February 1, 2018

First Recon - Sentinels of Snope's World

Target sighted. Holding position.


The 'Sons of Snope' Primaris Army is War Head's Ollie's latest project, completed in time for our annual Civil War tournament. The force is built around a light reconnaissance concept, including modern Reiver units in addition to converted Scout kits. The Chapter's thematics also nod towards celtic symbols and druidism, which fit their down-to-earth palette. 

Ollin haaveena on jo vuosia ollut tehdä Space Marine -armeija, jossa olisi maanläheistä druidihenkeä ja jonka heraldiikassa toistuisivat kelttityyliset riimut, mutta joka ei kuitenkaan olisi Space Wolves tai White Scars -pohjainen. Aikoinaan tehdyt prototyypit eivät kuitenkaan lopulta innostaneet jatkamaan ja idea jäi muhimaan. War Headin pelivuoden huipentava Civil War -pikkujouluturnauksemme on kuitenkin omiaan herättelemään ikuisuushankkeita ja toimii vuosittaisena deadlinena täysin uusille armeijaprojekteille - viime vuoden loppupuolella Olli nostikin pitkään pöytälaatikossa lojuneen "Celtic Circlen" takaisin valokeilaan uudella drivella.

Tyylillisesti uusi Space Marine -joukkio olisi tiedusteluhenkiseen yksikkövalikoimaan panostava teema-armeija, joka perustuisi pieniin, kevyesti varustettuihin jalkaväkiyksiköihin vaunujen, kaluston ja raskaiden panssarien sijaan. Kasiedikan julkaisussa ilmestyneet Primaris Marinet olivat kiehtoneet Ollia alusta alkaen ja koska Word Bearer -konversioista oli jäänyt osia yli, lähdettiin myös kelttimarineita kasaamaan Primaris-pohjalta. Reiverit sopivat hienosti tiedusteluteemaan, mikä vaati tietysti myös Scout-yksiköiden läsnäoloa. Muoviset tiedustelijafigut eivät kuitenkaan ole ikääntyneet kovin hyvin, vaan pökkelöitä asentoja ja päitä tuli konvertoida tyylikkäämpään ja dynaamisempaan suuntaan.

Vaikka Ollin vuosittaisten matsien laskemiseen ei aina tarvita edes yhden käden sormia, ohjaa sääntöteknisyys kuitenkin aina figujen rakentelua ja joukot halutaan tehdä kulloiseenkin laitokseen sopiviksi esimerkiksi aseistuksen ja beissikokojen osalta. Tästä syystä armeijan komentajien valinta olikin yksi suunnitteluprosessin haastavimpia osuuksia. Olli olisi halunnut jollekin johtajista kiväärin, mutta kunnon komentajille sellaisia ei ole saatavilla, joten rakentelija päätyi Librarianiin ja Chaplainiin, jotka sopisivat tyyliltään kaavailtuun fluffimeininkiin.

Yksi harmillisimmista asioista Primaris-kiteissä onkin juuri niiden rajallisuus ja rajoittavuus; yksiköiden varustuksessa ei ole paljoakaan kustomointivaraa, vaan boksin sisältö sanelee vaihtoehdot. Pieniä kompromisseja voi kuitenkin tehdä - esimerkiksi Librarianille tuli kuitenkin lopulta sauva, vaikka sääntöjen mukaan sen tuleekin heiluttaa miekkaa. Samoin Primaris Ancientin roolia taivutettiin hieman armeijan tyyliin sopivammaksi; räikeän lipunkantajan sijaan sankarista tuli vähäeleinen radiospesialisti, joka istui tiedustelijajoukkoon hienosti niin visuaalisesti kuin sääntöteknisestikin.

Armeijan väripaletiksi valittiin mahdollisimman hillitty, maanläheinen ja realistinen teema. Figujen harmaanvihreä pohjaväri on toteutettu pääasiassa kynäruiskulla, joka nopeuttaa pohjatöitä hurjasti. Ollille jäi armeijan maalaamiseen lopulta vain pari viikkoa aikaa ennen War Headin sisällissotaa, joten pikku oikotiet olivat tarpeen. Vaikka joitain layereita jäikin pois rutiinista, Olli halusi mukaan säistystä ja haarniskojen taisteluvaurioita, jotka toteutettiin tällä kertaa hillitysti siveltimellä perinteisen foamitöpöttelyn sijaan. Alustat tunnetusti tekevät figut (beissausta näkee armeijamaalauksessa laiminlyötävän ihan rikollisen paljon) - Ollin armeijaan valikoitui monenlaisista materiaaleista ja sirotteista yhdistelty suoteema, johon joukot tuntuisivat maastoutuvan.

Kelttiteeman ja chapter symbolien ohella armeijan freehand -yksityiskohtiin lukeutuvat myös Ogam-kirjoitukset scrolleissa ja purity sealeissa. Esimerkiksi Chaplainissa ja Librarianissa toistuvat pystysuorat viivat, joissa on pieniä merkintöjä Ogam-aakkosin (luultavasti kuitenkin todellisuudessa ihan siansaksaa). Tällaiset kulttuuripiirteet ovat makeita elementtejä ja tukevat armeijan teemaa.

Armeijan fluffilliset juuret juontavat First Founding Raven Guardiin, joiden Chapter-taktiikoilla joukot toimisivat peliteknisesti. Kyseessä on kuitenkin nuori Chapter, jonka luontiprosessi olisi ollut astetta kokeellisempi - näiden gene pooliin olisikin (tahallaan tai tahattomasti, tarina ei kerro) lisätty myös Thousand Sonien perimää, mikä langettaisi jaoston ylle epäilyksen varjon salaisuuden tuntevien keskuudessa. Armeijalistan Scoutit sen sijaan eivät varsinaisesti kuulu Space Marine -jaostoon, vaan palvelevat sen kotiplaneetta Snope's Worldin asevoimien eliittijalkaväen tiedustelupataljoonassa. Nyt Space Marinet valvovat Snope's Worldin ja sen lähiavaruuden koskemattomuutta samalla, kun monet epäluuloiset keisarilliset agentit pitävät silmällä jaoston itsensä uskollisuutta ja odottavat merkkejä petturuudesta Imperiumia vastaan...

Celtic Circlen tarinan olisi määrä jatkua 2018 aikana yksikkövahvistuksilla, joihin kuuluisivat ainakin Redemptor Dreadnought, Stormtalon Gunship ja konvertoituja Adeptus Mechanicus -liittolaisia. Samoin alustoihin voi tulla vielä lisää yksityiskohtia water effectin ja pidemmän heinikon muodossa. Aika näyttää!Koko joukko kasassa! Armeijassa on myös sattumalta hauska 3/3/3/3-suhde.


Synkän kersantin johtama Reiver-ryhmä oli mukana myös Warhammer Storen The Fang -maalauskilpailussa. 
Beissauksessa on käytetty valmiiden sirotteiden ja tuftien lisäksi myös luonnonmateriaaleja.

Tiedustelijat valmiina tehtävälle. Heavy Bolterit tarjoavat tarvittaessa tulitukea.

Hauska nähdä moderneja Marine-figuja persoonallisesti toteutettuna!

Sitten vain lisää kasiedikan matseja kalenteriin!

4 comments:

 1. That's an amazingly cool army! Warhead is always a good source of modelling and inspiration. Great job! I know I'll be adding some conversion inspired by your models to my Raptor army.

  Thanks for your dedication to the hobby and for sharing your passion with the rest of us.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks a lot! Have fun with your Raptors force!

   Delete
 2. Damn that is one beautiful army, would Ollie be willing to share his colour recipes?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hi! Here goes (most of the list is Vallejo)

   Armour:
   -light grey green 71.044 + grey green 71.055 (55 enempi)
   -add grey 71.103
   -add grey 71.103
   -light grey green 71.044 + grey green 71.055 glaze (n.50%)
   -us light grey 71.045 sponge chipping and scratches
   -chipping color ak711 black lines

   Gun cases:
   -usaf light grey 71.121
   -watered down black wash
   -usaf light grey 71.121
   -white grey 71.119

   Kitbags:
   -usaf light grey 71.121
   -agrax earthshade

   Eyes:
   -black undercoat
   -dark seagreen 71.053
   -dark seagreen + white
   -dark seagreen + white
   -dark seagreen + white
   -black wash
   -purple wash

   Hope this helps!

   Delete