November 11, 2018

Road to Triad: The Prophet of the Waaagh!
Yksi ensimmäisiä Triad 4 -kutsun saaneita on Jouni "Inouj" Haavisto, joka on yksi Suomen kokeneimpia aktiivisia turnauspelaajia ja jatkaa tänä vuonna European Team Championships -kapteeniuraansa motivoituneen joukkueen komennossa. Veteraanin pelitahdista ja -kyvyistä kertovat selkeästi tämän paalupaikka kansallisien rankingien huipulla sekä johdonmukaiset turnaustulokset, viimeisimpinä saavutuksina TaTaPe:n 40K-turnauksen voitto, toinen sija War Headin Rankings Launch -tapahtumassa sekä vaikuttava jaettu pronssi Glasshammer Openissa Englannissa. Jouni on myös toinen kahdesta komentajasta, joka on kuulunut Triad TOP8:iin kaikkina kolmena edellisvuonna. Miehen mukana kutsuturnaukseen tuleekin perinteen mukaan kiehtova armeijalista ja roppakaupalla outside of the box -ajattelua.Olet osallistunut aika moneen European Team Championships -turnaukseen - miten rankaisit viime kesän skabat muihin nähden? Mikä oli oma henkilökohtainen huippuhetkesi tai onnistumisen elämys pelien aikana?

Kroatia oli kokonaiskokemuksena hyvä. Meillä oli ekaa kertaa kämpät AirBnb:n kautta, eli se oli mullekin uutta. Venue oli (jääkiekko)areena ja oikein toimiva. Kaupunkina sopivan kokoinen kompaktilla keskustalla, jossa oli hyvä jälkipelailla. Järjestelyt toimivat itse ETC:ssä hienosti. Oma pelillinen huippuhetki oli varmasti Genestealerien suorittaminen neljännellä kierroksella Norjan Custodes-AdMechia vastaan. Genet suojautui eka ruiniin Custojen alphalta, ryntäsivät sieltä taisteluun tuhoten 5/6 Dragoonia, panttivangiten viimeisen ja jälleen suojautuen tulelta. Sen jälkeen kävivät tappamassa yhden ryhmän Vertus Praetoreja, overrunaten (helmi stratagem!) takas piiloon. Loppu pelissä jyräsivät vielä vastustajn back-field AdMech infantryn ja ottivat kaksi objea! Hauskaa oli ylipäätänsä se, että mun listaa pidettiin monen mielestä (taas) pehmoisena, mutta lopulta rullailin Suomen jengin tämän vuoden ja oman ETC-historiani korkeimmat pisteet 85/120.

Mitä muita turnauksia olet pelannut vuoden sisään ja minkälaisella menestyksellä? 

Kaikki? :D Jos otetaan vaikka tarkasteluun tärkeimmät ETC:n jälkeen, syksyn turnauksista ei kaiketi ole yhtä Sororitas-brigadella höpöiltyä turnausta lukuunottamatta ollut tuomisina TOP3-sijoituksia huonompia. Olen pääasiassa tuuppinut Drukhareita ja napannut voitot Jyväskylästä ja Tampereelta, sekä toisen sijan Fight Clubilta. Syksyn kohokohta oli toki mun ja Rikun reissu Englannin Telfordiin ja Glasshammer Openiin. Sieltä kotiintuomisina oli jaettu kolmas sija 80/100 pelipistein.

Minkälaisia elementtejä toivoisit Suomen turnausten sääntöpaketteihin? Tuleeko mieleen jotain vallitsevaa trendiä, jonka haluaisit jatkuvan?

Johdonmukaisuutta. Joko johonkin isompaan konseptiin (ETC/ITC/jne) pohjaavia sääntöjä, tai jos halutaan tehdä itse niin harkittuja, testattuja ja ajan hermolla olevia kokonaisuuksia. Tampereella diggasin siitä, että kaikissa missioissa oli kaksi vaihtoehtoista depoa. En nimittäin ole täysarvonnan ystävä, mutta toisaalta saman kombon hakkaaminenkin alkaa maistua puulta ennen pitkää. Toinen mitä peräänkuuluttaisin, olisi sääntöihin sitoutumista, sekä pelaajien ja järjestäjien puolelta; deadlinet, maalausvaatimukset, kierrosajat ja niin edelleen. Tehdään yhdessä skenestä toimivampi! Esimerkkinä War Headin soft scoret ovat tuoneet allekirjoittaneelle uutta motivaatiota pensselinvarteen.

Millaiseksi kuvailisit pelin balanssia tällä hetkellä ennen uutta Chapter Approved -päivitystä?

Ihan kiva 8+. Pelissä on vahvempia ja heikompia factioita, mutta tuntuu, että sekin mitä ne ovat elää jatkuvasti. Mitään suuria ehdotuksia tai toiveita ei tällä hetkellä Chapter Approvedille ole, mutta kivahan se tietty olisi, että kaikilla factioilla olisi mahdollisuus voittaa, ja, että matsin voittajaa ei määritettäisi aloitusheitolla. Mä tykkään kun pelaajat voittaa, eikä listat tai nopat.

Mitä maalauspöydälläsi on tällä hetkellä? Onko rakenteilla mitään ihan uutta armeijaprojektia?

Jotain vihreetä. Tai siis harmaata (ja keltasta ja punasta!) vielä tällä hetkellä, mutta siis vihreetä tulossa. Tosta sen kai voi päätellä, eli kuka nyt ei tarttis neljättä (vai viidettä?) örkkiarmeijaa?

Voitit tänä vuonna ETC-joukkueen kapteenivaalit. Minkälaisia muutoksia olet implementoinut joukkueen valmistautumisprosessiin tänä vuonna? Miten aiot saada ryhmästä kaiken irti seasonin aikana ja itse kisoissa?

Tänä vuonna oli aitoa vaalien ja kampanjoinnin fiilistä, kiitos siitä hyville haastajille ja äänestäjille! Konkreettisimpia uudistuksia joita olemme yhdessä implementoineet ovat matsien kirjaaminen, itsearviointi ja keskustelun jäsentäminen. Nämä kaikki ruokkivat läpinäkyvyyttä, jota toimintaan kaivattiin lisää. Seasonin aikana rohkaisen jatkuvasti kaikkia hakijoita mahdollisimman aktiiviseen ja monipuoliseen tekemiseen. Paljon seurantaa, ynnäilyä ja varsinkin pelejä! Itse pyrin olemaan kapteenin roolissa läsnä jokaisessa kilpailullisessa turnauksessa, jotta saan ensikäden tietoa prospektien suoritumisesta (ja saatan laittaa kätyreitä vakoilemaan niihin joihin en pääse).
Olen luvannut, että tämän kauden tiimiin kukaan ei pääse ilmaiseksi ja kaikilta vaaditaan kovaa duunia. Toistaseksi en ole nähnyt ketään valitsemisen arvoiseksi, mutta kenties Triadin jälkeen...

Olet tunnettu fanaattisena örkkipelaajana ja voitit War Headin Warkamorka-örkkiturnauksessa niin pääpalkinnon kuin armeijapalkinnonkin. Millaiselta työkalulta uusi örkkicodex vaikuttaa?

Vihreältä. Eli onhan se uuden uusi vielä. Hyvä perustuntuma siitä mitkä jutut tän hetken menoon on toimivia alkaa olemaan. Sen pohjalta olis fiilis, että käsillä on monipuolinen, hauska ja kohtuullisen hyvän sisäisen tasapainon codexi, vähän niinkuin mun tän edikan lempikirjat Tyranids ja Drukhari. Aika montaa armeijaa, ellei jopa kaikkia, on tullut vuosien varrella ajettua, mutta kyllä örkit on se ensirakkaus ja tällä hetkellä sen myötä fiilis katossa.

Mitkä ovat parhaat muistosi aiemmista Triad-turnauksista?

Tähän olisi kiva vastata, että ne kolme aiempaa voittoa :D Valitettavasti kaikki kerrat on TOP8-sijoituksista huolimatta päättyneet pettymykseen. Ihan ekassa hävisin puolivälierässä mielipuolisen tiukan väännön jälkeen Pekalle, ja lopulta omaan virheeseen. Edelleen herään öisin tuota miettimään. Tokallakin kerralla matka katkesi puolivälieriin pienimmällä mahdollisella erolla. Kai siten kohokohdat on viime vuodelta, kun silloin uutukaiset Tyranidit rullailivat Eldar-armeijan kerrallaan edeten aina finaaliin asti. Finaalissa sitten hävisin harmittavasti Joonakselle, jota vastaan olin hölmönä mennyt pelaamaan testipelin aiemmin viikolla, näin luopuen arvokkaasta yllätysmomentista. 8)

Mitä odotuksia sinulla on tämän vuoden Triadille? Aiotko osallistua Qualifier-turnauksiin?

Alpha Qualiin meinasin tulla haistelemaan meininkiä (ja keräilemään Rankings-pisteitä hysh!). Moni ETC-prospekti on ilmottautunut sattuneesta syystä siihen samaan, ja tulee erittäin tiukat väännöt. Toiveena on, ettei Triadissa yksikään peli jää ajan takia kesken. Ei voi kai olla muita odotuksia itseäni kohtaan kuin koko homman voitto. Eventti on varmasti jälleen aivan huippu!

Oletko lyönyt lukkoon Triad-armeijavalintasi? Minkälaista listaa saattaisit pelata?

Aiemmin syksyllä pelaamani sisko-brigaden heikko menestys jäi kaivelemaan, niin pitänee palauttaa heidän kunnia. Eiks ne saa Chapter Approvedissa beta-codexinkin?

Jos et saa nimetä itseäsi, ketkä toivoisit näkeväsi Triad 4 -finaalissa? Kuka on voittajasuosikkisi?

Suosikkini on tietenkin Suomen tiimiturnausskeneä jo pitkään dominoinut Teemu "Ainoa heikkouteni" Juselius. Nimetään unelmafinaalivastustajaksi vaikka Juha "Aina pitää turboostaa, jos voi" Ottelin, joka viime vuonna harmillisesti kirjaimellisesti nukkui onnensa ohi.

Tsemppiä Triad-valmisteluihin ja kapteenin tehtäviin!

Kiitos, suti heilumaan ja läpsyttelyt pois alta!


No comments:

Post a Comment