November 4, 2013

Riot in the wreckage valley

Hooah! Sunnuntaina siunaantui pitkästä aikaa tilaisuus tavata koko War Head -miehistön voimin ja Fight Clubilla pidettyyn miittiin ehti myös pari vierailijaa. Hyvän jengin kesken pidetyt tapaamiset harrastuksen parissa on huippuja ja olisi kiva tehdä kokoontumisista vähän säännöllisempiä ja osallistujamäärältään laajempia. Tällä kertaa paikat olivat kuitenkin lauantaisen MtG-turnauksen vuoksi vähän hujan hajan, joten pidimme kompaktin miitin osittain edustussyistä. ;)

Hobbypäivä alkoi kahdeksan pelaajan kesken walker-teemaisella SODALLA, jonka idiksen heitimme Ollin kanssa kasaan aamupäivällä muuta joukkuetta odotellessamme. Inspiraationa toimi taannoinen miniskenaariomme Liberator Dreadnoughtien ja örkkien Kanhorden välillä.

Rähinän ideana oli walker-mättö ja pisteiden kerääminen hajottamalla vihollistalsijoita aavikkoareenalla. Vihollisyksikön tuhoamisesta ampumalla sai pisteen ja lyömällä kaksi ja mikäli oma walker hajosi taistelun tiimellyksessä, heitettiin nopalla läjästä satunnaisesti uusi. Myös ensimmäiset Walker-valinnat arvottiin, mistä tuli heti kärkeen päättömiä ja hauskoja tilanteita.

Peli kestäisi niin kauan, kunnes jokainen Walker olisi romuna ja reservi tyhjä. Pelikentällä oli kahdeksan entry pointia, josta "respawnaavat" Walkerit rynnistivät taistelukentälle ja myös spawning pointit randomoitiin pelaajan tuodessa uuden ajoneuvon sisään. Lisäksi keskellä pöytää oli Wreckingspree Sector, eli walkereille 4+ coveria antava Area terrain, jossa ollessaan sai kaikista tekemistään tuhoista bonuspisteen. Tämä ohjasi tappelua kohti keskustaa ja takasi vauhtia ja vaarallisia tilanteita matkan varrelle.

Toisena kunniavieraana toiminut Antti heitti aloituskävelijäkseen kaartikenraalille osuvasti Armored Sentinelin Autocannonilla. Hatsin ekan walkerin parhaaksi saavutukseksi taisi tosin jäädä potkaisemalla tehty Hull point damage Aleksi Lehtiön Killa Kaniin.

War Headille Captain's Logia pitävä Aku taas veti vähän lyhyemmän tikun, eli Killa Kanin Grotzookalla. Kaikista lyhyin tikku walker poolissa taisi tosin olla Skorcha Kan, tanssi sujui kuitenkin aseistuksesta huolimatta!

Juha taas heitti luonteelleen sopivasti aloituskävelijäkseen Deff Dreadin Big shootilla. Steve 2.0 oli valmis kylvämään hävitystä.

Myös Ollille osui kärkeen Killa Kan, joka lähti saman tien jolkottamaan kohti keskikenttää.

Eric säätää Chaos Helbrutensa aloitusasemia. Mun World Eaters Contemptor Dreadnought ja Niko Mattlarin Bad Moon Deff Dread katselivat epäluuloisesti viereiselle entry pointille asettunutta kaaostalsijaa.

Hesen Black Templars Venerable Dreadnoughtin depoalueeksi valikoitui keskustan tuhomesta. Tämä oli taktisen haastava aloitusalue, sillä Assault Cannon Venerable pääsi heti räiskimään tuplapisteitä lähestyvistä vihollisyksiköistä, mutta oli myös kaiken huomion kohteena pöydänkeskustassa.

Hese aloittikin vahvasti tulittamalla Ollin ensimmäisen Killa Kanin soseeksi heti ekalla vuorolla. Muut etenivät kohti keskustaa ja Eric ampui Helbruten Multi-Meltalla heittolaukauksen Black Templar -sotakonetta kohti tekemättä osumaa. Killa Kanit alkoivat nahistella keskenään siellä täällä ja koetin itsekin tavoittaa Autocannonilla Venerable Drednoughtin takapeltiä siinä onnistumatta.

Parin laukauksenvaihdon ja yhden tuhoutuneen Autocannonin jälkeen mun Contemptor pääsi kuitenkin lyttäämään Hesen Venerablen lähitaistelussa ja ajautui sitten painiin Ericin Helbruten kanssa. Yksi pelin hauskimpia tilanteita oli, kun Nikon Deff Dread ryntäsi samaan taisteluun ja päätimme Ericin kanssa splitata molemmat yhden hyökkäyksen siihen ja yhden toisiimme. Molemmat toisiimme tähdätyt iskut menivät ohi, mutta Deff Dreadiin suunnatut osuivat ja teimme yhteistyössä Nikon epäonniseen talsijaan kaksi Penetrating Hit: Explodes!-tulosta ennen keskenäisen painin jatkamista! Tässä vaiheessa kentälle alkoi sataa myös keskustasta scatteroivia "care packageja", jotka olivat kuin mysterious objektiiveja walker-skenaarioon suunniteltuna.

Ericin Helbrute pääsi lopulta painissa niskan päälle, mutta Juhan Deff Dread ryntäsi äkkiarvaamatta paikalle saksimaan muinaisen Chaos Space Marinen osiksi ja nettosi kolme Victory pointia, sillä tuhosi viholliswalkerin combatissa keskusalueella.

Hese arpoi itselleen uuden Killa Kanin ja kävi liekittämässä ja sahaamassa toisen örkkitalsijan heti reservipisteestä saavuttuaan. Eihän näissä peleissä liiaksi järkeä ole, emmekä edes yrittäneet pitää yllä mitään tiukkaa säännöstöä. Nyt kahdeksan pelaajan matsi oli sujuva ja viihdyttävä ilman turhaa nillitystä. 
Walkerinraatoja alkoi kaatua kentälle.

Aleksin toinenkaan Killa Kan ei päässyt paljon depoaluetta pidemmälle, mutta kolmas juoksi keskustaan ja löysi care packagesta Walker-käyttöön modatun Quad Gun -tykin. Näin Akun kelpasi tulitella ympäriinsä ja tuhota toinen Kan, kunnes mun Deff Dread kävi sahaamassa tykkitalsijan Quad Gunin puikoista.

Tällä välin Hatsin oli onnistunut heittää itselleen Space Sharks Death Company Dreadnought, joka takoi roppakaupalla pisteitä muun muassa chargaamalla kahden Killa Kanin väliseen Combatiin ja lopettamalla molemmat Blood Fist -lyönneillään.

Edun Contemptor ei ehtinyt pakoon mun reservistä saapunutta "Supa Steve" Deff Dreadia. Kaikki  tällä kertaa pelissä käytetyt figut löytyivät paikan päältä meidän vitriineistä, mutta joskus voisi olla hauska pelauttaa Walker Brawlia vaikka jossain tapahtumassa niin, että osallistujat voisivat tuoda mukanaan myös omia yksiköitään... Ehkä Ropeconissa! Meillä olisi myös koko joukko Eldar War Walkereita, jotka ei nyt olleet saatavilla tähän rähinään.

Liberator Dreadnought Raidenista ei ollut vastusta Rokkit Kanille... Onneksi ei tehty mitään vedonlyöntiä.

Oli hauska nähdä Juhaa pitkästä aikaa ja seurata, miten tämän koneörkit pistivät peltiä ruttuun. Bad Moon -walkerit ovat Juhan ja Ollin kokoelmista.

Lopuksi koko kenttä oli täynnä savuavia raatoja ja peli oli ohi.

Voittajaksi selviytyi yhden pisteen erolla Hatsin Death Company Dread, joka sahasi palasiksi kaksi Killa Kania, yhden Blood Angels Furioso Dreadnoughtin ja juoksi lopuksi Quad Gunin puikkoihin ampumaan Ericin kentänlaidalle halvaantuneen Sentinelin! Jaetulle kakkossijalle ylsivät Eric, Hese ja Teemu.


Miitti jatkui pelin jälkeen maalauspöydän ympärillä niistä näistä turisten ja projekteja edistäen. Nikon työlistalla oli Chaos Beastmen Blood Bowl -tiimin beissaaminen Winterception-liigaamme varten.

Myös Johannes saapui paikalle viimeistelemään Tyranideja ja Mortifactoreita. Päätimme vastikään lyödä armeijahankkeet yksiin siten, että maalaisin IG+SM kombinaatioon kaartiosat Jontun työstäessä Marineita.

Hesen maalauspöydällä seisoi vihreissä riveissä vähemmän yllättävästi örkkejä. Viime aikoina Henrik on lisännyt kokoelmaansa Rogue Trader -ajan örkkiryhmiä ja jäljitettyään puuttuvat figut kasaan Ebaysta oli viimein onnistunut kokoamaan Thrugg Bullneckin klassikkoryhmän kaikkine yksilöllisine figuineen.

Aku laski vastikään Demoniensa tueksi Chaos Space Marine -liittolaiset ja maalaili miitissä Spawneista rakennellut Obliteratorit psykedeelisiin sävyihin. Ideana on kai hakea lisää pitkän matkan ja matalan ap:n ampumista ja suht vankan, jalkaväkipitoisen ankkurin tuomaa varmuutta reservitaktiikoita pelatessa.

Sain itse Steel Legion -beissailujen ohella lopultakin viimeisteltyä Devilfishien flying baset syksyisen metsän sävyihin. Käytin aiemminkin blogissa esiteltyjen WIP-kuvien mukaisesti matskuina korkkia, finnfoamia, puunpalasia ja hiekkaa liimailtuna Hobby Pointista ostamieni vanerisoikioiden päälle. Koivunsiemenet, foliage-puskat, static grass ja water effect toivat värit ruskeaan pohjaan. Vesiefekti on kuvissa vielä märkä, kuivuttuaan siitä tulee (toivon mukaan) läpikuultava.

Vastavalmistunut, pieni Tau-joukko pääsi viimein vitriinihyllylle! Jatkoa seuraa...

Myös Hesen asenteessa säästelemätön ja jo suhteellisen iäkäs örkkipoppoo sai illan aikana värit niskaansa!

Konepistoolein aseistautuneita boyzeja. Taktisen kyyry etenemisasento mahdollistaa tarkan tähtäyksen ja tuottaa samalla vihollisille mahdollisimman pienen maalin.

Fiilistelimme miitissä myös Saksasta kannettuja tuliaisia. Koko porukan iloksi ja War Headin kirjastoon toimme Forgen Monstrous Arcanumin, joka on lisäsäännöstö harvinaislaatuisten ja tarunhohtoisten hirviöiden pelaamiseen FaBa-ympäristössä.

Kirja on ollut ostoslistallamme pitkään ja nyt sen sai mukaan kätevästi Forgen tiskiltä ilman mitään toimituskustannuksia, mikäs sen aidompaa. Kirja on tosi laadukkaasti tuotettu (kuten Forge Worldin tavarat yleensäkin) ulkoasultaan sekä sisällöltään ja erityisesti kirjan yksilöllinen taide ja vaikuttavat fluffit on meidän mieleen.

Olli tilasi tuliaisiksi Event Only -figun, Death Korps of Krieg Quartermasterin.

Örkkifani Hese sai ökötuliaisia, 94-vuoden Kev Adams Orc Championin.

Yhdestä aarrelaatikosta löytyi myös läjä Gorkamorka-blistereitä, jotka oli pakko ostaa pois. Etenkin Rebel Snotzit ja Digga-figut, eli örkkien ihmisfanit, menevät Ebayssa hurjilla hinnoilla, vaikka nämä kyllä päätynee Hesen armeijaan ja taistelukentille. 

Itselleni löysin samasta laatikosta liskomiesten Blood Bowl -pelaajan! Luin ensin hahmon nimeksi Bilibili, jolle hajoiltiin huolella jo Saksassa, vaikkei tarkemmin syynnätty Silibili jää paljon eeppisyydessä vajaaksi. Pitää alkaa syystalven mittaan katsoa sitä BB-jengiäkin sillä silmällä.

Juhaa ajatellen ostimme yllätystuliaisiksi uuden Space Marine Fire Raptorin, jota kuolasimme jo ennakkoon lisäykseksi Astartes Air Forceemme. Nyt Storm Eagle saa vakuuttavan saattokoneen ja pian päästään pelaamaan jotain hullua, pahamaineista lentokonelistaa (internetin mukaan täysin mahdoton voittaa). 
Loistava päivä, kiitti osallistujille! Ja nähdään huomenna tiistain Fight Clubissa!3 comments:

  1. Hieno miitti ja peli, kiitos kaikille!

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Ne on ohjesäännön mukaiset Dickinson-pulisongit! En oo antanu sen leikata niitä.

      Delete