May 13, 2015

Road to Triad: Chosen of the Immaterium

Ishmael, Love Doctor, Penetraatio-Pekka, Tuntematon Lepakko - kyvykkäällä kenraalilla on monta titteliä. Pekka Koskivirta on yksi Triadin voittajasuosikkeja ja ETC-kapteenin viittaakin kantanut kenraali on viime aikoina hionut Demoniarmeijaansa tikkiin kevään kovinta turnaushaastetta varten. Miehen pelihistoriaan kuuluu kymmeniä pelitapahtumia ja lukuisia kärkisijoja; yli viidenkymmenen pelaajan Ropecon 2010 -turnauksen voitto ja vanhan Codexin romu-Necroneilla valloitettu Helsinki Fanatic 2007 nousevat ekoina mieleen.

Kuluneella kaudella Pekka on palannut kriittisimmältä lapsenhoitokomennukselta ja on astunut takaisin Suomen Warhammer 40K European Team Championships -joukkueen palvelukseen. Treenipelitiheys on kiihtynyt ja värikkäitä Demoneita on nähty myös tiistaisin Fight Club -taistelukentillä. Navakat Warp-tuulet ja kärpästen surina horisontissa povaavat kovaa haastetta Triadin voittopokaalia tavoitteleville haastajille...

Miten menee? Millaisessa osassa figut on tällä hetkellä arkirutiineissa?

Menee suht lujaa. Ruuhkavuosien olemus alkaa avautua, mutta olen parhaani mukaan saanut mahdutettua mukaan rentoutumistakin. Tällä hetkellä figujen kanssa huomiosta kilpailee vaimo, tytär, koira ja 2 työpaikkaa. Maalaamattomat figut ovat onneksi ehtymätön luonnonvara ja olen lähes joka iltaan yrittänyt saada lyhyen maalaussession. Matsien mahduttaminen onkin jo mutkikkaampaa ja ne ovat jääneet aika vähiin turnauksien ulkopuolella. Pelin kehitystä olen yrittänyt seurata aktiivisesti.

Mitä turnauksia olet pelannut vuoden sisään ja minkälaisella menestyksellä?

7. edition julkaisun jälkeen jälkeen on tullut pelattua isoimmat Etelä-Suomen turnaukset eli Ropecon, Turku Syys- ja KevätFanaticit sekä Jatkosota. Menestys on ollut kelvollista, joka kerralta 4 voittoa ja 1 häviö, yksi hopea ja kaksi pronssisijaa plakkarissa.

Mitkä fiilikset jäi mieleen viime vuoden Triadista?

Hype, ennakkohehkutus, livestream, upeat maastot, tarkka pelaaminen, ykköskierroksen mirror matsi, Tyranidien munan näköistä Relicciä vuorotellen hautova lintupari Fateweaver & Lord of Change, Eetun rumat pinkit Eldarit, minä ja Jouni vuorotellen unohtamassa voiton avaimet ja antamassa neljännesfinaalin voitto pois, Eetun rumat pinkit Eldarit taas, kiristyvä hirttosilmukka, moka jolla siirsin sen omaan kaulaan ja karvas tappio. Kaksi parasta Suomessa (ehkä missään?) pelattua peliä.

Minkälaista armeijaa pelasit turnauksessa viime vuonna? Olitko tuolloin tyytyväinen armeijalistaan?

Pelasin lähes suoraan Nick Nanavatin Adepticonin voittaneita FMC demoneja. Isoimpana omana mausteena oli pelata Heldrakella Hades Autocannonia itsestään selvän Baleflamerin sijaan. Jos figut olisivat antaneet myöten olisin pelannut trooppeina kaksia Daemonettejä yksien ja yksien Horrorien sijaan. Olin erittäin tyytyväinen listaan, siinä tuntui olevan voiton avaimet.

Minkälainen armeija tällä "kaudella" on ollut ensisijaisesti kehitystyön alla?

Demonit, tällä kertaa runsaslukuisempina ja vähemmän lentävinä. Syksy meni aggressiivisesti varhaista murskaavaa assaulttia hakevalla rushilistalla ja kevään olen opetellut raskaan ja mutkikkaan psychic phasen pelaamista jälleen Nickiltä lainatulla Plague Drone -kärpässtaralla.

Mitä tavoitteita asetat itsellesi tämän vuoden Triadiin?

Vain voitto kelpaa tavoitteeksi, tietysti.

Osallistuitko tavoitteellisesti Triadin Qualifier-turnauksiin?

Osallistuin, mutta paikkaa ei herunut. Jatkosodassa karsintapaikka jäi 2 turnauspisteen päähän ja KevätFanaticissa kanssa muutama piste olisi tuonut Team Isoille Pojille ykkössijaan oikeuttavan erotuksen.


Mitä mieltä olet turnauspelaajana GW:n suunnittelutyöstä seiskaedikan sääntöjen ja codexien osalta?

Kokonaisuutena tuntuu, että muutoksia on ollut sekä hyvään, että huonoon suuntaan. 40k saa nyt enemmän huomiota kuin koskaan – suunnilleen joka viikko ilmestyy jotain uutta – ja se on vain hyvä asia. Sääntöjen pelkistämisestä on menty taas rikastamisen aikaan, ja erilaisia erikoissääntöjä on niin monta, että ei niissä pysy perässä vaikka yrittäisi. Peli hidastuu kun täytyy aiemman lisäksi ratkoa fearia, blindiä, soul blazea ynnä muuta. Toisaalta taas jotkut pelin kannalta oleellisemmat osiot, kuten maastosäänöt, ovat jääneet tyngiksi. Tehtäväkortit ovat nerokkaita ja ne on tuoneet paljon hauskuutta peleihin. Vapaus armeijanrakentamisessa, rajattomat detachmentit, formaatiot ja ”keräilykaaviot” , jotka ovat vieneet battle-forged armeijatkin lähelle unboundia taas vähän ahdistaa, ei kai tosissaan Jani-Petterikään halua listaansa Space, Marineita, Tyranideja, Necroneita ja Eldareita sekaisin?

Miten parantaisit Suomen 40K-turnausskeneä?

Paras parannus olisi saada lisää aktiivisia turnauspelaajia, mikä ei ole ihan helppo juttu. Figupelien aloituskynnys on korkeampi kuin melkeinpä missään muussa. Erityisesti netti- ja somenäkyvyyttä pitäisi saada lisää, ja vanhat aktiivit, joihin itsekin kuulun, eivät jaksa kuin keskittyä omiin peleihinsä. Sitten, kun turnauksissa alkaa paikat loppua kesken, olisi luonnollisesti seuraava vaihe järjestää lisää turnauksia. Tässä suhteessa 40k:lla olisi opittavaa esim. keräilykorttipeleiltä. Jos pelaajat saa kiinnostumaan seuraamaan kotisohvalta, kiinnostus lähteä itse kokeilemaan taitojaan pitäisi syntyä itsestään.

Mitkä kolme codexia arvioisit tällä hetkellä itsenäisinä kokonaisuuksina kolmen parhaan joukkoon?

Ei missään järjestyksessä Chaos Daemons, Necrons ja Eldar. Tyranidit vaanivat heti näiden alapuolella nilkkoja näykkimässä.

Teet tänä vuonna paluun ETC-joukkueeseen parin off-vuoden jälkeen. Mikä oli päällimmäinen motivaatiosi paluulle kansainvälisiin kahinoihin?

Mieluiten en olisi pitänyt yhtään off-vuotta, vaan ETC on alusta alkaen ollut koko vuoden kohokohtia. Eli motivaatiota on aina ollut, nyt on lisäksi mahdollisuus jättää perhe oman onnensa nojaan matkan ajaksi ja edes välttävästi harjoitusta alla.

Mikä on paras ETC-kisamuistosi peleistä tai niiden ulkopuolelta?

Peleistä Espanjan tähtipelajan Julio Torresin voittaminen, pelien ulkopuolelta 2011 Sveitsin matka aika hulppeissa maisemissa ja tietysti myös siellä Suomeen mennyt 40K European Single Championshipien voitto!

Mikä olisi unelma-matchup Triad-finaaliin 2015?

Filmaattisin olisi tietysti revanssi Eetu Peltolaa vastaan 2014 välierätappiosta, mutta mulla ei ole kovin hyvä saldo Eetua vastaan (1-3 7. editiossa), eli voittamisen kannalta mikä tahansa muu?

Mikä on suosikki Tactical Objective -korttisi?

Khorne Cares Not (Khorne Daemonkin n:o 11) – Verrrta Verijumalalle!

Miksi Plague Dronet kantavat Plaguebearereita?

Kaikkihan nyt sen tietävät, että Plague Dronet ovat korkea-arvoisia Plaguebearereita, jotka ratsastavat Rot Flieseilla. Eivät ne itseään tai ketään muutakaan Plaguebeareria kanna, tyhmäkö olet kun tommoisia kysyt ;)


Road to Triad on War Headin artikkelisarja, joka seuraa kevään kovimpaan kompetitiiviseen nelkkarihaasteeseen valmistautuvia turnauspelaajia. Hammerhead: The Triad 2 pelataan 30.-31.5. War Head Fight Clubilla.

No comments:

Post a Comment