May 19, 2015

Kroot Loot Jar

Ropecon on tältä vuodelta ohi. Pitkä valmistautuminen, hurja inspiraatio, projektin viimeistelyn hektisyys ja lopulta displayn valmistuminen huipentuivat aina yhtä eeppiseen coniviikonloppuun. Tämänkertainen tapahtuma oli kuitenkin erityinen, sillä oli aika jättää jäähyväiset jo ikoniseksi tapahtumapaikaksi muodostuneelle Dipolille. Sokkeloisessa rakennuksessa on jotain sellaista tunnelmaa ja mystiikkaa, mitä mikään toinen mesta ei ehkä koskaan voi korvata. Remonttiin menevää Dipolia jää ikävä, mutta oli hienoa vierailla paikan päällä Ropeconissa neljättätoista kertaa ja jättää hyvästit upealle lokaatiolle.

Meidän pääfokus oli tälläkin kertaa figupeleissä ja 40K-turnauksessa, jota varten loimme perinteen mukaan täysin uuden armeijakokonaisuuden. Projektiksi valikoituivat isäntänsä pettäneet Kroot-palkkasoturit, joiden inspiraatio juontaa juurensa mun junnuaikojen figuhankkeisiin ja silloiseen Chapter Approved -säännöillä toimineeseen Kroot Mercenaries -armeijaan. Tuolloisen armeijakokonaisuuden myyminen oli jäänyt harmittamaan siinä määrin, että halusin palata aiheen pariin näin vuosien päästä uudella otteella ja draivilla. Aisapariksi sain parhaan mahdollisen, eli Ollin, jonka kanssa työskenteleminen on vaan siisteintä ja äärimmäisen palkitsevaa.

Tavan mukaan pidimme armeijahankkeen edistymisen salassa ennen Conia ja toimme valmistuneen kokonaisuuden paikalle yllätyksenä, mikä käänsi moniakin päitä. Ainoa todellinen tavoitteemme 40K-turnauksessa oli tänä vuonna voittaa Paras Armeija -palkinto, eikä armeijalista tavoitellut varsinaista pelimenestystä. Pelasimme kuitenkin turnauksen kaikki viisi peliä niittäen tasaisen saldon voittoja ja tappioita ja pitäen hauskaa koko pääsylipun edestä. Aina ei tarvitse olla niin vakavaa!

Ennen kuin päästään puimaan armeijan rakentamista, inspiraation lähteitä ja laittamaan kasaan kuvagallerioita, pitää kuitenkin käydä läpi meidän myöskin Krootteihin liittyvä sivutempaus. Viime vuonna järkkäsimme Ropeconissa Space Marine -teemaisen figunäyttelyn ja halusimme tehdä jotain pientä ekstraa tälläkin kertaa.


Muiden maalailujen ohessa teimme vanhasta hillopurkista Kroottien viimeisten sotaretkien ryöstösaaliin sisältävän "Loot Jarin". Kyseessä oli siis iso kasa eri armeijoiden figujen osia, joka suljettiin piripintaan täyttyvään, teeman mukaan koristeltuun purkkiin. Ideana oli, että kyselimme conivierailta arvauksia siitä, montako osaa purkki sisältää; lähimmäs veikannut saisi lopulta koko satsin omakseen!


Muoviosia oli monipuolisesti eri peleistä ja neljältä eri valmistajalta. Ajatuksenamme oli, että niitä voisi käyttää esimerkiksi konversioihin, scratch-buildeihin, alustojen ja maaston koristeluun tai inspiraationa kokonaisiin figuihin. Bitsit eivät myöskään olleet mitään harmaata massaa, vaan mukana oli oikeasti makeita osia, kuten Morkanaut Kustom Force Field, Riptiden Heavy Burst Cannon, Space Marine Bike, kokonainen Icarus Lascannon ja seinäpala Fortress of Redemptionista.

Keräsimme huvittuneilta vierailta pikku lapuille arvauksia koko viikonlopun ajan ja vastauksia tulikin hyvä läjä. Jotkut veikkasivat reippaasti ylä- ja toiset alakanttiin, mutta emme antaneet muita vihjeitä, kuin että kannattaisi arvata epätasaisia lukuja tasapelien välttämiseksi. Osat olivat myös niin eri kokoisia, että oikean määrän arvioiminen oli todella haastavaa.

Hyvät, vain parinkymmenen osan päähän päätyneet arvaukset toimittivat muiden muassa Eetu Peltola ja Riku Valli. Oikea vastaus oli kuitenkin 479 ja lähimmäs pääsi hienolla arvauksella 470 Forge World -keisari Oskari Holm! Onnittelut, bitsikasa toimitetaan uudelle omistajalle yhdessä sovitulla tavalla.

Kroottistooria myöhemmin viikolla! Kraa!

No comments:

Post a Comment