February 28, 2017

Weekend of Heresy

Forge World -keisari Oskari Holm jakaa tällä kertaa matkakokemuksiaan vilkkaasta Horus Heresy Weekenderistä! Oskari on ahkera maalaaja ja erityisen vihkiytynyt 30K-miljööseen, joka on alkanut kasvattaa suosiotaan Suomessakin useiden KuoFi Ry ja War Head -turnausten myötä.


Nottinghamissa järjestettiin helmikuussa jo viidettä kertaa Forge Worldin suosittu Horus Heresy Weekender -figupelitapahtuma. Kävin tapahtumassa ensimmäisen kerran 2013 ja viihdyin niin hyvin, että olen lopulta osallistunut jokaiseen niistä. Tapahtumana Weekender on hieman Games Day -tyyppinen, mutta pienempi ja rennompi. Erilaisen ohjelman ja esillä olevien figujen lisäksi mukana on myös aina ollut ennakkomyynnissä joitain tulevia julkaisuja. Tänä vuonna tiedettiin etukäteen jo lähes varmasti, että yksi noista julkaisuista olisi seitsemäs Forge Worldin Horus Heresy -kirja "Inferno", jota moni odotti innolla.

Suuntasin perjantaiaamuna Helsingistä Lontoon kautta kohti Nottinghamia, jossa tapasin muutamia tuttuja Warhammer Worldissa. Bugman'sissa nautitun lounaan jälkeen suuntasimme yhdessä kohti Nottingham Belfry Hotellia, jossa tapahtuma järjestettiin. Vaikka varsinainen ohjelma alkoikin vasta lauantaina, oli aikaiseen lähtöömme tapahtumapaikalle hyvä syy.

Edellisenä vuonna tapahtuman järjestelyt oli siirretty Forgelta Warhammer Worldin event teamille, eikä kaikki sujunut aivan mallikkaasti - esimerkiksi lauantaiaamu oli myyntipisteillä aika kaoottinen. Tästä oltiin kuitenkin otettu opiksi ja aiemmista vuosista poiketen rekisteröinti- ja myyntipisteet avautuivat jo perjantai-iltana ja muutoinkin paremilla järjestelyillä. Lyhyen jonotuksen jälkeen pääsimme tutustumaan uuteen Inferno-kirjaan. Tarkempi tutkiminen jäi kuitenkin myöhemmälle, sillä perjantaille oli laitettu myös yksi ohjelmanumero; tulossa olevan Adepticus Titanicus -pelin pelitestaus 40K-skaalan titaaneilla. Sivusta seurattuna peli vaikutti todella siistiltä ja titaanien unit cardit olivat tosi makeita. Pelin jälkeen alkoi kuitenkin pitkä reissupäivä tuntua ja muiden jäädessä vielä tutkimaan uutta kirjaa siirryin itse lepäämään.Lauantaiaamu sujui mukavasti kun omat ostokset oli tehty jo edellisenä iltana, eikä vasta aamulla saapuneidenkaan jono näyttänyt liian pahalta. Aamiaisen jälkeen varsinainen Weekender alkoi tavalliseen tapaan lyhyellä tervetuliaisseminaarilla, josta hypättiinkiin suoraan ensimmäiseen Horus Heresy -aiheiseen esitelmään (tässä tapauksessa tietysti Infernosta kertovaan). Erilaiset Heresy-aiheiset seminaarit jatkuivat koko viikonlopun läpi, jokaisen ollessa hieman vajaan tunnin mittainen. Aiheet vaihtelivat Forge Worldin tulevista miniatyyreistä Black Library -kirjailijoiden ajatuksiin siitä, miten BL-kirjasarjan eri tarinat saatetaan kohti Terraa, huipentuen sunnuntaina lyhyeen seminaarin seuraavasta Horus Heresy -kirjasta nimeltä Angelus.

Toinen asia mikä poikkesi aikaisemmista vuosista oli, ettei ohjelmassa ollut erillisiä hobby demoja. Sen sijaan useimmilla Forge Worldin henkilökunnasta oli jotakin harrastusaiheista työn alla läpi viikonlopun ja he näyttivät kiinnostuneille, kuinka jokin asia oli tehty. Esimerkiksi maalaaja Pedro näytti kuinka oli toteuttanut Forge Worldin Custodes-figujen kullan ja Mark Bedfordilla oli tavalliseen tapaansa esillä omat tekniikkaesimerkkinsä kaikkien eri Space Marine Legioonien maalaamiseen. Tämän lisäksi vitriineissä oli nähtävissä sekä vanhoja että  vasta tulossa olevia figuja. Oma suosikkini Weekendereissä onkin aina ollut Forge Worldin huoneessa pyöriminen. Kaikkien Forge Worldin työntekijöiden kanssa on aina erittäin mukava jutella ja puolet lauantaista menikin siihen.

Forge Worldille varatussa salissa oli nähtävillä myös Horus Heresy Golden Demon -kilpailutyöt. Töiden ihailun lisäksi olin päättänyt tänä vuonna itsekin osallistua kisaan Duel-kategoriassa ja kävin jättämässä työn tuomareille. Entryni oli kompakti taistelukohtaus, jossa Sons of Horus -legioonalainen hyökkää Imperial Fistien Rhinon katolle vaununjohtajan reaktiotulta vastaan. Tämän lisäksi kävin pyörähtämässä artistien huoneessa ja juttelin hetken kaikki Black Libraryn HH-kirjojen kansikuvat tehneen Robert Neilin kanssa.

Päivällisen jälkeen ohjema loppui Horus Heresy -tietokilpailua lukuun ottamatta. Jätin sen kuitenkin tällä kertaa väliin ja siirryin seuraamaan ensimmäistä uudella Custodes- armeijalistalla pelattavaa peliä. Adeptus Custodes kohtasi 3500:n pisteen pelissä Angronin johtaman World Eater -joukon ja kaksi Knightia sisältäneen Mechanicus-osaston. Vähäisestä ampumisesta huolimatta Custodes pärjäsi hyvin; yksi uusi Galatus Dreadnought sitoi toisen Knightin ja hakkasi siltä viisi hull pointtia ottamatta itse yhtään, ennen kuin Knightin onnistui viimein stompata se hengiltä. Toisaalla Constantin Valdor johti ryhmän Custodes-joukkoja Angronin kimppuun tämän tapettua toisen Custodes Dreadnoughtin. Lopulta Valdor tappoikin primarchin, jääden itse henkiin yhdellä haavalla! Custodes vei voiton pelistä.Sunnuntai jatkui samalla kaavalla seminaareilla ja Forge Worldin salissa pyörimisellä. Lauantaina poissaolleet primarcheja sculptaava Simon Egan ja muun muassa Warlord Titanin suunnittellut Will Hayes olivat tulleet paikalle. Myös pari uutta figua oli ilmestynyt vitriineihin. Will Hayes oli tuonut mukanaan toistaiseksi vasta “Custodes Heavy Dreadnoughtiksi” nimetyn figun, joka oli niin uunituore, ettei uusi armeijalista edes sisältänyt sen sääntöjä. Lisäksi Stuart Williamson oli tuonut launtain seminaarissa nähdyn Sisters of Silence -kuljetusaluksen ihailtavaksi.

Weekender päättyi jo aiemmin mainitulla Angelus-seminaarilla ja sitä seuranneella Horus Heresy Golden Demon -palkintojenjaolla. Monien pettymykseksi voittaneista töistä ei kuitenkaan jostain syystä ollut kuvia esillä palkintojenjaossa. Oma työni oli iloiseksi yllätyksekseni päässyt finaalikierrokselle, josta sain pienen pinssin palkinnoksi.

Weekenderin jälkeisenä maanantaina kävin vielä uudestaan Warhammer Worldissa tekemässä viimeiset ostokset ja nyt kun aikaakin oli enemmän, myös kiertelemässä näyttelyn läpi. Hauskana yksityiskohtana oli jättimäiseen Ultramarines vs Kaaos -työhön piilotettu assassiini, jonka löytämisestä oli jo yli vuoden ajan ollut menossa kilpailu. Juuri ennen kuin saavuin itse paikalle, sattui joku löytämään sen! Harmi vain etten ehtinyt kuulla missä se oli, sillä olisi ollut hauska nähdä miten hyvin salamurhaaja oli piilossa. Näyttelyssä oli uutuksina muutama uusi Age of Sigmar -pöytä, Burning of Prospero -pöytä sekä White Dwarfistakin tuttu John Blanchen ja kumppaneiden Pilgrim-display.

Warhammer Worldista suuntasin takaisin Lontooseen ja sieltä lopulta Suomeen. Reissu oli jälleen kerran erittäin hauska ja mitä todennäköisimmin osallistun taas ensi vuonna!

Weekenderissä oli paljon nähtävää ja Oskari räpsikin ahkerasti kuvia - War Headin Facebookista löytyy matkalaisen otoksista koostettu galleria.

Oskarin Golden Daemon -dioramassa Sons of Horus Reaver Squad -legioonalainen yrittää tuhota Imperial Fist -tankin.

Luukun alta paljastuu kuitenkin valpas vaununjohtaja. Ehtiikö Frag-kranaatti ohjaamoon?

Get off my tank, traitor!

No comments:

Post a Comment