November 22, 2013

Canoptek infestation

Tilannekuvassa Tomb Spyderit perustavat sillanpääasemaa. Pelihetken ikuisti Mika, linkin takana lisää tunnelmia turnauksesta!


Viime viikonloppuna tuli käytyä sotimassa Noppakerhon järjestämässä, järjestelyiltään ja pelaa-ainekseltaan huipputasokkassa nelkkariturnauksessa Lauttasaaressa. Kamera jäi tapahtuman ajaksi laukkuun, joten tarkempi raportti jää tekemättä, mutta ajattelinpa silti kirjoitella turnauksesta pari sanaa. Kyseessä oli viisi peliä ja kaksi päivää kestävä setti 1850 pisteen armeijoin. Turnauksen skenaariotyyppi oli mun mieleen, eli useita sääntökirjan tehtäviä kerrallaan ilman skaalaavia objektiiveja.

Pelasin turnauksessa samaa Cronslaught-kokoonpanoa kuin Fanaticissakin ja mun mielestä se toimii roolissaan aloitteen ottavana hakijana ja skulaa ihan hyvin myös Tau-matsissa. Suurta roolia listan toimivuudessa näyttelee aloittavan vuoron hakeminen sekä rushin yllätysetu, varomaton pelaaja tai staattinen armeija saattaa joutua redeployaamaan ekasta vuorostaan lähtien hyökkäystä vastaan ja jos tuuttaukseen ei ole varautunut, saattaa jäädä vähän jalkoihin. Tästä voisi käyttää esimerkkinä turnauksen vikaa matsia Chaos Space Marines + Necroneita vastaan, missä vastustajan piti hylätä ekalla vuorolla turhan eteen deployaamansa Aegis-antenni, kun puhelinjoukot oli vedettävä pois mun pushin kantamalta. Toisaalta varmat otteet tai kokemus täntyyppisen listan toiminnasta antaa heti paremmat lähtökohdat matsin pelaamiseen myös vastapelaajalle.

Mun pelit viikonloppuna menivät seuraavasti:

1. Tau Empire, 16-4

Eka matsi oli tehtävänsä ja vastustajansa puolesta kuin listalle tehty ja pääsin pelaamaan sen omaa peliä ns. vakiovaihteella. Myös deployment antoi hyvät avaimet pelin pelaamiseen, sillä vihollinen ei pystynyt levittämään jengiä sivustoihin ja mun lentsikat saivat lentää Hammer and Anvilin omassa päädyssä turvallisesti. Taullakin oli hetkensä (ekalla vuorolla First Blood ja Warlord-tappo plakkariin) mut mun äijät pääs perille ja paljon muuta ei sitten tarvitakaan.

2. SM+SW Drop podit 18-2

Kakkosmatsissa pelasin tosi siistiä yhdentoista podin armeijaa vastaan, tästä tuli vähän itsellekin hiittiä hommata lisää pudotuskapseleita! Ekan vuoron Alpha Strike -kuumotus laukesi hyviin inikkatesteihin Jawseja vastaan, menetin vain kolme Wraithia ja pääsin kolaamaan podimiehet laudalta. Luulen, että tätä matsia pitäisi vielä treenata lisää ja se on yksi niitä pelejä, jotka voi vaan hävitä huonoon deploymentiin.

3. Sisters of Battle + Imperial Guard 12-8

Kolmas peli oli mielenkiintoinen ja pisti oikeasti miettimään, sillä mun listan perusajatusta, eli "täysii päälle" -meininkiä ei oikein voinut soveltaa kovia Psychic power -uhkia ja vastapalloa vastaan. Nyt tajusin kupletin juonen vähän liian myöhään, pushi tyrehtyi ja peli ajautui tuijotuskilpailuun, jossa vastapuolella oli pyssyt ja pöydän kovin lähitaistelujengi. Mun olis pitänyt ottaa tasoittava vuoro, ehkä splittaa armeija sivustoihin ja keskittyä pelaamaan tehtäviä. Matsi oli kuitenkin tosi opettava kokemus, tällaisia pelejä tarvitaan sekä armeijalistan, että oman pelin hiomiseen.

4. Tau Empire + Eldar 6-14

Nelospeliin sattui harmiksi tosi vaikea Kill point primary, jota mun lista ei oikein voi aktiivisesti Tauta vastaan pelata. Secondaryna ollut Scouring sen sijaan otettiin hyvin haltuun, sillä listan onnistuu kyllä pelata paineistamalla aikaa tehtävien suorittamiseen ja mulla olikin matsin loppuessa scoraajat viidellä objektiivilla kuudesta. Pelasimme myös Joonaksen kanssa Turku Fanaticissa keskenäisen kamppailun lähes samanlaisilla armeijoilla; tällä kertaa Joonas osasi asemoida joukot edelliskertaa paremmin ja sai myös paremman lähdön. Taudarista saatiin kuitenkin puristettua muutama piste, vaikka turnauksen ainoa tappio kärsittiinkin.

5. Chaos Space Marines + Necrons 15-5

Vikassa matsissa oli vähän sama juttu kuin neloskiekalla, Warrutroopeilla oli vähän toivotonta hakea reliikkiä Heldrakeja vastaan, joten keskityin vain kiistämään priman vastustajalta, voittamaan Secondaryn ja haalimaan lisäpongot. Tässä matsissa näkyi hyvin Cronslaughtin tuuttauskoneiston teho, sillä vastustajan deployment zone oli tyhjä jengistä nelosvuoron aloittavalla ja jäljelle jäi vain lentsikkareservit. Jälkiviisaana olisi pitänyt pitää omat koneet reservissä ja hylätä kokonaan suunnitelma Heldrakeja vastaan taistelemisesta, aloituksen ja muut peliliikkeet olisin varmaan pitänyt ennallaan. Näin olisi voinut vielä säilyä mahdollisuus yrittää reliikkiä ja tsäänssi isoihin pisteisiin.

Neljä vaihtelevan kokoista voittoa ei tällä kertaa riittänyt sijoittumiseen, vaan jäätiin top femman hännille vilkuttelemaan palkintosijoille. ETC-aktiivit ottivat kuitenkin hyvin haltuun kärjen, mikä oli tietty hyvä merkki tiimin rakentumiselle ensi kesää varten!

Lauttasaaressa koettiin taas toimiva ja viihdyttävä turnaussetti, kiitos järjestelyistä Noppakerholle ja Tuomakselle aseenkantajineen.

1 comment:

 1. 1. Eetu Peltola Eldar 20 20 0 20 20 80
  2. Aleksi Lehtiö Daemons 0 19 20 19 15 73
  3. Joonas Neva Tau + Eldar 9 18 13 14 16 70
  4. Aleksi Meuronen Tau + Eldar 20 20 20 3 5 68
  5. Teemu Valve Necrons 16 18 12 6 15 67
  6. Jouni Haavisto AS + IG 20 18 8 17 0 63
  7. Roni Landgrén Necrons + CSM 0 8 20 20 4 52
  8. Emppu Niemi Tau + Farsight 0 12 8 19 7 46
  9. Lauri Koistinen CSM + Necrons 0 20 20 0 5 45
  10. Veeti Laine IG 2 1 12 20 8 43
  Timo Oravala BA + GK 18 0 5 20 0 43
  11. Otto-Ville Virkkunen Tau 4 2 0 19 13 38
  12. Oskari Holm SM 0 20 0 0 12 32
  13. Antero Latikka SM + SW 11 2 15 0 0 28
  14. Mika Baljaskin Eldar + Deldar 20 0 7 0 0 27
  15. Tommi Malkki SM 0 0 5 1 16 22
  16. Petteri Ihalainen Necrons 20 0 0 1 0 21
  17. Timo Nevalainen Tau 0 0 15 0 4 19

  ReplyDelete