June 25, 2018

The Aspect Host
The displayed Eldar Aspect Warrior Army is one of our recently completed painting commissions, and the first one to be finished in our brand-new, dedicated studio space! This time we got to propose a colour scheme for the army and went with a bone base colour accompanied by vibrant accents. This way we could include the classic, symbolic Aspect Warrior colours without giving up the uniform overall look. An all-elite army should be fun to play; let's hope it represents the Craftworld in many Fight Club tournaments to come!

Juuri ennen Juhannusta saimme valmiiksi armeijalaajuisen 40K-keikan, kun Eldar Aspect Warrior -teema-armeija sai viimeiset vahvistukset riveihinsä. Täysin Eldarien eliittijoukkoihin perustuva armeija oli hauska työstää ja saimme myös vaikuttaa merkittävästi väriteemaan; ehdotimme koko joukolle yhtenäistä luunväristä haarniskaa, jota Aspect-temppelien tunnusvärit sopivasti maustaisivat. Näin koko jengiin saataisiin yhdenmukainen lookki, mutta myös Eldareille ominainen värikkyys olisi mukana. Koruttomat, talvista vuoristomaisemaa kuvaavat alustat antoivat lämpimille ja kirkkaille väreille kalseamman kontrastin.

Osa figuista tuli meille koottuina ja maalattuina, osa rikkinäisinä ja osa bokseissaan, joten ensimmäinen työvaihe oli saattaa kaikki figut samaan starttikuosiin. Preppasimme ja kasasimme kokoamattomat muovifigut, poistimme paksuimmat maalit klassikkoraudasta ja korjasimme hajonneet napit ennen koko setin beissaamista. Modernimmille figuille lisäsimme beissaukseen myös maastonmuotoja, mutta vanhojen nappien kontaktipinnat (etenkin jaloissa) on usein niin pieniä, ettemme riskeeranneet niiden käyttökestävyyttä. Tämän jälkeen teimme pohja- ja perusvärit koko armeijaan sekä viimeistelimme koko armeijan alustat - sirotteina käytettiin Army Painterin Frozen Tufteja ja Citadelin Valhallan Blizzard -lunta, joka on kyllä loistotuote.

Maalasimme tämän jälkeen figut yksikkö kerrallaan, pitäen saman värityksen haarniskoissa ja aluspuvuissa, mutta poimien eri yksityiskohtia Aspect Temppelin -tunnusvärillä kontrastiksi; esimerkiksi Howling Bansheen hiukset tulivat liekkienvärisiksi, Skropparien aseet ja olkasuojukset maastonvihreällä, Swooping Hawkien siivet sinisellä ja Dark Reaperien lannevaatteet violetilla. Muukalaismaisuutta saatiin mukaan myös kultaisilla aseilla. Kaikenkaikkiaan väriteema toimii mielestämme hyvin ja eri edikoiden metallifigut näyttävät omaperäiseltä yhtenäisenä kokonaisuutena. Mun oma suosikkiyksikkö armeijassa ovat Rangerit, jotka ovat olleet kautta aikain varsin tunnelmallisia figuja ja myös hyvä aihe Eldar Codexien taidekuvituksessa.

Toivottavasti armeija saa pian paljon pelejä alle ja Aspect-temppelit suoriutuvat hyvin nyky-40K:n taistelukentillä. Tervetuloa Fight Club -fluffiturnauksiin kesän ja syksyn mittaan!

No comments:

Post a Comment