November 11, 2013

Assemble the legion

...tai aloitetaan nyt vaikka taistelijaparista. 

Mun taannoin dippimaalattu Steel Legion -armeija on harmittavasti jäänyt puolikuntoisena laatikostoihin ja foameihin lojumaan. Nyt liittolaisjoukkojen luvatulla aikakaudella on taas alkanut kipinöidä inspis uudistaa vanhan armeijan ilmettä ja syksyn mittaan otin projektiksi laittaa Imperial Guard -jalkaväkiosat takaisin pelikäyttökondikseen! Kaarti on kuitenkin ollut tosi merkittävä jengi mun figuiluhistoriassa (eka vastustaja, eka turnausarmeija, kultaiset Armoured Company -ajat ja niin edelleen) ja ainakin pääluvultaan myös mun isoin kokoelma.

Mitään armeijalistasuunnitelmaa ei toistaiseksi ole, vaan pyrin maalaamaan järkevän minimitroopin roolia toimittavat viisi Infantry Squadia ja Platoon Commandin käytettäväksi Space Sharks -armeijan liittolaisina. Samalla valmistuu myös Forgen spessulentsikoita käytettäväksi ilmatukena fluffiskenaarioissa. Pääkopassa kuplii kaiken aikaa myös into tehdä jokin uusi maastosetti, jossa saisi sitten pelata niitä eeppisiä fluffisotia frendien kanssa. Pitää laittaa pyörät pyörimään!
Tässä vähän väriteematestiä ja yksityiskohtien sekä värien hahmottelua parissa eilen valmistuneessa figussa. Steel Legion nyt on konvertoimattakin niin mässy rykmentti, hooah! Pitää ottaa vähän iisimmin pohjamaalisprayn kanssa seuraavassa squadissa, nyt suihkuttelin yksityiskohtia hiukan tukkoon.

Harmaat takit, valkoiset elementit ja punaiset S-logot viittaavat Carcharodon-isoveljiin. Kokeilin kaasunaamareissa pääkallomaista lookkia joka onkin aika uhkaava. En tosin vielä tiedä, pitäisikö naamaan piirtää Punisher-logon tyylisiä hampaita ja sieraimia ja viedä vaikutelmaa vielä enemmän sarjakuvamaiseen pääkallosuuntaan? Tavallaan se on tälleen varovasti viitaten vähän "kypsemmän" oloinen, if you catch my drift.Oon kyllä valitellut moneenkin otteeseen vähän "päämäärätöntä" fiilistä Steel Legion -uudelleenmaalailua aloitellessa, sillä alkuvuoden haimaalailut oli tosi reippaita ja palkitsevia, kun oli armeijalistatavoite odottamassa. Asetetusta maalista saa puhtia ja energiaa maalaustyöhön ja silloin on myös mahdollista asettaa näppäriä välitavoitteita. Imperial Guard -armeijakirja onkin ollut pläräilyssä lähiviikkoina ja oon koettanut miettiä, minkälaisen setin niistä saisi liittolaiskäytössä aikaan. Alla pari yksikköä, jotka haluisin testiin pelikentällä.

Primaris Psyker: Oon testannut psyykkeriä pariin otteeseen kasuaaleissa treenimatseissa ja musta se on hyvä HQ eritoten liittolaisjengiin, koska sillä on esimerkiksi Commissar Lordia aktiivisempi rooli ja sen saa Command Squadista poiketen blobiin piiloon. Myös sääntökirjan Psychic powerit on usein kova lisä listaan kuin listaan. Force Weapon voi yllättää ja sillä saa suorittajablobiin ylimääräisen varovasti kuumottelevan uhkaelementin.

Penal Legion: Rosvoissa ja ryöväreissä on meininkiä. Scout tuo scoring unitille kroottimaista ulottuvuutta ja satunnaisskillistä riippumatta ne tekee myös vähän samanlaisia sissihommia kuin hyväksi todetuilla Krooteilla voi toteuttaa. LD8 Stubborn -miehet ovat vähän tauhkaa luotettavampia kevyen röpsätulen alla, eikä squad ole riippuvainen huonosti pleissatusta tai precision shotiin lähtevästä ryhmyristä. Hintalapussa on fluffiyksikön lisää, mut Trooppistatus pelastaa paljon.

Ratling Sniperit: Forgen flygarit ja War Head -kaapeissa lojuvat Vendetta-rungot haluaisi saada käyttöön ja oon salaa suunnitellut myös pahamaineista lentokonelistaa. Kakkosvuoron Alpha Strikea pelaava lista tarvitsisi Commsit ja jengiä vastaamaan puhelimeen. Ratlingeilla on Stealth ja vähän utility-roolia, sillä Sniperit on tunnetusti potentiaalisia game changereita ja jos hyviä kohteita ei näytä olevan, näillä voi hakea läpällä vaikka Outflank-linebreakeria tai blokata vastustajan Infiltrate/Scout-toimia. Pohjimmiltaan Ratling-metailut kuitenkin lähtivät siitä, että polvenkorkuiset figut taitaisivat mennä kokonaan piiloon Aegiksen tai Bastionin aitojen taakse, mikä voisi tehdä niistä aika hyviä puhelinoperaattoreita.

Leman Russ: Russit on makeita. Suomessakin testatut, jo ETC:ssä kauhua aiheuttaneet Executionerit ja Punisherit ois siisti kokea pelipöydällä osana jotain listaa, joka ei perustu vaan kankeisiin vaunuihin (viitaten mun loppukesän DA+IG-hahmotelmiin). AV14-seinä on kova haastaja jo itsessään erityisesti paritusympäristössä.

Mikan Bane Wolf toimitti maskotin virkaa Fight Club -maalaussessareissa sunnuntaina. Hyvä boogie, progress ja metailut jatkuvat huomenna samalla sota-alueella samaan sota-aikaan!


1 comment:

  1. Hyvä ja selkeä väriteema noissa Steel Legioneissa. Maski on ehdoton ja parempi ilman enempää "kalloilua". Niin, ja Penal trooppeja ehdottomasti fluffikkaita ja hyvä konffauspohja projekteille.

    ReplyDelete