänkin viekkaita ja opportunistisia. Ensimmäisiä figuja rakennellessamme kävi kuitenkin ilmi, että armeija haki oman teemansa ja fiiliksestä alkoi joka konversion myötä tulla makaaberimpi ja kieroutuneempi. Viattomammaksi aiotusta kroottijengistä alkoikin muotoutua viheliäinen, sotaisa ja alkuperäisajatusta epäsympaattisempi. Ei siis mitään kivoja tyyppejä.

Making of -kuviksi saavat kelvata vähän sumeammat kännykkäräpsyt, sillä meidän järkkärin figukuvauslinssi meni päreiksi leffan kuvauksissa helmikuussa. Saimme onneksi vastikään uuden, jolla ottaa kuvat valmistuneesta Kroottijengistä.

Ajoneuvojen tuotantolinjasto. Kiiturien ja Jetbikejen pohdalla käytettiin Manticin osia, tarkemmin sanottuna Orxien autoja ja Forgefatherien telatykkejä. Vaikka firman "plastresin" on todella ikävää työstää ja sikäli vähän kehno scratchbuild-materiaali, osia oli paljon ja ne mahdollistivat yhtenäisen yleisilmeen, mitä tuli armeijan ajoneuvoihin. Niissä oli myös hyvä, teemaansopiva henki. 


Ekassa kroottimiitissä teimme vähän luonnoksia ja aloittelimme protofiguja. Kun tiesimme, mitä osia mihinkin yksikkötyyppin menisi, kokosimme kaikki bitsit omaan pussiinsa odottelemaan rakentelua. Näin työhön oli kiva tarttua seuraavalla kerralla ja osat pysyivät tallessa. Tietty järjestelmällisyys on aina kivaa ja selkeyttää tehokkaita rakentelupäiviä!

Aloitimme rakentelun Jetbikeista. Meidän listassa oli Eldar-liittolaisten ansiosta kahdenlaisia bikeja, joista rammaavia Reavereita rakennettiin kuvaamaan vähän raskaammat mopot. Mun nähdäkseni konversioissa haastavinta oli saada ne näyttämään vakuuttavilta; pahinta olisi, jos raakalaismaisista kroottiryöstelijöistä jäisi jotenkin huvittava fiilis samaan tapaan kuin hattupäisistä simpansseista, jotka ajaa kolmipyöräisillä sirkuksessa. Vanhat kroottifigut pilkkoutuivat kuitenkin aika nätisti leijumopojen puikkoihin.

Contestoinnin erikoisjoukoille, eli Windrider Jetbikeille tuli vähän Reavereita virtaviivaisempi lookki. Molempiin yksiköihin on käytetty pohjana Forgefatherien tykkivaunua, jonka on ollut myös aika suosittu konffipohja Thunderfire Cannoneille.

Päästessämme jalkaväen pariin olin jo kerännyt varastosta pari pussillista aiheensopivia bitsejä konversioita varten. Kroottien jäntevään fysiikkaan lisäiltiin bionisia osia ja erilaisia taisteluvarusteita, kuten reppuja, laukkuja, kranaatteja ja pistoolikoteloita. Ajatus oli tehdä joukoista tavallisista samoojakrooteista selkeästi poikkeavia ja hakea enemmänkin low-scifististä ryöstelijäfiilistä. Mad Max Fury Roadin teaser julkaistiin jossain vaiheessa rakenteluprojektia ja siitä saatiin paljon uutta drivea alkuperäisajatuksiemme viitoittamalle tielle.

Armeijan kaikki figut tultaisiin konvertoimaan joko aseistukseltaan, varustukseltaan tai dynamiikaltaan perus kroottikittiä mielenkiintoisemmiksi. Figumäärältään aika pieneksi jäävässä armeijassa halusimme myös panostaa alustoihin, vaikka se tekisikin viimeistelystä vähän pitkäveteisempää. Mitä tuli green stuffista muovailtaviin konversioihin, erilaiset kaasumaskit ja naamiot olivat meidän molempien suosikkielementtejä.

Johtajissa konversiot ja modailut kävivät myös perinteen mukaan kunnianhimoisemmiksi. Meidän krooteista tulisi vähän Taun tavallisia eränkävijäliittolaisempia teknisempiä ja sikäli sivistyneempiä, mutta niissä olisi edelleen primitiivinen fiilis ja esimerkiksi bioniset osat olisivat vähän arveluttavasti väsättyjä.

Konversioita eri yksiköihin. Haasteena oli tehdä monenkokoisia krootteja, sillä Dark Eldar -listan yksikkövalikoima ei suinkaan koostu vain miehenmittaisista sotureista. Krootien fluffi antaa kyllä aika paljon vapauksia konversioille, sillä niiden vikkelästi ravinnon perusteella muuttuva fysiikka mahdollistaa monenlaisia mutaatioita ja kehonkuvia.

Kaikenlaisia konsepteja tuli testailtua, mutta vakuuttavuuden nimissä osa sai jäädä suunnitteluasteelle! 
Seuraavaksi paneudutaan valmiiksi kasattuihin ryhmiin, yksiköiden tematiikkaan sekä armeijan erikoisjoukkoihin!

6 comments:

 1. Thank you google-translate, although I am Swedish, my Finnish is not sufficient...

  This looks like a highly enjoyable and entertaining project. Keep it coming, brother-folk ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks Llama! We'll share more pics of the Kroot soon. :) Let me know if you have any questions or something is lost in the translation.

   Delete
 2. Hieno projekti kyllä, on teillä ihan uskomaton ideageneraattori jossain!

  ReplyDelete
 3. Upea projekti jälleen kerran.
  Hauska siinäkin mielessä,e ttä oman dark eldar armeijani piti olla alunperin myöskin Kroot armeija, mutta kun ostin codexin ja katselin sen kuvia, lankesin virallisiin figuihin. Paljon parempi tämä on, kuin mitä olisin ikinä saanut itse aikaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Joo muistankin Kroot auxiliaryn osana sun Archonin sisäpiiriä. :) Halonenkin oli kai joskus kaavaillut kroottiarmeijaa; niiden täytyy olla aika onnistunut muukalaisdesign GW:ltä, kun ovat piirtyneet niin vahvasti monien mieleen.

   Delete