June 18, 2018

Back to the Breacher's GroveA few of years back we organized a mad Storm of Vengeance campaign weekend, arranged after the classic 40K scenario supplement. This time it was about a conflict between the Carcharodon Space Marines and two Ork Klans, who fought it out for the control of Kadillus Isle. I don't think I'll ever forget the experience, and wanted to repost the old battle reports that I recently ran into. Stuff of legends!

Järkkäsimme pari vuotta sitten War Head -jengillä huikean kampanjaviikonlopun, jonka aikana koettiin muinoin ilmestyneen Storm of Vengeance -lisärin tehtäviä ja tunnelmia nykyaikaiseen nelkkariin sovitettuna. Vanhat parrat saattaakin muistaa teoksen kahden örkkiklaanin ja Dark Angelien välisenä konfliktina - itse vaihdoimme sopasta vain vihreät Marinet harmaisiin Carcharodoneihin! Vaikka alkuperäiskampanjan skenaariot oli tehty kakkos- ja kolmosedikan mallien mukaan, saattoi niitä käyttää teemojensa ja osittain myös tavoitteidensa osalta aihioina modernia 40K:ta pelatessa. Lähinnä halusimme lisätä peleihin mukaan Maelstrom-objektiivit, sillä ne nyt vain on hauskoja ja tuo peleihin mielikuvituksen kanssa nautittuna kivasti tarinallista narratiivia.

Yksi fiilistelyn aihe mulle on ollut aina miten eri taustoilla ja näkökulmilla meidän porukka figupelejä ja 40K:ta pelaa. Tällä kertaa kampanjassa oli kolme osapuolta, joita kaikkia valikoitui edustamaan yksi kenraali. Toinen örkkikomentajistamme on kasuaali fluffipelaaja henkeen ja vereen ja ei ollut tuolloin osallistunut mihinkään megabattlea "vakavampaan" turnaustapahtumaan. Toiselle taas maalaaminen ja rakenteleminen on kaikki kaikessa ja pelit ovatkin lähinnä deadlineja uusien joukkojen valmistumiselle. Mun peliharrastuksen skaala on aika laaja, sillä pelaan hyvässä seurassa mielelläni kaiken maailman fluffivetoisia teemapelejä, mutta oon käynyt myös kaksi huippukilpailullista ETC-reissua 40K:n leijonapaidassa. Siksi olikin hauska rakentaa kampanja, josta kaikki saisivat hyvän kokemuksen taustoista ja motiiveista riippumatta. Erityisen vaikeaa se ei ollut, sillä koko War Head crew on samalla aaltopituudella; meille kaikille tärkeintä on tunnelma, jonka rakennuspalikoita ovat 40K:n taustatarina, valmiit figut ja hienot maastot.

Kampanjan rakentaminen alkoi fluffimiitistä ja alkuperäisen Storm of Vengeance -kirjasen tutkiskelusta, jonka jälkeen rakensimme pelejä varten ihan uuden maastosetin lähdeteoksen materiaalia kunnioittaen. Pelipöydän ja lisäjoukkojen askartelua seurasi peliviikonloppu, jonka lauantain aikana pelattiin useita pienempiä asymmetrisiä skenaarioita ja sunnuntaina luvassa oli tietysti planeetan kohtalon määrittävä megapeli.

Vaikka kampanjasta on jo pari vuotta aikaa, halusin nostaa sen taas etusivulle vanhoihin battle reporteihin törmättyäni. Storm of Vengeance oli meille huikea pelikokemus, mikä toivon mukaan välittyy kuvista ja tarjoilee inspistä muillekin harrastajille!

No comments:

Post a Comment