November 20, 2018

Hound the Stars: Display base

The World Eaters were built with a certain goal from the get-go - to compete in Helsinki's Warhammer Store in their annual Armies on Parade competition. We also had some titles to defend - last time I participated the Carcharodons took home the gold, as did Ollie's traditional World Eaters a year before! With this in mind we concentrated in creating as detailed and cohesive entry as possible, including the mandatory 2x2' display board in our planning early on. With the army ready and exactly three days to go before the Parade, the display blueprints were finally laid on the workshop's table...

Armeijan valmistuttua paraativiikolla jäi vielä muutama päivä aikaa saada display board kasaan; onneksi sen kanssa oli tehty ajatustyötä jo hyvä tovi. Halusin ehdottomasti tehdä aika näyttävän (ja korkean) display boardin, joka tukisi armeijan narratiivia - ilman oikeaa kulissia pelkistä figuista ei välittyisi kokonaisuuden avaruustaisteluteema. Finnfoam-levyistä pilkottiin siis määrämittaiset kappaleet ja figujen alustoja mittayksikkönä käyttäen siihen alettiin rakentaa asteroidikaivantoa...

Foamin lisäksi perusmateriaaleina käytettiin myös MDF:stä laserleikattuja laskeutumisalustoja, GW:n rauniosettien muoviosia, peltipurkkeja ja muuta sälää lukuisista bitsbokseistamme. Tässä näkyy jo Land Speederien alustoille tehdyt kivenlohkareet, joihin tulisi myöhemmin lisää maisemointia - alustan "jalanjäljen" piirtämällä figulle osaisi jättää asianmukaisen tilan.

Yksityiskohdat lisääntyvät, kaivannon alapuolella leijumaan on tehty myös muutamia irtoasteroideja. Painottomuutta kuvaavia kiviä oli alunperin tarkoitus tehdä myös figuihin lisäämään tunnelmaa, mutta koin ne lopulta turhan epäkäytännöllisiksi pelata ja kuljettaa. Displayssa olisi kuitenkin mahdollista revitellä! Ylemmän laskeutumiskannen viereen kaivoin myös kolon Bluetooth-kaiuttimelle, joka soittaisi display-käytössä Dead Space -pelien ambienssia armeijan taustamusaksi. Myös kaiutin itse maalattiin ja weatheroitiin osaksi maastoa.

Kun runko ja yksityiskohdat olivat kasassa, oli aika täyttää kolot ja lisätä tekstuuria. Polyuretaanivaahto loi seinämiin toimivan kuukiviefektin, jota oli helppo muokata taltalla ja veitsellä sopivaan muotoon. Sinne tänne lisättiin myös hiekkaa ja korkinpaloja lisätekstuuriksi; näitä oli käytetty myös armeijan miniatyyrien beisseissä, joten oli vain loogista sisällyttää samoja elementtejä myös display boardiin.

Kivi on hakattu lopulliseen muotoonsa ja ajoneuvoille on valmistettu sopivat parkkipaikat. Sitten maalaamaan!

Ennen spraypohjamaalausta sudimme vielä kallio-osiin tummanharmaan pohjamaalin, sillä pelkästään suihkutellen olisi haastavaa yltää kaikkiin huokoiseen materiaaliin hakattuihin koloihin. Tästä saatiin myös foamista leikatuille osille pintakerros estämään aerosolin syövyttävää vaikutusta.

Kun esikäsittely oli kuiva, sprayattiin koko display ensin mustaksi ja sitten kynäruiskun avulla metallinsävyiseksi rakennettujen alueiden osalta. Tämän jälkeen asteroidin kallioseinämiä päästiin kuivaharjaamaan luonnonvalkoisella, mitä seurasi ruskeita weathering powdereita ympäri displayta. Sinne tänne tuli myös paljon pieniä freehand-yksityiskohtia, julisteita ja klassiset raksaraidat kaikkien kävelysiltojen reunoihin. Samaan aikaan maalattiin kymmenkunta irtoasteroidia, jotka kiinnitettäisiin lopuksi leijumaan displayn ympärillä.

Displayn kehykset olivat yllättäen sen aikaavievin osuus; onneksi olin aloittanut niiden kanssa touhuamisen hyvissä ajoin, tai ne olisivat jääneet kokonaan tekemättä! Kehykset ja hampaat on leikattu paksusta pahvista, jonka reunat on peitetty teipillä niin, ettei pahvin sisällä oleva aaltokuvio paista rumasti päädyistä. Lisäksi kehykset töpöteltiin ennen kultaista spraymaalia hiekka-maaliseoksella, jotta niihinkin saatiin tekstuuria ja materiaalintuntua. Kehykset kiinnitettiin kuumaliimalla, minkä jälkeen niihin lisättiin kiinnitysruuvit yksityiskohdiksi.


Lopuksi irrotettavaan taustaseinään kiinnitettiin netistä tilaamani, avaruusaiheinen kangasjuliste sekä kaikki irto-osat, ja display board oli valmis tehtävälle! Yhdessä kehykset ja julistehan paitsi tukevat armeijan tematiikkaa, myös muodostavat World Eaterien palloa popsivan legioonatunnuksen. Displayn korkeus erotti sen paraatissa hyvin muista kilpakumppaneista ja antoi myös kaikille yksiköille hyvän ja arvokkaan sijoituspaikan; esimerkiksi tässäkään kuvassa mikään ryhmä tai ajoneuvo ei jää muiden taakse. Pari ledilamppua teki äänitehosteiden ohella viime silauksen - koko reilun vuoden kestänyt projekti oli valmis.

Seuraavaksi armeijagallerian pariin!

2 comments:

  1. Mahtavaa käsityötä! Ajattelin kysyä, että mistä olette finnfoamin hankkineet? Niitä tuntuu olevan erilaisia, lähinnä koostumukseltaan. Mikä on parasta tavaraa meidän harrastuksen kannalta?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moi ja kiitokset! Yleensä haemme foamit K-raudasta, jossa on useimmiten tarjolla keltaista Finnfoamia eri paksuuksissa, joskus tarjoavat sinistä. Keltainen tuntuu hiukan kovemmalta ja sopii paremmin maastontekoon, myöskään vaalea väri ei paista koloista ja lommoista yhtä pahasti kuin kirkas sininen. Valkkaa vain projektiin sopiva paksuus, muotoilu onnistuu helposti mattoveitsellä, taltalla tai lankaleikkureilla. :)

      Delete