November 14, 2018

Road to Triad: The Hand of Cawl

Yksi kuluneen kauden valovoimaisimmista "Comeback Artisteista" on ollut skenelegenda Marko Haatio, jonka aktiivisen metailun ansiosta rakentuneet, mielenkiintoiset Adeptus Mechanicus -kokoonpanot ovat ihastuttaneet ja vihastuttaneet monissa turnaustapahtumissa vuoden mittaan. Miehenpeluun kruunaamaton kuningas on parin pienemmän turnausvoiton lisäksi saavuttanut muun muassa War Head Summer Heatin Warmaster-tittelin (parhaat pelipisteet) sekä nelossijan kansallisessa rankings leaderboardissa. Make debytoi tänä vuonna myös 40K ETC-joukkueessa, keräten Zagrebissa neljä voittoa ja 63/120 pelipistettä. Yksi ensimmäisistä Triad-kutsuista lähti valovoimaisen ensikertalaisen suuntaan ja pian nähdäänkin, mikä on kenraalin pelivire tosipaikassa suomenmaalla.Olet palannut 40K-kentille vaikuttavalla menestyksellä ja kerännyt mielenkiintoisilla rostereilla kovat Ranking-pisteet. Mikä pelin nykymeiningissä sai veteraanin palaamaan nelkkarin pariin?

Veri ehdottomasti veti takaisin figujen pariin, ja vaikka olenkin ehkä enemmän tunnettu Fantasy Battles -pelaajana, halusin kuitenkin pelata peliä joka on vielä Games Workshopin tukema. Tästä alkoi sitten 40K:n vakoilu.

Miten vertaisit skenen nykyturnauksia "entisaikojen" tapahtumiin? Mikä on paras turnausmuistosi, entä kauhein?

Onhan harrastus mennyt kovasti eteenpäin, mikä on hienoa. Lähtökohtaisesti maastot ja järjestelyt yleisesti ovat kehittyneet pelin mukana. Ehdottomasti kuitenkin kaipaan suurempia, reilusti sadan pelaajan ylittäviä turnauksia, joita Warhammerin kulta-aikaan oli Suomessa useampi vuodessa kumpaankin peliin.

Kauhein turnausmuistoni taitaa kyllä liittyä tuomarointiin Ropeconissa - tarina ei tosin ole täysin sisäsiisti (vaikka siitä palkittiinkin Bugmanin oluttuopilla), joten ei mennä sen kummemmin siihen. Kilpailullisena pelaajana paras muistoni hyvien pelien ohella oli Mammutin metsästyksen ja Thunderhawk Downin vieminen samana kautena - ne olivat hienoja turnauksia, joihin kumpaankin olin saanut vähän yllättävät armeijat pöydälle.

Mikä on suosikkiturnausarmeijasi/armeijalistasi kautta aikain?

Thunderhawk Downin Space Wolf Rhino Rush oli kyllä kovalla käytöllä, mutta lemppariarmeijan paikan taitaa kyllä viedä suippokorvien Ulthwé Strike Force, jonka Webway Portal -taktiikka osasi yllättää. Meidän välisenä salaisuutena tässä voisi varmaan nostaa esille myös Fantasy Battle Vampire Countien Summon Horden, josta tuli lopulta esimerkin myötä ihan skenen standardikokoonpanoja (ja Rhino Rushin kanssa) ehkä eniten turnausmetaan vaikuttavia listoja.

Minkälaisia elementtejä toivoisit Suomen turnausten sääntöpaketteihin? Tuleeko mieleen jotain vallitsevaa trendiä, jonka haluaisit jatkuvan?

Tykkään siitä, että järjestelyissä käytetään jotain kiintopistettä, joka tuo rakennetta suunnitteluun ja meillähän tässä on toiminut ETC. Mielestäni turnaukset ovat tällä hetkellä hyvin järjestettyjä kokonaisuuksia, eikä oikein kritiikkiä keksi. Ele järkkäreille, keep up the good work.

Minkä "wanhan parran" haluaisit palaavan turnauskentille? Onko teillä yhteistä pelihistoriaa?

Tämä kyseenalainen kunnia taitaa mennä Tiaisen Villelle jonka kanssa tuli kyllä reissattua valtava määrä turnauksia läpi joskus "two-headed gianttinakin" pelattuna. Lämmittelyt paluulle on toki aloitettu jo, mutta vielä ei ole liekkiä syttynyt. Kuulin tosin, että toinen turnauskaveri "Pikku" on puhallellut pölyjä nappuloistaan, joten eiköhän tässä vielä kohdata.

Millaiseksi kuvailisit pelin balanssia tällä hetkellä ennen uutta Chapter Approved -päivitystä?

Minulle peli on tällä hetkellä parasta 40K:ta koskaan ja myös balanssi on mielestäni totuttua parempi. GW:n tapa muokata peliä on vaikuttanut lupaavalta. Ainahan voidaan parantaa, mutta kyllä nyt pienellä yrityksellä saisi tehtyä useamman kourallisen erilaisia listoja, jotka sotii tasaisia matseja. Tämän hetken haaste armeijasuunnittelussa on, että pitää voittaa Imperial Knightit ja horde, joskus jopa samaan aikaan.

Mitä maalauspöydälläsi on tällä hetkellä? Onko rakenteilla mitään ihan uutta armeijaprojektia?

Tällä hetkellä ei ole mitään uutta ja hienoa tulossa, mutta koen ehdottomasti olevani projektien välissä, koska into touhuta olisi suuri. Odotan innolla siskojen uusia nappuloita, ja onhan sitä upeita keltaisia örkkejäkin tullut silmäiltyä.

Tapanasi on kokeilla armeijalistoissa epätyypillisiäkin yksiköitä. Onko pelisilmä vuosien harjoittelun tulosta, vai kräkkäätkö codexeja jollain erityisellä näkökulmalla?

Olen aina tehnyt hiukan muista poikkeavia listoja, mutta tuolla puolella ruosteisuus kyllä näkyy; aika hankala on lähteä uusista codexeista keksimään voittavia komboja suoraan. Ajankäytön ja parin testipelin kautta päästään kuitenkin välillä viisasten kiveen kiinni. Onneksi listojen rakentamiseen saa paljon vertaistukea ja sparrausta muilta pelimiehiltä.

Mitä odotuksia sinulla on tämän vuoden Triadille? Aiotko osallistua Qualifier-turnauksiin?

En ole Triadissa aikaisemmin pelannut ja olen vakuuttunut, että siellä saa pelata hyviä pelejä tiukkoja armeijoita vastaan. Karsintaturnauksista ei ole vielä lopullista päätöstä, mutta kiireinen loppuvuosi näyttää kyllä haastavalta etenkin kun paripäiväisiä turnauksia on jo muutama kalenterissa.

Oletko lyönyt lukkoon Triad-armeijavalintasi? Minkälaista listaa saattaisit pelata?

Herrasmies ei koskaan kerro, mutta lista tuskin on jotain, mitä muut ovat jo ahkerasti pyörittäneet.

Jos et saa nimetä itseäsi, ketkä toivoisit näkeväsi Triad 4 -finaalissa? Kuka on voittajasuosikkisi?

Kyllä voittajasuosikin mantteli menee tässä tapauksessa ranking-ykköselle Jounille, ja mustana hevosena Samin voitto ei missään nimessä yllättäisi. Edellä olevan vastauksen valossa toivon, että finaalissa kohtaavat Emppu ja EetuG.

Tsemppiä Triad-valmisteluihin!

Kiitos ja kiitos myös kutsusta!


No comments:

Post a Comment