May 31, 2018

Space Marine Wall Art

Viime kesänä sain sisustelun ohessa äkkiä inspiraation maalata vuokra-asuntoni seiniä ja vedinkin yhden pitkän seinän uuteen kuosiin trendikkäällä keskiharmaalla. Ajattelin sitten tyhjää harmaata katsellessani, että olisi hauska tehdä siihen vielä jonkinlainen sisustusmaalaus. Mieleen tulivat ensiksi erilaiset tekstit tai pienemmät kuviot, mutta päätin lopulta mennä all in - jos kerta maalaamaan lähdettäisiin, tehdään sitten life-size Space Marine!

Törmäsin taannoin netissä kekseliääseen maalaustapaan, jossa sopivasti käsitelty kuva olisi mahdollista projisoida seinään videotykillä ja ikään kuin "värittää" seinämaalaus heijastuksen sisään. Päätin kokeilla menetelmää modernilla Space Marine -artilla, johon editoitiin ensin muutamia henkilökohtaisia twiikkejä (kuten Chapter-vaihdos) ja maalaustapaan sopivia yksityiskohtia. Kaiken kaikkiaan työ kesti lopulta parikymmentä tuntia, mutta onnistui aika hyvin - nyt Carcharodonien Tactical Marine vahtii järjestystä Malmilla! Alla on muutama work in progress -otos valmiiksi työksi rakentuvasta kuva-arvoituksesta. Mitäs seuraavaksi maalattaisiin?

Kuvaa kannattaa sommitella aiottuun taustaan eri kokoisina ennen työn aloittamista, projektorilla skaalaus onnistuu näppärästi. Huomasin, että kuva on myös hyvä kääntää negatiiviksi, niin tumman maalin ja projisoidun kuvan välille tuli mahdollisimman suuri kontrasti - näin oli helpompaa pysyä kärryillä siitä, mitkä kohdat oli jo maalattu. Tosi näppärä tekniikka ja soveltuu monenlaisiin kuva-aiheisiin!

May 28, 2018

Catching Flame - Summer Heat sign-up is open!

War Head ja Suomen Warhammer 40K European Team Championships -maajoukkue järjestävät heinäkuussa neljän kierroksen tulisen Warhammer 40,000 -turnauksen! Tapahtumapaikkana toimivat viihtyisät saunakabinettitilat osoitteessa Peltolantie 1, Vantaa.

Ohittamaton kesäkokemus War Head Summer Heat on suunnattu hyvähenkisille harrastajille, jotka haluavat ulkoiluttaa makeimpia figujaan ja testata taitojaan kokeneessa seurassa ja myös kovia armeijalistoja vastaan. Pelit pelataan tavanomaista myymälä- tai messukeskusympäristöä intiimimmässä kabinettimiljöössä, jonka toverillisessa ilmapiirissä on mukava heittää noppaa, tutustua uusiin pelikumppaneihin ja fiilistellä yhteistä harrastusta - turnauksen tiukat väännöt käydään totta kai valmiiksi kootuin ja maalatuin miniatyyrein. Tapahtumassa on kaksi pääpalkintokategoriaa; yksi eniten pelipisteitä keränneelle sekä yksi eniten pelipisteitä ja hobby scorea yhteensä niittäneelle.

Summer Heat -kesäturnaus pelataan hienoissa puitteissa MySauna-yrityksen tiloissa Vantaan Tikkurilassa. Paikan päällä on lauantain pelien jälkeen mahdollisuus saunomiseen ja yöpymiseen lattia- ja sohvamajoituksessa. 

May 26, 2018

The Emissaries of Ruin Results and Coverage
A little competitive kick-off for Fight Club's busy wargaming summer! 

First Round Pairings and Results
20 Jouni Haavisto vs Jalmari Alanko 0
20 Pekka Koskivirta vs Niilo Kalakoski 0
20 Emppu Niemi vs Joonas Neva 0
7 Eetu Peltola vs Mika Hautamäki 13
4 Esko-Jaakko Lehti vs Varapelaaja 16

Second Round Pairings and Results
20 Pekka Koskivirta vs Emppu Niemi 0
20 Jouni Haavisto vs Mika Hautamäki 0
20 Eetu Peltola vs Esko-Jaakko Lehti 0
20 Jalmari Alanko vs Niilo Kalakoski 0
20 Joonas Neva vs Bye 0

Third Round Pairings and Results
12 Niilo Kalakoski vs Esko-Jaakko Lehti 8
20 Joonas Neva vs Mika Hautamäki 0
20 Emppu Niemi vs Bye 0
20 Eetu Peltola vs Jalmari Alanko 0
11 Jouni Haavisto vs Pekka Koskivirta 9

Final Standings
1. Jouni Haavisto, Tyranids + Genestealer Cult 53
2. Pekka Koskivirta, Death Guard + Daemons 50
3. Eetu Peltola, Craftworld Eldar 48
4. Emppu Niemi, T'au Empire 44
5. Joonas Neva, Space Marines 40
6. Jalmari Alanko, Chaos Space Marines 23
7. Niilo Kalakoski, Death Guard + Renegades 17
8. Mika Hautamäki, Drukhari 14
9. Esko-Jaakko Lehti, Raptors 14

Best Army Award: Niilo Kalakoski, Nurgle

May 20, 2018

Praetor's Orders: First Steps!

Here we follow the build-up progress of two Horus Heresy Legions preparing for Armies on Parade 2018! How shall War Head troopers Ollie (Alpha Legion) and Noa (The Emperor's Children) manage their timetables during the summer, and how are their entries going to fare in the competition at Warhammer Helsinki? Tune in to find out!

Syksyn Armies on Parade -maalauskilpailuun Helsingin Warhammer Storessa voidaan näillä puheilla luvata ainakin pari Horus Heresy -teemaista skabatyötä - Olli ja Noa ovat ottaneet yhteiseksi asiakseen varustaa parin petturiosaston verran legioonalaisia paraatikuntoon! Kundeilla on toistensa kirittämisestä jo aiempaa kokemusta Imperial Fistien ja Iron Warriorien osalta ja täällä blogin puolella keskitymmekin dokumentoimaan ripeästi valmistuvia vahvistuksia.

Näin ensialkuun on hyvä aloittaa konsepteista ja klassisista mustavalkokuvista - yhtään figua ei ole vielä maalattu valmiiksi asti, vaan molemmat armeijakunnat ottavat vielä muotoaan. Molempien Praetorien tavoitteena on kuitenkin tehdä kunkin legioonan näköinen sotajoukko ja sisällyttää figuihin asiaankuuluvia kulttuurivivahteita ja taustatarinaa kunnioittavia yksityiskohtia. 

Ollin sankarihahmotelmiin kuuluu tarkka-ampujia, legioonan lääkintähenkilökuntaa sekä scratchbuildattuja erikoishahmoja.

Armeijan jalkaväkijoukot on kasattu vanhoista projekteista puretuista rungoista ja brittireissuilta tuliaisina tuoduista osista. 
Mukana on paljon eri haarniskamalleja ja myös eri legioonien kypäriä.


Ollin Alpha Legion -armeijaan tulee myös Terminatoreita erikoisasein.

Myös Noa on aloittanut kasailun johtoportaasta - kun arvovaltainen komentokeskus on ajan tasalla, valmistuvat joukotkin nopeammin.

Uljaat ja sankarilliset lähitaistelujoukot kuuluvat ohittamattomasti Emperor's Children -henkeen.

Myös Noan tulevaan kokoelmaan kuuluu Feenikskaartin Terminatoreita.

Näistä kuopista lähdetään seikkailuun kohti Armies on Paradea! Toivottavasti nähdään kilpailussa mahdollisimman paljon upeita töitä!

May 19, 2018

Secrets of Mars Results and Coverage

Fluff warfare continues at War Head Fight Club! This time it was about finding lost martian relics, invaluable Adeptus Mechanicus artifacts that had been left behind after a terrible betrayal. The players had assembled 1750 point rosters and played three games with a painting evaluation in between - third of all available tournament points were given for hobby prowess. We had also crafted rules for three strange martian artifacts the players could use to their advantage (and steal from each other) to spice things up a bit! A fun summer gaming day all in all.

Fluffimeininki toimii aina ja kesä oli hauska aloittaa kevyellä teemalla varustetulla kasuaaliturnauksella! Vähän rennommalla peliympäristöllä on tapana houkutella fluffipelaajia (ja näiden makeita figuja) kauempaakin, mikä on aina ilahduttavaa. Tällä kertaa palkinnot jaettiin sattumanvaraisesti ja peleissä hassuteltiin kummallisilla marsilaisilla reliikeillä; yhdellä saattoi esimerkiksi vetää objektiiveja puoleensa ja toisella kääntää maastonkappaleita ympäri. Osallistujat olivat liikkeellä juuri oikealla asenteella - kiitokset kaikille reilusta pelistä ja etenkin siveltimenvarressa vietetystä ajasta!

First Round Pairings and Results
0 Timo Nevalainen vs Jussi Lindeberg 20
5 Petri Ahola vs Noa Kaistinen 15
0 Jussi Salonen vs Anton Patrikainen 20
15 Niilo Kalakoski vs Jere Kortemaa 5
18 Joonas Kortemaa vs Eetu Torikka 2
14 Vili Urpilainen vs Viacheslav Balobanov 6
20 Jarkko Kortemaa vs Samuli Ahokas 0

Second Round Pairings and Results
2 Jussi Lindeberg vs Anton Patrikainen 18
6 Joonas Kortemaa vs Jarkko Kortemaa 14
10 Niilo Kalakoski vs Noa Kaistinen 10
12 Vili Urpilainen vs Petri Ahola 8
11 Jere Kortemaa vs Viacheslav Balobanov 9
17 Eetu Torikka vs Timo Nevalainen 3
5 Samuli Ahokas vs Jussi Salonen 15

Third Round Pairings and Results
20 Vili Urpilainen vs Noa Kaistinen 0
20 Niilo Kalakoski vs Joonas Kortemaa 0
10 Eetu Torikka vs Jussi Lindeberg 10
1 Jere Kortemaa vs Jussi Salonen 19
11 Viacheslav Balobanov vs Petri Ahola 9
15 Samuli Ahokas vs Timo Nevalainen 5
11 Jarkko Kortemaa vs Anton Patrikainen 9

Final Standings
1. Anton Patrikainen, Blood Angels 66
2. Niilo Kalakoski, Red Hunters 65
3. Jarkko Kortemaa, Ulthwé Eldar 60
4. Vili Urpilainen, Imperial Fists 60
5. Jussi Salonen, Raven Guard 56
6. Jussi Lindeberg, Exodite Eldar 52
7. Viacheslav Balobanov, Dark Angels 43
8. Samuli Ahokas, Orks 40
9. Petri Ahola, Squat Mechanicum 38
10. Eetu Torikka, Space Marines 36
11. Noa Kaistinen, Iron Warriors 36
12. Joonas Kortemaa, Speed Freeks 33
13. Jere Kortemaa, Tyranids 31
14. Timo Nevalainen, Orks 19

May 6, 2018

Side by Side Tournament Gallery

Last Sunday was spent fighting in the realm of The 9th Age as we arranged our first Doubles tournament for the Fantasyhammer. Out of six participating teams the duo named Kokkelivekkulit (Dread Elves + Warriors of Chaos) ultimately triumphed over Tehotytöt (Chaos + Chaos) with a strength of schedule tiebreaker. The third place was conquered by Team 200% Olli (Undying Dynasties + Empire). A fun day all in all, thanks everyone!